Julfilmer 2022 – alla nya nyheter

Julfilmer 2022 – alla nya nyheter

Filmtopp
Uppdaterad 06 december 2022 kl. 11:58 | Publicerad 03 november 2022 kl. 20:00

Titlarna som hjälper dig att fira in årets mysigaste högtid

Filmtopp guidar dig till alla nya julfilmer 2022. Här är tipsen du som älskar julen inte får missa – från biopremiärer till streamingdjungelns alla nya filmer.

Julen närmar sig med stormsteg, vilket betyder att det äntligen är dags att låta julfilmerna börjar rulla dagarna i ända. Du har garanterat en handfull måsten som du tittar på varje år, men det är aldrig fel att hålla utkik efter nya favoriter som kan bli en del av dina framtida jultraditioner.

I den här artikeln listar vi samtliga nya julfilmer 2022 – från titlarna som är måsten att se på bio till nytillskotten på alla streamingtjänster.

Listan kommer att uppdateras löpande när streamingtjänsterna annonserar ytterligare premiärer. För otålig för att vänta på att alla nya julfilmer 2022 ska ha premiär? Kolla in våra tips på filmer om julen från 2021.

Streamtopp

Julfilmer 2022 – alla nya nyheter på bio

Det kryllar inte av julfilmer på bio 2022, men vi ser ut att få se åtminstone några spännande premiärer – bland annat i form av Bonusfamiljens intåg på vita duken och ett litet blodigare julfirande med en Stranger Things-skådis.

Tack för senast! – 30 november (Viaplay 26 december)

Julfilmer 2022 – alla nya nyheter
Foto: Viaplay.

Tack för senast! är årets stora julfilm från Viaplay. Innan den hittar till streamingtjänsten kommer den att ha biopremiär på ett par utvalda biografer den 30 november. Filmen är en romantisk komedi och handlar om en sjuksköterskas jakt på kärleken. Tack för senast! regisseras av Moa Gammel och i rollerna ser vi namn som Lisa Carlehed, Liv Mjönes, Oscar Töringe, Christian Hillborg och Johannes Kuhnke m.fl. Ledmotivet till filmen är dessutom gjort av Maria Andersson från Sahara Hotnights.

Länge leve Bonusfamiljen – på bio nu

I början av december är det äntligen dags för Länge leve Bonusfamiljen att ha premiär. Filmen hittar till svenska biografer den 2 december och den kommer att ha ett tydligt jultema.

I Länge leve Bonusfamiljen har Lisa (Vera Vitali) och Patrik (Erik Johansson) lyckats stabilisera sitt äktenskap, men under deras svårare period lämnade Lisa in skilsmässopapper. Något hon blir påmind om, och Patrik överraskad av, lagom till jul när skilsmässan går igenom. Patrik är inte redo att ge upp på äktenskapet och bestämmer sig för att överraska Lisa med ett nytt frieri i fjällen.

Violent Night – på bio nu

Violent Night
Foto: Universal Pictures.

Tillhör du kategorin som uppskattar okonventionella filmer om julen har du något att se fram emot denna vintern. I början av december har nämligen Violent Night biopremiär – en actionladdad rysare där självaste jultomten måste gå en blodig kamp mot ett gäng legosoldater som tar en förmögen familj gisslan. I rollen som tomten ser vi Stranger Things-stjärnan David Harbour.

Nya julfilmer på Netflix 2022

De senaste åren har Netflix blivit kungen av julfilmer – åtminstone när det kommer till kvantitet. Förra året släppte de över ett dussin nya filmer om julen och även om det inte ser ut att bli riktigt lika många i år, så har de börjat presentera en och annan julnykomling för 2022. Vi räknar med att ytterligare titlar kommer att presenteras längre fram.

Falling for Christmas – streamas nu

Falling for Christmas – julfilmer 2022
Bland julfilmer 2022 – alla nya nyheter hittar vi en som innebär Lindsay Lohans comeback. Foto: Netflix.

Guess who's back? Jo, ingen mindre än självaste Lindsay Lohan, som innehar huvudrollen i Netflix Falling for Christmas. I filmen spelar hon rollen som en bortskämd arvtagerska av ett hotell som är med om en skidolycka och tappar minnet. Efter olyckan blir hon omhändertagen av en stilig man från arbetarklassen och hans dotter – och allt detta sker givetvis under upploppet till julen.

Christmas with You – streamas nu

Christmas With You
Foto: Netflix.

