Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bakgrund Filmtopp

Om Filmtopp.se

Vårt mål är att belysa alla aspekter av filmbranschen för våra läsare, från idé till biopremiär, från Blu-ray till restaurering, från smalt till kommersiellt. För Filmtopp.se är det viktigt att få berätta om både nya talanger och begåvningar i lika hög grad som vi hyllar gamla mästare. Bra film kommer från alla världens hörn och Filmtopp.se:s vision är att sprida den kunskapen vidare till hela publiken.

Kort om Filmtopp: På samma vis som det skulle bli otroligt enformigt om film bara gjordes i en enda genrer, måste det finnas fler aktörer i Sverige som skriver om film. Från att från början vara en blygsam blogg i kulissen, är Filmtopp idag en aktör på frammarsch.

I dag består redaktionen av närmare 20 skribenter, som dagligen publicerar kvalitativt innehåll.

Pressfrågor: eric.diedrichs@filmtoppmedia.se

Annonsfrågor: All annonsering på Filmtopp.se sker via Leeads. Kontakta dem för mer information.

Övriga frågor: kontakt@filmtopp.se


Filmtopp.se – För senaste nytt inom film och serier!

Vårt mål är att belysa alla aspekter av filmbranschen för våra läsare, från idé till biopremiär, från Blu-ray till restaurering, från smalt till kommersiellt. För Filmtopp.se är det viktigt att få berätta om både nya talanger och begåvningar i lika hög grad som vi hyllar gamla mästare. Bra film kommer från alla världens hörn och Filmtopp.se:s vision är att sprida den kunskapen vidare till hela publiken.

Ur ett helhetstäckande perspektiv levererar Filmtopp.se ett blandat innehåll bestående av recensioner, intervjuer, filmnyheter och listor både för att vägleda, underhålla och inspirera våra läsare.


Recensioner

Citera gärna våra filmrecensioner, men ange alltid Filmtopp.se som källa och länka tillbaka till oss. Om ni önskar att använda vår betygssymbol i samband med publicering i till exempel en bioannons, kontakta gärna oss innan.

Filmtopp.se betygsätter filmer och TV-serier i skalan 0-5, där 0 är lägsta och 5 högsta betyg.

Till skillnad från många kommersiella aktörer har Filmtopp.se egna filmkritiker och skribenter som skriver och recenserar. På Filmtopp.se gästspelar även personer som på riktigt arbetar i filmbranschen.


Vill du skriva för Filmtopp?

Är du film- eller journalistikstuderande eller har du ett stort filmintresse och gillar att skriva?

Då kan Filmtopp.se erbjuda dig en bra språngbräda för dig där du får publicera journalistiska arbetsprov. Vår sajt har växtvärk och vi vill alltid erbjuda en möjlighet för satsande ungdomar, om det så bara gäller ett gästspel.

Låter det som något för dig? Kontakta oss för mer information på kontakt@filmtopp.se.

Som skribent godkänner du genom din medverkan att texterna lagras elektroniskt i vår databas och textarkiv.

För praktikanten

Vi på Filmtopp, en av Sveriges största nyhetssajter med fokus på film och serie, tar emot praktikanter med intresse för medieproduktion och journalistik.

En av de mest växande marknaderna just nu är streamingbranschen där vårt bolag är verksamt och jobbar tillsammans med några av världens största streamingtjänster. Filmtopp kan både vara en språngbräda ut i arbetslivet och en innovativ praktikplats för studenter som vill utveckla sina färdigheter och få unika insikter om streamingmarknaden.

Medieproduktion.

Sökande för mediaproduktion behöver ha grundläggande kunskaper inom verktyg som Adobe Premiere eller Final Cut och Photoshop eller tillsvarande. Det är även meriterande om de sökande har arbetat med After Effects.

Journalistik.

Filmtopp är en utmärkt praktikplats för den som vill utveckla sitt skrivande och berika sitt intresse inom film- och serievärlden. Vår plattform besöks av hundratusentals läsare varje månad, som vill ta del av det senaste nytt inom nöjesvärlden, listor, recensioner och vassa krönikor.

Vi söker specifikt efter studenter med ett brinnande intresse för skrivande och som vill testa på hur det är att arbeta för en digital tidning. Studenten blir även coachad i sitt skrivande.

Du som är intresserad av att praktisera hos oss kan maila oss på jobb@filmtoppmedia.se.

Kontakta oss

Har du några synpunkter och/eller funderingar?

Maila direkt till Kontakt@Filmtopp.se.

Design av logotyp: Gabriel Fager Ferrari