Biotoppen

DENNA VECKAN (F.V.) FILM OMDÖME
1 (1) AVENGERS: INFINITY WAR "Avengers: Infinity War gör skäl för namnet. Marvels ”all star-team” av superhjältar levererar den kanske hittills mest actionspäckade filmen i franchisen. Det bjuds på en visuell fest av effekter i ett rafflande tempo som passar hand i handske med IMAX-formatet."
LÄS MER
2 (NY) UTØYA 22 JULI "Den 22 juli 2011 betyder något för alla norrmän. Även resten av världen blev starkt berörda av terrordåden som utfördes av högerextremisten Anders Behring Breivik. Nu, sju år senare, kommer spelfilmen U-22 juli som öppnar med arkivbilder från bomben i regeringskvarteren i Oslo innan vi ett par timmar senare befinner oss på ön Utøya."
LÄS MER
3 (3) A QUIET PLACE "En monsterfilm karakteriseras till viss del av sitt monster och här är besten riktigt otäck. Däremot gör Krasinski misstaget att visa upp odjuret allt för tidigt i filmen. Tjusningen med exempelvis Spielbergs Hajen är att hotet hela tiden hålls under ytan, i dubbel bemärkelse."
LÄS MER
4 (2) ISLE OF DOGS "”Isle of Dogs” är en ny stop motion-film av pedantiske Wes Anderson. Hantverket är av högsta kvalité och historien om en kattälskande japansk borgmästare som vill utrota alla hundar, kan med sin sagolika approach och underliggande sensmoral liknas vid en fabel."
LÄS MER
5 (7) COCO "Coco är den senaste animerade filmen från Pixar. Det är en hyllning till den mexikanska kulturen, musiken och, framför allt, den mexikanska familjen. Det är en varm och spännande film som handlar om hur viktig familjen är och att följa sina drömmar."
LÄS MER
6 (5) GUERNSEYS LITTERATUR- OCH POTATISSKALSPAJSSÄLLSKAP "Titeln till den här filmen är nästan parodiskt brittisk. Lika brittisk är själva filmen, komplett med försök till charmig humor, genanta kärleksmöten, intellektualism, mysiga farbröder och tanter. Jag får upp en tydlig bild av filmens målgrupp — ung är den inte."
LÄS MER
7 (4) TRUTH OR DARE "I ett filmklimat där projekt som The Emoji Movie och Tetris får grönt ljus borde inte detta ha kommit som en chock. I myllret av nyinspelningar, nostalgiporr och cinematiska universum är måhända detta den naturliga evolutionen av en inspirationslös biljardindustri, ständigt pressad av hungriga streamingtjänster. Barnleken ”sanning eller konka” finns nu att beskåda på vita duken och resultatet är lamslående läbbigt – av helt fel anledningar."
LÄS MER
8 (6) RAMPAGE "I huvudrollen ser vi Dwayne Johnson, vilket garanterar en ekonomisk vinst för filmen, oavsett kvaliteten. Johnson spelar David Okoye, en primatolog som är vän med en sällsynt gorilla vid namn George. När företaget Energynes forskningsprojekt kring genredigering går snett, hamnar farliga kapslar i närheten av George och andra djur. Innehållet modifierar dem till stora och ondskefulla monster."
LÄS MER
9 (9) MÄSTERDETEKTIVEN SHERLOCK GNOMES "De roliga trädgårdstomtarna är tillbaka i Sherlock Gnomes, som utspelar sig inne i storstaden London. Kärlek, action, jakt och mysterium står på tapeten i detta fartfyllda äventyr. Trädgårdstomtarnas Sherlock Holmes tvingas rycka in för att rädda dagen."
LÄS MER
10 (8) BLACK PANTHER "Regissör Ryan Coogler (vars film Creed återuppstådde Rocky-serien) har gjort det han ska, men varför känns det alltid som om det inte spelar någon roll vem som står bakom kameran i en Marvel-film? Det finns en rad riktlinjer att följa, klichéer som funkat tidigare och som därför (enligt pengatörstande producenter) inte bör utmanas."
LÄS MER

Eric Diedrichs

Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Latest posts by Eric Diedrichs (see all)