Lohan är inte den enda skådisen som slog igenom på slutet av 90-talet och nu är med i en julfilm på Netflix. Även Freddie Prinze Jr. har en julfilm på streamingtjänsten i år. Prinze Jr. har en av huvudrollerna i Christmas with You, som handlar om en utbränd pop-stjärna (Aimee Garcia) som flyr undan till en småstad i juletid för att uppfylla en önskan från ett ungt fan. I småstaden hittar hon inspirationen igen – och kanske även kärleken.

The Noel Diary – streamas nu

Julfilmer 2022 – alla nya nyheter
Foto: Netflix.

The Noel Diary är en kommande julfilm på Netflix som handlar om en bästsäljande författare (Justin Hartley) som återvänder hem under jul för att ta hand om sin mammas dödsbo. I processen kommer han över en dagbok som tycks innehålla hemligheter om både hans eget förflutna och det av en ung kvinna. Tillsammans beger de sig av för att gå till botten med vad det hela egentligen handlar om.

Scrooge: En julsaga – streamas nu

Scrooge: En julsaga – ny julfilm 2022
Foto: Netflix.

Netflix är näst på tur att tolka Charles Dickens klassiska En julsaga. Denna gången blir det i animerat långfilmsformat, i vad som är streamingtjänstens stora, animerade julsatsning 2022. Bland röstskådespelarna hittar vi flertalet kända namn, inklusive Olivia Colman, Luke Evans, Johnny Flynn och Jonathan Pryce.

Bonus: A Storm for Christmas (serie) – 16 december

A Storm for Christmas (serie)
Foto: Netflix.

Utöver Netflix julfilmer 2022, kan vi också tipsa om serien A Storm for Christmas, som faktiskt är en norsk produktion med flertalet svenska namn på rollistan. I seriens sex avsnitt kommer vi bland annat att få se Alexandra Rapaport, Hanna Ardéhn och Valter Skarsgård.

Serien kretsar kring ett gäng individer som blir strandsatta på flygplatsen i Oslo, bara 24 timmar innan julafton.

Fler nya julfilmer på Netflix 2022

 • Who Killed Santa? A Murderville Murder Mystery – premiär 15 december
 • I Believe in Santa – premiär 14 december
 • Actiongänget räddar julen (kortfilm) – streamas nu
 • Jul på Mistelgården – streamas nu
 • Baby-bossen: Julbonus (kortfilm) – premiär 6 december
 • Delivery by Christmas – premiär 6 december

Nya julfilmer på Disney+ 2022

Än så länge har det inte annonserats speciellt många nya julfilmer på Disney+ 2022, men vi skulle tro att en och annan överraskning väntar när streamingtjänsten spikat vad som ska släppas under december.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special – streamas nu

Det dröjer ett tag till innan vi kommer att få se den tredje Guardians of the Galaxy-filmen, men fram tills dess kommer vi att kunna stilla suget med en julklapp i form av en kortare julspecial med våra favorithjältar. Specialen är regisserad av James Gunn och majoriteten av skådespelarna från filmserien medverkar, inklusive Chris Pratt, Karen Gillan, Dave Bautista och Pom Klementieff. Även Kevin Bacon är med på ett hörn.

Fler nya julfilmer på Disney+ 2022

 • Pentatonix: Around the World for the Holidays – 2 december
 • The Hip Hop Nutcracker – 25 november
 • Best in Snow – 18 november

Bonus: The Santa Clauses (serie) – streamas nu

The Santa Clauses (serie) – julfilmer 2022
Foto: Disney+

Den första The Santa Clause (Nu är det jul - igen) med Tim Allen kom ut 1994 och totalt har det blivit tre filmer i filmserien. Nu är det dags för den att expandera med serien The Santa Clauses, som kommer till Disney+ i mitten av november. I den nya serien inser Scott Calvin (Allen) att han närmar sig pensionsåldern som tomte och börjar leta efter en efterträdare.

Nya julfilmer på Viaplay 2022

Vi har redan nämnt att Viaplay har en ny julfilm 2022 i form av Tack för senast! som har biopremiär den 30 november och sedan Viaplay-premiär den 26 december. I övrigt är det inom kategorin för inköpta titlar där den svenska streamingtjänsten verkligen glänser. Viaplay brukar bjuda oss på flertalet titlar från julfilmsmaskineriet som är den amerikanska kanalen Hallmark, och 2022 ser inte ut att vara något undantag. Bara i november blir runt 40 julfilmer tillgängliga på Viaplay och fler lär dyka upp i december.

Bland de inköpta julfilmerna som är nya för 2022 hittar vi:

 • Christmas in Pine Valley – 1 november
 • A Unicorn for Christmas – 1 november
 • A Country Christmas Harmony – 14 november
 • The Winter Palace – 1 december
 • Christmas Party Crashers – 1 december
 • Christmas Unfiltered – 1 december

Utöver dessa titlar blir även en stor mängd julfilmer från 2021 tillgängliga på Viaplay. Chansen är att du inte hann med alla av dem förra året. Viaplay kan dessutom stoltsera med en hel del premiärer utanför kategorin för julfilmer.

