Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bästa serierna på Netflix 2022 – alla bra serietips

Bästa serierna på Netflix 2022 – alla bra serietips

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
03 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
03 december 2021

De bästa tipsen på Netflixserier 2022

Filmtopp bevakar Netflix evigt växande utbud av serier och uppdaterar löpande listan med aktuella tips. Letar du efter den senaste serien som alla pratar om? Eller är du ute efter en pärla som flugit under radarn? Här hittar du de bästa serierna på Netflix 2022.

Netflix fortsätter att producera sevärda serier i ett rasande tempo – och så ser det ut att fortsätta även under 2022.

För att göra det enklare för alla som är på jakt efter de bästa serierna på Netflix samlar vi alla våra favoritserier på ett och samma ställe. Listan över årets bästa Netflixserier uppdaterar vi så fort vi uppmärksammat en ny serie som vi tycker att alla borde ge en chans. Det är med andra ord här du hittar både sevärda storsatsningar i Netflix utbud och en hel del mer okända pärlor.

Du kan också kolla in vår lista över de bästa filmerna på Netflix 2022.

Netflix serietips – 5 aktuella serier:

  • Ozark (säsong 4A) – Netflix populära serie återvänder med den första halvan av sin nya säsong, som förväntas bli den sista. Premiär 21 januari.
  • The Journalist – Japansk dramathriller om politiska skandaler. Adaptation av filmen med samma namn från 2019. Premiär 14 januari.
  • Archive 81 – Sci-Fi-rysare om en arkivist som undersöker en farlig kult. Premiär 14 januari.
  • In From the Cold – Ny actionthriller om en ensamstående mamma och före detta rysk spion som konfronteras av FBI. Premiär 28 januari.
  • The Orbital Children – Anime som utspelar sig år 2045, då rymdresor har blivit möjliga för alla. Premiär 28 januari.

De bästa serierna på Netflix 2022

After Life (säsong 3)

Det mesta är sig likt när vi en sista gång får besöka den lilla staden Tambury och dess invånare. Men frågan är om det någonsin varit så här känsloladdat. Ja, det blev ett värdigt avslut för den brittiske komikerns älskade dramakomedi som hittills är hans längsta originalserie. 

betyg 4 av 5

Stranger Things (säsong 4)

Bästa serierna på Netflix 2022 – Stranger Things 4
Foto: Netflix.

En av Netflix populäraste (och diskuterbart bästa) serier någonsin återvänder under 2022. Vi har inte fått se ungdomarna i Stranger Things sedan sommaren 2019, men snart är det äntligen dags för en ny säsong. Den fjärde säsongen av den 80-talsnostalgiska mysskräckisen har förmodad premiär någon gång under sommaren.

Med tanke på hur länge det arbetats med den nya säsongen har vi all anledning att tro och hoppas på att den kommer bli en av Netflix allra bästa under året.

Premiär: Förväntad premiär under sommaren

Ozark (säsong 4)

Bästa serierna på Netflix 2022 – Ozark säsong 4
Foto: Netflix.

Ozark kommer tillbaka med en fjärde säsong på Netflix 2022 – och allt pekar på att serien kommer att avslutas med den nya säsongen. Dramathrillern med Jason Bateman och Laura Linney i huvudrollerna har blivit en av streamingtjänstens mest omtalade de senaste åren, med bl.a. tre Emmyvinster. Kan Ozark upprepa succén i säsong 4?

Den fjärde säsongen kommer att släppas i två delar (sju avsnitt per del) under året.

Premiär: 21 januari

Vikings: Valhalla

De bästa serierna på Netflix 2022 – Vikings: Valhalla
Kan Vikings: Valhalla bli en av Netflix bästa serier 2022? Foto: Netflix.

En av de mer uppsnackade nykomlingarna bland serierna vi tror kommer tillhöra de allra bästa på Netflix 2022 är Vikings: Valhalla. Streamingtjänsten har nypt åt sig rättigheterna till vad som är en spinoff till Vikings och förväntningarna på den nya serien är höga. Serien utspelar sig 100 år efter originalseriens slut och handlar om några av tidernas mest kända vikingar.

Premiär: Förväntad premiär 25 februari

Inventing Anna

Netflix bästa serier 2022 – Inventing Anna
Julia Garner i Inventing Anna. Foto: Netflix.

En ny serie från giganten Shonda Rhimes (Grey's Anatomy, Scandal, Bridgerton m.m.). Rhimes nya serie handlar om en journalist som undersöker Instagramprofilen Anna Delvey, en tyska som nästlade sig in bland New York Citys socitetselit – och lurade dem på pengar. Händelserna i serien är baserade på verkliga händelser och inspirerade av Jessica Presslers artikel How Anna Delvey Tricked New York's Party People New York Magazine.

Kan detta tillskott bli en av de bästa serierna på Netflix 2022?

Premiär: Förväntad premiär 11 februari

Assassin's Creed

Kan Assassin's Creed bli en av de bästa serierna på Netflix 2022?
Kan Assassin's Creed bli en av de bästa serierna på Netflix 2022? Foto: Netflix.

Hösten 2020 annonserade Ubisoft och Netflix att de skulle göra flera projekt baserade på den populära Assassin's Creed-spelserien. Samarbetet är tänkt att leda till både animerade projekt och en live-action-serie som har förmodad premiär under 2022.

Än så länge vet vi väldigt lite om den kommande serien, men vi håller tummarna för att alla pusselbitar ska falla på plats så att den kan få premiär under året.

