Tunna blå linjen
Tunna blå linjen

Tunna blå linjen

18 avsnitt | Drama, Krim

IMDB

18 avsnitt | Drama, Krim

ANNONS

Originalspråk
Svenska
Land
Sverige

Säsonger
2

Streama Tunna blå linjen här

Hyr/köp Tunna blå linjen här

Svensk dramaserie om några poliser i Malmö, deras slitiga vardag och de ständiga svårigheterna med att hålla isär jobbet och privatlivet.

Streama Tunna blå linjen här

Hyr/köp Tunna blå linjen här

Svensk dramaserie om några poliser i Malmö, deras slitiga vardag och de ständiga svårigheterna med att hålla isär jobbet och privatlivet.

ANNONS
ANNONS

Rollista

Inget att se ikväll?

Jag vill se en i genren som streamas på
ANNONS
ANNONS


Recension

Gå till recensionen

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

16 januari 2021

Tunna blå linjen (säsong 1)

Förra året spände SVT sina muskler rejält när man släppte den mycket omtalade serien "Kalifat". Årets första storsatsning heter "Tunna blå linjen" och är minst lika imponerande som fjolårets succédrama.

I "Tunna blå linjen" på SVT Play får vi följa livet på en polissation i Malmö. Det är ett liv fyllt av livsavgörande utryckningar, hård press och utsatthet i olika former. Vi får också ta del av polisernas tuffa vardag och livets alla sidor när arbetsdagen väl är över. 

Vi får bland annat följa den nyinflyttade tjejen Sara (Amanda Jansson) från Norrland som kämpar för att passa in i den nya staden och som nyutexaminerad polis tillsammans med luttrade Magnus (Oscar Töringe). Samtidigt kämpar Leah (Gizem Erdogan) för att göra skillnad i Malmös utsatta områden, men hennes chefer och kollegor ger henne ofta motstånd. Det är dessa och många andra poliser som utgör stationen i ett Malmö som ständigt bjuder på nya utmaningar.

Något verkar ha hänt på SVT:s dramaavdelning, för så här bra serier har vi nog aldrig fått av det svenska public serviceföretaget. Nyligen Kalifat och nu Tunna blå linjen. Två mycket imponerande och gripande produktioner som länge kommer att finnas med på listan över de bästa svenska serierna.

Kärnan i "Tunna blå linjen" är polisverksamheten och livet på polisstationen i ett sorts fiktivt MalmöDet känns både äkta och avklätt när vi bjuds på allt ifrån barn som försvinner och drogpåverkade i parken till skjutningar och bombdåd.

Att poliser har ett tufft jobb råder det inga tvivel om. Vi påminns gång på gång om det hårda arbetsklimatet, hatet på sociala medier och utsattheten i vardagen. Även om det ibland framstår som att Malmö är en stad med uteslutande utsatta områden, där de flesta är kriminella och alla hatar polisen, känns det mesta verklighetstroget.

Men serien är så mycket mer än polisernas krävande arbete. Mellan alla spännande och stundtals mycket starka scener från deras utryckningar, så får vi ta del av minst lika intressanta och gripande livshistorier vid sidan av arbetet. Till och med innebandyspelandet mellan utryckningarna lyckas engagera.

"Årets bästa svenska serie kan redan vara här."

Tunna blå linjen på SVT
Foto: SVT.

Seriens huvudregissör Sanna Lenken lockar fram starka skådespelarinsatser. Inte minst lyckas Gizem Erdogan, som imponerade i just Kalifat, greppa tag om oss på nytt. Fortsätter hon så här kommer troligtvis Hollywood inte vara allt för långt borta. 

"Tunna blå linjen" slukade fullständigt upp mig och årets bästa svenska serie kan redan vara här. Jag måste erkänna att jag inte hade särskilt bra koll på seriens skapare Cilla Jackert, men nu kan jag inte vänta på nästa säsong eller serie av henne.

För fler recensioner --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS

Serier som liknar Tunna blå linjen

Relaterade artiklar

{{article.type}}

{{article.title}}

{{article.subHeader}}

ANNONS
ANNONS

Från Filmtopps YouTube-kanal

Visa mer
ANNONS

Mest läst senaste veckan

ANNONS
ANNONS

Nya filmer och serier

Filmtopps iPhone-app

All streaming på ett ställe.

Filmtopps Android-app

All streaming på ett ställe.

Vi samlar all streaming.

Testa vårt supersök!