Du hittar alla december- och julpremiärer på Viaplay här.

Nya julfilmer på Amazon Prime Video 2022

Amazon Prime Video ger sig in i julfilmsleken med ett nytt original inom genren. Streamingtjänsten styr till och med upp skutan och ser till att vi får en ny julfilm 2022 som utspelar sig i New York, vilket givetvis är ett måste.

Something from Tiffany's – 9 december

Something from Tiffanys
Foto: Prime Video.

I den romantiska komedin Something from Tiffany's ser vi Zoey Deautch i huvudrollen. Handlingen kretsar kring två par, där duon i det inte paret inte är redo att gifta sig till skillnad från duon i det andra. Förutsättningarna för båda paren förändras dock drastiskt när en present hamnar i helt fel händer och triggar ett händelseförlopp fullt av vändningar och upptäckter.

Your Christmas or Mine? – streamas nu

Your Christmas or Mine? – ny julfilm med Sex Education-stjärnan
Foto: Prime Video.

Your Christmas or Mine? är en julkomedi med Sex Education-stjärnan Asa Butterfield i huvudrollen. Filmen handlar om ett ungt, förälskat stundentpar som ska fira jul på varsitt håll. Efter att de tagit farväl för julen på en tågstation i London ändrar sig båda och bestämmer sig för att hoppa på det andra tåget som överraskning. Problemet är bara att de inte hinner inse att de tänkt likadant innan det är försent – och plötsligt har de bytt jul med varandra.

Nya julfilmer på HBO Max 2022

HBO Max är inte streamingtjänsten som vi väntar oss att en drös nya julfilmer kommer att dyka upp, men det betyder inte att vi står helt utan någonting sevärt på premiärschemat inför julen 2022.

A Christmas Story Christmas – streamas nu

Julfilmer 2022 – alla nya nyheter
Foto: HBO Max.

En julberättelse (A Christmas Story) från 1985 är en av de mest älskade julfilmerna som finns och nu, över 35 år efter sin premiär, är det dags för en uppföljare. Det är HBO Max som släpper uppföljaren till klassikern och vi kommer att få återse huvudkaraktären Ralphie Parker (Peter Billingsley) i huvudrollen. Nu är Ralphie vuxen och han återvänder till sitt barndomshem tillsammans med sina barn för att ge dem en precis lika magisk jul som han själv hade som barn.

A Hollywood Christmas – streamas nu

Premiär för A Hollywood Christmas – ny julfilm på HBO Max
Foto: HBO Max.

A Hollywood Christmas är en romantisk metajulfilm som handlar om en filmskapare som är uppskattade för sina julfilmer. Hon kan allt om kärlek och julen inom filmens värld, men har inte samma kontroll över dem i det verkliga livet. När en filmbolagschef dessutom hotar att avbryta hennes senaste projekt ställs allt på sin spets.

Fler nya julfilmer på HBO Max 2022

 • Ett julmysterium – 24 november
 • Santa Camp – 17 november

Nya julfilmer på Apple TV+ 2022

Apple TV+ vill inte stå utan en ny julfilm 2022 och har därför satsat rejält. På förhand ser det ut som om det är på Apple TV+ vi kommer att kunna hitta årets roligaste julfilm.

Spirited – streamas nu

Ryan Reynolds och Will Ferrell spelar huvudrollerna i Spirited – en twist på Charles Dickens klassiska En julsaga. Filmen är en musikalkomedi och i den här versionen söker julvålnaden (Ferrell) upp helt fel person att lära en läxa. Hans måltavla, Clint Briggs (Reynolds) lyckas vända hela situationen så till den grad att det blir vålnaden själv som börjar omvärdera sitt förflutna, sin nutid och sin framtid.

Nya julfilmer på C More 2022

Under 2022 släpper inte C More någon egen julfilm, men de har köpt in en hel del filmer som du sannolikt inte har sett, inklusivet flertalet som såg dagens ljus 2020. Bland dessa hittar du titlar som Chateau Christmas, Christmas by Starlight och Good Morning Christmas!

Du hittar alla december- och julpremiärer på C More här.

Nya julfilmer på SVT Play 2022

SVT Play släpper inte heller någon originaljulfilm under 2022, men december är tiden på året då det fullkomligt kryllar av filmer på streamingtjänsten. En stor mängd julfilmer kommer att göras tillgängliga fram till jul, men också mycket annat sevärt.

Du kan se alla julens filmpremiärer på SVT här.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL