Oppenheimer101 (1)

Här hittar du nya filmtips!

Mest läst senaste veckan

Nyheter

Visa alla

Recensioner

Visa alla

Listor

Visa alla

Intervjuer

Visa alla

Reality

Visa alla

Krönikor

Visa alla

Filmtopp hjälper dig att hitta nya filmtips!

Vi lever i en gyllene era för oss filmälskare. I och med streamingens framväxt har det blivit möjilgt att välja mellan tusentals titlar direkt från TV-soffan. En möjlighet som ALDRIG har funnits tidigare. Därför behöver vi så klart filmtips – något som vi ger dig gott om på den här isdan.

Dagens streaming är givetvis en dröm som gått i uppfyllelse, som vi alla kanske tar alldeles för givet. Men med alla dessa möjligheter kommer också ett hinder som nog de flesta känner igen sig i – att hitta rätt titel för kvällen. För i takt med att utbudet blir större blir det också svårare att bestämma sig… till skillnad från den tiden när man hade några favoritfilmer i videohyllan eller såg vad som sändes på TV.

Sett till detta jobbar vi stenhårt med att lyfta fram guldkornen för dig, så att denna process ska ske så snabbt som möjligt. Glöm att lägga kvällen på att scrolla igenom Netflix olika snurror, hos oss hittar du kvällens film på bara några minuter.

Full bevakning på alla nya filmer.

För att underlätta urvalsprocessen för våra läsare, innebär detta att vi på Filmtopp måste se allt som släpps och sedan välja vilka nya filmer som vi vill rekommendera. Och då menar vi allt som släpps på både streaming- och biomarknaden. Ett axplock av våra tips hittar du i snurran högst upp på den här sidan. I snurran finns det tre avdelningar: Streaming, Bio och Tips!

Under Streaming hittar du våra nya favoriter hos samtliga streamingaktörer, under Bio de bästa filmerna som går att se på bio nu och under Tips! finns, föga förvånande en hel del tips på nya filmer.

Årets bästa filmer – en sammanställning.

Under snurran med Streaming, Bio och Tips! följer våra årslistor. Där hittar du artiklar där vi har lyft fram alla filmer som har fått fyra eller fem i betyg av oss på Filmtopp under de senaste åren. För att skapa dessa listor med årets bästa filmer har vi sett tusentals titlar. Och här hittar du allt från komedier till actionpärlor, dramer till sci-fi-äventyr, stora blockbusters till smala indiepärlor. Vi hoppas att du hittar några riktigt vassa filmtips på så vis!

Bra film kommer från världens alla hörn och detta är något vi verkligen vill belysa, så blir inte förvånad om det mitt emellan två gigantiska Hollywood-produktioner dyker upp ett otippat tips från exempelvis Sydkorea, Iran eller Portugal.

För att inte tala om alla svenska filmer…

Som sagt, bra film kommer från världens alla hörn. I detta inkluderar vi givetvis Sverige, som under åren har levererat MASSOR av underbara klassiker och pärlor. Dessutom har den svenska filmindustrin fått en nytändning och börjat ta ut svängarna igen.

Bara under 2020 har vi sett klockrena pärlor som Charter, Spring Uje Spring, En vit vit dag och Psykos i Stockholm. Därtill har man börjat experimentera en hel del med genrefilm med godbitar som dykar-thrillern Breaking Surface. Även familjefilmer har fått sig ett lyft, vilket vi senast såg i Nelly Rapp - Monsteragent.

Vi har inte glömt alla nya serier.

Om det är något streamingmarknaden har tillfört, förutom tillgången till tusentals filmer, så är det också ett ENORMT uppsving för hela TV-industrin. Givetvis täcker vi även alla nya serier med och genom att klicka på länken kommer du till vår avdelning med serietips istället!