ANNONS
ANNONS

Mest läst senaste veckan

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS

Välkommen till Filmtopps lista över de bästa filmerna som släpps varje år!

Vi har sammanställt årets bästa filmer för varje årtal utifrån våra recensioner, IMDb:s användarbetyg och Metascore (det vill säga det kritikersnitt filmen har fått). Allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta nya bra filmtips. Klicka runt på årtalen för att komma till respektive lista och du kommer alltid åt varje films recension.

Alla genres förtjänar att representeras.

Om vi ser till de stora film- och seriegalorna världen över finner vi ett tydligt gemensamt drag. Dramafilmer ställs i princip alltid i rampljuset medan alla andra genrer är kraftigt underrepresenterade.

Vi på Filmtopp älskar givetvis välspelande dramer, men det finns ju så mycket annat som är bra med. Vad vore filmvärlden utan sina fantastiska komedier eller nervkittlande skräckklassiker? Vad vore filmkvällarna utan dunderladdade actionpärlor, benhårda westernrullar eller helvilda science fiction-berättelser? Och hur mycket älskar vi inte en knivskarpt thriller, ett magiskt familjeäventyr eller en grävande dokumentär?

Nej, alla genrer förtjänar att representeras.

Därför finner du också det bästa av de bästa bland dessa genrer i våra listor. Både när det kommer till filmlistorna du hittar här, eller på vår samlingssida för årets bästa serier.

Här hittar du våra samlingssidor för olika genrer:

Bra film från världens alla hörn!

Precis som att alla genrer förtjänar att representeras går det samma att säga om alla nationer. Bra film kommer från världens alla hörn och det tror vi att alla som lyfter blicken från engelskspråkig och svensk film också håller med om.

Några framträdande filmländer att hålla ett extra öga på:

Har vi missat någon av de bästa filmerna?

Givetvis håller vi vår lista med årets bästa filmer uppdaterad så att du som läsare alltid ska vara informerad om vilka filmer som är värda att ta sig an. Tycker du att vi har missat någon pärla eller är det någon film du tycker att vi borde recensera? Tveka inte med att kommentera här nedanför, så kollar vi på det så fort vi kan.

Det är bara att skriva till oss på vår Facebook-sida eller kontakta oss direkt på:

kontakt@filmtopp.se.

Och med det sagt önskar vi alla ett gott film år!