Premiär: Okänt

Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender – En av Netflix bästa serier 2022?
Foto: Netflix.

En annan stor adaptationssatsning från Netflix är Avatar: The Last Airbender. Inspelningen av live-action-versionen av Nickelodeons animerade serie har rapporterats vara i full gång sedan slutet på 2021, och den har annonserats få sin premiär någon gång under 2022. Produktionen har inte varit utan sina problem – seriens originalskapare har bl.a. hoppat av projektet. Vi hoppas ändå att detta ska kunna bli en av Netflix bästa serier 2022.

Premiär: Okänt

Resident Evil

Bästa serierna på Netflix 2022 – Resident Evil
Foto: Netflix.

Under 2021 släpptes en animerad Resident Evil-serie på Netflix, men under 2022 är det också dags för en live-action-serie baserad på den japanska tv-spelsskräckisen. Handlingen i den nya serien ska utspela sig över två olika tidslinjer, varav den ena tar vid tre årtionden efter det att T-viruset först upptäckts.

Premiär: Okänt

Never Have I Ever (säsong 3)

Never Have I Ever – en av de bästa serierna på Netflix 2022
Foto: Netflix.

Mindy Kailings succéserie Never Have I Ever är bekräftad för en tredje säsong, som förmodas ha premiär under året. Håller coming-of-age-komedin samma höga nivå som tidigare säsonger kan vi säga redan nu att det här är en av Netflix bästa serier 2022.

Premiär: Förväntad premiär sommaren/hösten 2022

One Piece

One Piece – en av de bästa serierna på Netflix 2022
Foto: Netflix.

En av tidernas populäraste mangaserier, One Piece, blir till en live-action-serie på Netflix. Streamingtjänsten har återigen inlett ett samarbete med Tomorrow Studios, som producerade Cowboy Bebop åt Netflix under 2021, för att göra den nya serien. Marc Jobst, som regisserat bl.a. Daredevil, The Punisher och The Witcher åt Netflix, förväntas regissera några av One Piece-seriens avsnitt.

En live-action-adaptation av en så här populär manga är alltid riskabelt, men vi hoppas att satsningen bär frukt och att det här blir en succé.

Premiär: Okänt

Guillermo Del Toro Presents 10 After Midnight

Monsterälskaren Guillermo Del Toro kommer släppa en ny serie på Netflix under 2022. Det är en skräckantologi av fristående berättelser som ska vara både sofistikerade och hårresande. Del Toro har inte själv regisserat något av de åtta avsnitten, men han har varit med och skrivit samtliga av dem. Några av avsnitten är dessutom baserade på berättelser av H.P. Lovecraft.

Med tanke på Del Toros känsla för monster och berättande kan vi inte tänka oss att det här blir något annat än en av de bästa serierna på Netflix 2022.

Premiär: Okänt

That '90s Show

I oktober 2021 meddelade Netflix att de tänkte göra en spinoff på omåttligt populära That '70s Show. Den nya serien kommer utspela sig i mitten på 90-talet och kretsa kring Leia Forman, dotter till Eric och Donna. Leia kommer att besöka sin farmor och farfar i Wisconsin och både Kurtwood Smith och Debra Jo Rupp kommer åter att spela rollerna som Red och Kitty Forman.

Premiär: Okänt

Fler kommande premiärer:

  • Army of the Dead: Lost Vegas
  • Magic: The Gathering
  • The Witcher: Blood Origin
  • The Sandman

Har du betat av alla dina favoritserier på Netflix 2022? Kolla om det finns något sevärt på vår lista över de bästa serierna på Netflix 2021.

Trender bland Netflix serier 2022

Med tanke på den enorma mängd serier som Netflix producerar varje år kan det vara svårt att urskilja specifika trender. Överlag verkar streamingtjänstens strategi vara att kunna erbjuda någonting för alla olika typer av målgrupper. Trots det tycker vi oss kunna se några nämnvärda röda trådar i Netflix utbud under 2022. 

Bland annat kan vi se ett fortsatt ökat fokus på så kallade "genrerserier", det vill säga serier som vanligtvis passar in i kategorierna för fantasy och sci-fi. Till dessa kan vi räkna in serier som Stranger Things, The Witcher, Resident Evil, Magic: The Gathering och många fler. En röd tråd bland dessa serier är att många är adaptationer av populära tv-spel. Även skräckserier ser ut att få ett större fokus på Netflix 2022.

En annan trend som vi kan urskilja är att satsningen på icke-engelskspråkiga serier fortsätter och allra störst fokus ser ut att ligga på produktioner från Sydkorea och Japan. Till detta kan vi dessutom inkludera att streamingtjänsten också skruvar upp takten när det kommer till att lansera nya animeserier.

Slutligen ser vi ut att få ännu fler realityserier på Netflix 2022. Deras realitysatsning tog fart på allvar under 2021 och de ser inte ut att dra ner på tempot den närmaste tiden.

Om Netflix bästa serier 2022

Vill du veta mer om vilka serier som är populärast på Netflix så har streamingtjänsten lanserat en hemsida där de veckovis listar sina mest sedda serier. Där kan du tydligt få en överblick över vilka serier – både engelskspråkiga och icke-engelskspråkiga – som gått allra bäst, vecka efter vecka, men också deras mest streamade titlar någonsin.

Du kan navigera mellan olika marknader om du önskar det, eller kolla på globala topplistor. För statistiknörden är det här en perfekt möjlighet att följa utvecklingen över vilka som är de populäraste serierna på Netflix under 2022.

LÄS MER: Allt om Netflix topplista för filmer och serier