Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ahsoka101 (4)

Här hittar du nya serietips!

I dessa tider behövs serietips

Vi lever i dag i en tid med ett enormt utbud av serier. Det finns en hel uppsjö av streamingtjänster, vilket kan göra att det känns smått hopplöst att navigera fram guldkornen.

Av den anledningen passar vi här på att lyfta fram det bästa av det bästa och göra grovarbetet åt våra kära läsare. Så att ni kan ta del av våra seriertips direkt, istället för att behöva scrolla i all evighet.

Massor av streamingtjänster för serier

Bland de nämnvärda streamingtjänsterna som har ett spännande utbud av serier, finner vi aktörer som:

Ännu fler aktörer ser ut att vara på ingång. Exempelvis kommer Warner Bros. Discovery att lansera den nya Max, som är en sammanslagning mellan HBO och Discovery+. Sedan, efter att Disney gått in som ägare i Hulu, kan vi förvänta oss att även Hulu börjar slå på den stora trumman här i Sverige.

Därtill har vi Apple TV+ som fortsätter att vinna ny mark med sina högkvalitativa serier, som inte bara ser läckra ut, utan också bjuder på vasst manusarbete, för att inte tala om SkyShowtime, som inte bara storsatsar på eget innehåll utan även köpt upp alla nordiska originalserier från HBO.

Sedan ska vi inte glömma bort SVT Play som verkligen har tagit upp kampen om att leverera bra originalinnehåll. SVT har gjort flera fantastiska serier och här hittar du vår lista med de bästa serierna på SVT Play.

Netflix

Bland alla dessa är Netflix, utan tvekan, den mest produktiva. Varje vecka pumpar de ut massor av egna originalserier. För mer tips om vilka som specifikt är alla rekommenderade Netflix serier, besök länken.

HBO Nordic

Om Netflix satsar på kvanitet är HBO helt klart inne på kvalitet. Istället för att pumpa ut med nytt, och i ärlighetens namn rätt ojämnt, innehåll så fokuserar HBO på att leverera färre högkvalitativa produktioner. Ofta med ett mer konstnärligt fokus. En bra streamingtjänst för den som vill njuta av några av de stora milstolparna inom TV-historia. Det finns gott om seriertips att lista från HBO Max – här hittar du våra favoriter.

Viaplay

Viaplay har vid flera tillfällen kallas för "Sveriges Netflix" och det är inte särskilt konstigt. På den nordiska marknaden är de tveklöst mest produktiva och flera av deras serier är dessutom riktigt bra. Exempelvis har vi Älska mig, Advokaten, Partisan och Maskineriet.

C More

En annan svensk streamingtjänst som har fått en stor användarkrets är givetvis C More. De är kanske inte lika produktiva som Viaplay, men C More har lyckats ringa in en hel del omtyckta serier. Inte minst inom thrillergenren. Några av dessa är: Bäckström, Gåsmamman och Hamilton.

Disney+

Disneys egna streamingtjänst kliver in på den svenska marknaden först den 15 september, men redan nu kan vi se vad som väntar oss när det väl är dags. Om du är nyfiken på alla Disney+ serier, följ länken och ta del av infon vi har att bjuda på.

Amazon Prime Video

Det gigantiska bolaget Amazon har även en egen streamingtjänst. Amazon Prime Video har kanske inte jätteattraktivt bibliotek av gamla klassiker, men här finns flera lysande originalserier. Som briljanta Fleabag, The Marvelous Mrs. Maisel och Tales From the Loop. Amazon Prime Video gör också en hel del originalfilmer, något som flera av de andra streamingtjänsterna är rätt dåliga på.

SkyShowtime

Relativt ny streamingtjänst som bjuder på en hel del TV-innehåll från framförallt USA. SkyShowtime, för de som har missat, har rättigheterna till Paramounts innehåll, men även Universal Pictures. Detta innebär att de med tidens gång kommer att kunna leverera en hel del fantastiskt innehåll från arkivet.

Apple TV+

När vi gjorde vår undersökning om svenskarnas streamingvanor inför lanseringen av Disney Plus kom det fram att Apple TV+ är en av de tjänster som har minst antalet användare. Åtminstone här i Sverige. Detta kan givetvis bero på att Apple har varit relativt långsamma med att producera eget material och att det därför inte har känts lika intressant att skaffa Apple TV+ framför andra streamingtjänster, men detta kan kommat att ändras.

Apple TV+ har nämligen både välskrivna originalserier och originalfilmer och ju längre tiden går desto mer lockande blir deras bibliotek. Jättemånga av våra titlar under avdelningen seriertips finns på Apple!