ANNONS
ANNONS

Om Filmtopp.se

Filmtopp har sedan år tillbaka varit en ledande aktör i den skandinaviska filmsfären, som granskar och rapporterar om vad som sker på film-, TV- och streamingmarknaden. Dagligen publicerar Filmtopp artiklar baserade på förstahandsinformation genom granskningar av branschens aktörer, dialog med filmarbetare och intervjuer med svenska- och internationella filmstjärnor.

Filmtopp publicerar även nyheter tidigare rapporterade av andra medier, med tydlig hänvisning till originalkällan samt kompletterande uppgifter så att läsaren får en heltäckande bild på ett och samma ställe.

Ansvariga personer

Tipsa oss: tipsa@filmtoppmedia.se
Chefredaktör & ansvarig utgivare: Eric Diedrichs
Tjänstgörande redaktörer: Axel Diedrichs, Emil Oscar Rasmussen
Marknadsdirektör: Sebastian Håkansson

Cookiepolicy, Anmäl text- och faktafel

Kontakt

Filmtopp
Webbsida:
https://www.filmtopp.se
Besöksadress: Stigbergsliden 7, 414 63, Göteborg
Org.nr: 559249-8520
©Filmtopp International AB

Annonsfrågor: Sebastian@filmtoppmedia.se
Pressfrågor: eric.diedrichs@filmtoppmedia.se
Redaktionen: kontakt@filmtopp.se

Sociala medier

Facebook: Facebook/filmtopp
Twitter: Twitter/filmtopp
Instagram: Instagram/filmtopp.se
Letterboxd: Letterboxd/filmtopp
YouTube: YouTube

Tipsa

E-post: tipsa@filmtoppmedia.se


Filmtopp – en aktiv del av Filmsverige

Filmtopp är en aktiv del av den svenska filmscenen och har under åren gjort flera uppdrag åt några av branschens största företag och institutioner.

Svenska Filminstitutet: Sedan 2018 är Filmtopp en del av Svenska Filminstitutet via deras databas Svensk Filmdatabas. Där lagras Filmtopps recensionstexter och utgör en del av Sveriges officiella Betygsindex.

Viaplay Group: Filmtopp har arrangerat galapremiärer och hållit panelsamtal för flera av Viaplays originalserier, däribland Heder med Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius, kritikerhyllade Limbo och den norska storsatsningen Guldtransporten.

C More/TV4 Play: Filmtopp arrangerade galapremiären för Handen på hjärtat i Filmhusets lokaler. I samband med visningen hölls intervjuer med seriens skådespelare på scen.

Internationella reportage

Filmtopp är även en aktiv del av den internationella filmvärlden och är i direktkontakt med flera av branschens största aktör, däribland Netflix, Disney+, Warner Bros. Discovery, Apple, Amazon, Viaplay Group, TV4, SkyShowtime och SVT. Detta gör att Filmtopp kan skapa unikt material genom intervjuer med produktionernas stjärnor och filmarbetare, besök på galapremiärer och filminspelningar.

Filmtopp.se – Senaste nytt inom film och serier

Filmtopps mål är att belysa alla aspekter av filmbranschen för våra läsare, från idé till biopremiär, från Blu-ray till restaurering, från smalt till kommersiellt. För Filmtopp.se är det viktigt att få berätta om både nya talanger och begåvningar i lika hög grad som vi hyllar gamla mästare. Bra film kommer från alla världens hörn och Filmtopps vision är att sprida den kunskapen vidare till hela publiken.

Ur ett helhetstäckande perspektiv levererar Filmtopp.se ett blandat innehåll bestående av recensioner, intervjuer, filmnyheter och listor både för att vägleda, underhålla och inspirera våra läsare. 


Recensioner

Citera gärna våra filmrecensioner, men ange alltid Filmtopp.se som källa. Kontakta oss om ni önskar att använda vår betygssymbol i samband med publicering i till exempel en bioannons.

Filmtopp.se betygsätter filmer och TV-serier i skalan 0-5, där 0 är lägsta och 5 högsta betyg.

Till skillnad från många kommersiella aktörer har Filmtopp.se egna filmkritiker och skribenter som skriver och recenserar.


Vill du skriva för Filmtopp?

Är du film- eller journalistikstuderande eller har du ett stort filmintresse och gillar att skriva?

Då kan Filmtopp.se erbjuda dig en bra språngbräda för att skapa en portfolio. Vår sajt har växtvärk och vi vill alltid erbjuda en möjlighet för satsande ungdomar, om det så bara gäller ett gästspel.

Låter det som något för dig? Kontakta oss för mer information på kontakt@filmtopp.se.

Som skribent godkänner du genom din medverkan att texterna lagras elektroniskt i vår databas och textarkiv.

För praktikanten

Filmtopp tar emot praktikanter inom medieproduktion och journalistik.

En av de mest växande marknaderna just nu är streamingbranschen där vårt bolag är verksamt och jobbar tillsammans med några av världens största aktörer. Filmtopp kan både vara en språngbräda ut i arbetslivet och en innovativ praktikplats för studenter som vill utveckla sina färdigheter och få unika insikter om streamingmarknaden.

Medieproduktion

Sökande för mediaproduktion behöver ha grundläggande kunskaper inom verktyg som Adobe Premiere och Photoshop eller motsvarande. Det är även meriterande att ha arbetat med After Effects.

Journalistik

Filmtopp är en utmärkt praktikplats för den som vill utveckla sitt skrivande och berika sitt intresse inom film- och serievärlden. Vår plattform besöks av över 2 miljoner läsare varje månad, som vill ta del av det senaste nytt inom nöjesvärlden, listor, recensioner och vassa krönikor.

Vi söker specifikt efter studenter med ett brinnande intresse för skrivande och som vill testa på hur det är att arbeta för en digital tidning. Studenten blir också coachad i sitt skrivande.

Du som är intresserad av att praktisera hos oss kan maila oss på jobb@filmtoppmedia.se.

Kontakta oss

Har du några synpunkter och/eller funderingar?

Maila: Kontakt@Filmtopp.se.


Design av logotyp: Gabriel Fager Ferrari