11 skräckfilmer många missat men måste se

11 skräckfilmer många missat men borde se

Eric Diedrichs
29 oktober 2023 kl. 20:10

Vi vänder på stenarna

Att hitta bra skräckfilmer är långt ifrån en lek. Filmtopp sätter här ihop en lista med 11 lite udda skräckfilmer många missat men måste se. Enjoy!

Host

Host (2020)

 

Regi: Rob Savage
Med:
Haley Bishop, Jemma Moore m.fl.

Sex vänner anlitar ett medium för att hålla seans via Zoom, men saker spårar ut. En ond närvaro invaderar deras hem och de inser att de kanske inte överlever natten.

Zoom-skräck visar sig vara förvånansvärt kusligt och effektivt! Med en speltid på 58 minuter är detta en kondenserad skräckfilm, som skoningslöst försätter än i sitt våld.

Här streamar du: Host (2020)

The Rental

The Rental (2020)

 

Regi: Dave Franco
Med:
Dan Stevens, Alison Brie, Toby Hyss m.fl.

Två kärlekspar åker på weekendresa till havet men börjar snart misstänka att värden för det perfekta hyreshuset spionerar på dem. Det tar inte lång tid innan helgen har förvandlats till en riktig mardrömsvistelse där de gamla vännernas väl dolda hemligheter bubblar upp till ytan och snart ser de på varandra med helt nya ögon.

Här streamar du: The Rental (2020)

Morden vid Wolf Creek

Morden vid Wolf Creek (2005)

 

Regi: Greg McLean
Med:
John Jarratt, Cassandra Magrath m.fl.

Tre backpackers försöker förgäves få igång sitt bilbatteri men inser att de är strandsatta mitt i den australiensiska vildmarken, vid meteorkratern Wolf Creek. Turligt nog dyker Mick Taylor upp. Han är precis så hjälpsam och godmodig. Men Mick är ingen godmodig lantis. Han är ett äkta outback-psycho som precis fått tre nya offer att utföra sina perversa fantasier på…

Här streamar du: Morden vid Wolf Creek (2005)

Crawl

Crawl (2019)

 

Regi: Alexandre Aja
Med:
Kaya Scodelario, Barry Pepper m.fl.

När en massiv orkan drabbar Florida, ignorerar Haley evakueringsråden för att leta efter sin pappa som är försvunnen. Hon hittar honom allvarligt skadad i källaren i deras familjehem och fastnar där på grund av översvämningarna. Haley och hennes pappa upptäcker dock snart att den stigande vattennivån är det minsta av deras problem.

Här streamar du: Crawl (2019)

Come to Daddy

Come to Daddy (2019)

 

Regi: Ant Timpson
Med:
Elijah Wood, Stephen McHattie m.fl.

När Norval får ett oväntat brev från sin frånvarande far, reser han till faderns ensligt belägna hus vid havet. Men mycket snart märker han att något känns väldigt konstigt, och istället för en efterlängtad familjeåterträff är han istället fast i en helvetisk mardröm.

Här streamar du: Come to Daddy (2019)

Cam

Cam (2018)

 

Regi: Daniel Goldhaber
Med:
Madeline Brewer, Patch Darragh m.fl.

En cam-girl upptäcker en dag att hennes konto har blivit hackat av en person som er exakt ut som henne. Vad är det som händer och varför? Spännande och välspelad psykologisk skräckis väl värd en chans!

Här streamar du: Cam (2018)

His House

His House (2020)

 

Regi: Remi Weekes
Med:
Sope Dirisu, Wunmi Mosaku, Matt Smith m.fl.

Ett ungt par från det krigshärjade Sydsudan söker asyl i hopp om en nystart i England, men plågas av en ondskefull kraft som tagit deras nya hem i besittning. En spännande skräckfilm med samhällskritisk underton och några ruggigt obehagliga scares!

Här streamar du: His House (2020)

Dumplings

Dumplings (2004)

 

Regi: Fruit Chan
Med:
Miriam Yeung, Bai Ling m.fl.

En före detta TV-stjärna försöker återvinna sin forna ungdom och sin makes intresse. Lyckligtvis kan hon få hjälp av tant Mei som utvecklat ett speciellt recept för ändamålet… Men du ska alltid vara försiktig med vad du önskar dig! Dumplings visar sig vara en riktigt ruggig historia!

Här streamar du: Dumplings (2004)

The Night House

The Night House (2021)

 

Regi: David Bruckner
Med:
Rebecca Hall, Sarah Goldberg m.fl.

Efter att Beths man oväntat avlider, blir hon ensam kvar i hemmet vid sjön som han byggde åt henne. Hon försöker så gott hon kan hålla ihop men sedan kommer drömmarna. Störande syner om en entitet i huset kallar till henne men dagsljuset sköljer bort alla bevis på ett spöke. Beth börjar gräva i hans tillhörigheter för att få svar.

Här streamar du: The Night House (2021)

Super Dark Times

Super Dark Times (2017)

Regi: Kevin Phillips
Med:
Owen Campbell, Charlie Tahan, Elizabeth Cappuccino m.fl.

Tonåringarna Zach och Josh har varit bästa vänner hela livet, men när de måste dölja bevisen efter en fruktansvärd olycka, tär hemligheten på deras band och de slungas ner i ett mörker präglat av eskalerande paranoia och våld. En udda blandning mellan coming of age-historia och skräck.

Här streamar du: Super Dark Times (2017)

Mandy

Mandy (2018)

 

Regi: Panos Cosmatos
Med:
Nicolas Cage, Andrea Riseborough m.fl.

Året är 1983 och Red Miller ger sig på den religiösa sekt som dödade hans stora kärlek. Med sig har han en motorsåg och sina knytnävar. Mandy är en hypnotisk berättelse olik allt annat. Med kosmiska paletter och ett sagolikt soundtrack regisserar Panos Cosmatos den underbare Nicolas Cage till att göra en av sin allra bästa prestationer i karriären. Tidernas kanske mest hemsökande "Cage-rage" utlovas.

Här streamar du: Mandy (2018)

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL