Biotoppen

DENNA VECKAN (FÖRRA VECKAN)FILM OMDÖME
1 (1)BLADE RUNNER: 2049
blade-runner-2049-poster
"Blade Runner 2049 är verkligen en vacker film att beskåda samtidigt som ljudbilden är träffsäker och de visuella effekterna är många gånger perfekta. Exempelvis har Gosling en slags sällskapsrobot, spelad av Ana de Aarmas, som gestaltas rent av förtrollande. Filmdesignen är makalös."

LÄS MER
2 (NY)SNÖMANNEN
Poster till "Snowman"
"Vår svenska stjärnregissör Tomas Alfredson är tillbaka och har filmatiserat den norska stjärnförfattaren Jo Nesbøs Snömannen, med bland annat den amerikanska stjärnskådespelaren Michael Fassbender som spelar stjärnpolisen Harry Hole. Det är väldigt skandinaviskt – men som ni märker också ganska stjärnspäckat och grandiost."

LÄS MER
3 (2) DET
Det
"Är du ett fan av Netflix TV-serie ”Stranger Things” kommer du att älska den här filmen. Faktum är att skaparna bakom serien har låtit inspireras av 90-tals versionen av ”Det”. Bill Skarsgård är rena rama mardrömmen och gör sin roll helt lysande. Effekterna är läckra och de handlingsbärande scenerna tillför verkligen något. Dessutom är det stundtals riktigt roligt."

LÄS MER
4 (4) BILAR 3
Poster till Bilar 3 med betyg 3 av 5
"I ”Bilar 3” återvänder Blixten McQueen och hans trogna entourage bestående av publikfavoriter som Bärgarn och Sally för ett nytt äventyr. Denna gången möter de motstånd i en ny generation högteknologiska racerbilar ledda av stjärnskottet Jackson Storm, en dryg nykomling som gärna spelar fult för att vinna."

LÄS MER
5 (6) The Lego Ninjago Movie
Ninago Lego
"Den första LEGO-filmen gjorde något av en oväntad kritikersuccé och sett till den ökade försäljningen av LEGO-produkter blev franchisen ett faktum. The LEGO Batman Movie kunde möjligen motiveras av Will Arnetts varmt bemötta röstgestaltning av den mörke ryttaren, men ”Ninjago Movie” känns som en ren reklamfilm. Åtminstone i sina inledande 40 minuter."

LÄS MER
6 (5) BALLERINAN OCH UPPFINNAREN
Poster till Ballerinan och uppfinnaren
"I Ballerinan och uppfinnaren får vi fatta bekantskap med de föräldralösa barnen Felicie (Elle Fanning) och Victor (Dane DeHan). De bor under stränga förhållanden på ett barnhem utanför Paris. Berättelsen utspelar sig under sent 1800-tal, och Felicie drömmer om att dansa balett på den stora operan i Paris medan Victor vill bli uppfinnare. Tillsammans beslutar de sig för att rymma från barnhemmet och jaga sina drömmar."

LÄS MER
7 (10) DUMMA MEJ 3Poster till "Dumma mej 3""Minionerna — dessa knasiga, gula figurer med påhittad italienska som modersmål — är tillbaka med råge efter den ljumma spin-offen Minioner (2015). Deras infantila eskapader kommer till bättre rätt när de inte spelar huvudrollerna."

LÄS MER
8 (3) Kingsman: The Golden Circle
"Kingsman: The Secret Service blåste nytt liv i agent-action-genren. I uppföljaren, Kingsman: The Golden Circle, bjuder regissören Matthew Vaughn oss på mer högkvalitativ action och humor, men den blir aldrig mer än en godkänd uppföljare."

LÄS MER
9 (7) BORG
borgposter
"Borg är till stora delar en konventionell genrefilm, som inte är tillräckligt risktagande för att gå till historieböckerna. Men likväl hålls jag ständigt underhållen och under den sista tredjedelen ligger alla pusselbitar på rätt plats."

LÄS MER
10 (11) THE EMOJI MOVIE
Poster till Emoji Movie, betyg 1.5 av 5
"Det här är filmskapande född ur lättja och The Emoji Movie är nästan störande enkel att hata – en The Lego Movie (2014) där allt gick fel istället för rätt och den enklaste vägen nästan alltid väljs."

LÄS MER

Eric Diedrichs

Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Latest posts by Eric Diedrichs (see all)

Inline
Inline