Julstormen
Julstormen

Julstormen

6 avsnitt | Drama, Komedi

IMDB

6 avsnitt | Drama, Komedi

ANNONS

Originalspråk
Norska
Land
Norge

Säsonger
1

Streama Julstormen här

Hyr/köp Julstormen här

Julstormen går tyvärr inte att hyra eller köpa i dagsläget

Ödets vägar korsas när ett oväder gör att både resenärer och flygpersonal blir fast på en flygplats och tvingas tillbringa de sista timmarna före jul tillsammans.

Streama Julstormen här

Hyr/köp Julstormen här

Julstormen går tyvärr inte att hyra eller köpa i dagsläget

Ödets vägar korsas när ett oväder gör att både resenärer och flygpersonal blir fast på en flygplats och tvingas tillbringa de sista timmarna före jul tillsammans.

ANNONS
ANNONS

Rollista

Inget att se ikväll?

Jag vill se en i genren som streamas på
ANNONS
ANNONS


Recension

Gå till recensionen

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

15 december 2022

Julstormen (säsong 1)

I Netflix nordiska julserie får vi följa flera personer när de fastnar på en flygplats på grund av en snöstorm. Bara någon dag innan jul påverkar inställda flyg personerna och deras inställning olika.

Precis som titeln "Julstormen" avslöjar är det en storm innan jul som hela Netflix nya nordiska dramaserie kretsar kring. I serien får vi följa ett gäng personer på flygplatsen i Norge som på ett eller annat sätt påverkas av att snöstormen tvingat flygplanen att stanna på marken.

Vi får bland annat möta popstjärnan som ska till London för en spelning, barnet som måste till New York för att få en kritisk ögonoperation, den kritiserade pianisten som efter en misslyckad konsert misstänker att hans karriär är över och bartendern som väntar på ett viktigt besked från sin läkare. Detta är bara några i den juliga serie i sex delar som Netflix har fått ihop. Den stora frågan är bara vad som händer i deras liv när stormen blåst förbi flygplatsen?

Julens kanske finaste serie berör ordentligt

Att säga att Netflix öser ut mycket julrelaterade produktioner just nu är att ligga i underkant. Varje dag fylls deras vågräta rader med nya julfilmer och julserier. Tyvärr mer än ofta av något svagare klass och något som kastats ihop allt för hastigt. Därför var förväntningarna på Netflix nordiska julserie allt annat än höga. Men redan efter första avsnittet ändras tankarna och förväntningarna. Vänta lite, detta är ju bra på riktigt? Sen när eftertexterna till sista avsnittet rullar går det inte att bli annat än imponerad och överraskad av detta charmiga och mysiga lilla flygplatskaos.

Julstormen är faktiskt en mycket bra serie som berör mer än väntat. Serien kan ses lite som en samling av flera varianter av En julsaga där vi får se flera olika Ebenezer Scrooge växa fram och få nya inställningar. Det är en härlig blandning av karaktärer som man snabbt får tycke för, med problem som är både intressanta och trovärdiga. Även om alla i serien inte är lika roliga att följa så gör det inget då man snabbt hoppar vidare till nästa person på flygplatsen. Ett kul koncept som vävs ihop oerhört fint i ett avslutningsavsnitt som till och med skulle få Scrooge och Grinchen i tårar.

Dessutom är det kul att vi får se ett par välbekanta svenska ansikten i serien. Både Alexandra Rapaport och Valter Skarsgård har två relativt stora roller. Även Hanna Ardéhn, som var med i den första svenskproducerade originalserien för Netflix Störst av allt är med på ett hörn. Utöver dessa är det en drös etablerade norska och danska skådespelare med som gör det hela till en livfull blandning. Dock håller alla skådespelare inte riktigt samma nivå, även det har man visst överseende med. Mycket tack vare välskrivna avsnitt och härliga karaktärer.

Det går inte att säga annat än att "Julstormen" är en härlig serie som verkligen berör. Den både värmer och får en att fälla en tår eller två. Seriens många karaktärer har alla intressanta och fina personutvecklingar under seriens gång och får alla nya insikter. Perfekt serie att mysa sig ner i soffan framför. För detta gjorde Netflix verkligen bra!

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS

Serier som liknar Julstormen

Relaterade artiklar

{{article.type}}

{{article.title}}

{{article.subHeader}}

ANNONS
ANNONS

Från Filmtopps YouTube-kanal

Visa mer
ANNONS

Mest läst senaste veckan

ANNONS
ANNONS

Filmtopps iPhone-app

All streaming på ett ställe.

Filmtopps Android-app

All streaming på ett ställe.

Vi samlar all streaming.

Testa vårt supersök!