Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Streama The Christmas Chronicles 2

The Christmas Chronicles 2

1 tim 52 min | Familj, Fantasy, Äventyr, Komedi | 18 nov 2020

1 tim 52 min | Familj, Fantasy, Äventyr, Komedi | 18 nov 2020


Originalspråk
Engelska
Land
USA

Budget
Ej officiell
Intäkter
Ej officiell

Streama The Christmas Chronicles 2 här

Hyr/köp The Christmas Chronicles 2 här

The Christmas Chronicles 2 går tyvärr inte att hyra eller köpa i dagsläget

Den nu tonåriga Kate är ledsen över sin mammas nya förhållande, så hon rymmer och hamnar på Nordpolen, där en stygg tomtenisse smider planer på att ställa in julen.

Streama The Christmas Chronicles 2 här

Hyr/köp The Christmas Chronicles 2 här

The Christmas Chronicles 2 går tyvärr inte att hyra eller köpa i dagsläget

Den nu tonåriga Kate är ledsen över sin mammas nya förhållande, så hon rymmer och hamnar på Nordpolen, där en stygg tomtenisse smider planer på att ställa in julen.

Rollista

Inget att se ikväll?

Jag vill se en i genren som streamas på


Recension


Charlotte Brange

01 december 2020

The Christmas Chronicles 2 (2020)

"The Christmas Chronicles" är Netflixfilmen som blev en modern julklassiker, men håller uppföljaren måttet? Helt okej visar det sig. Set är en rätt salig röra av CGI-djur, en tramsig nisseskurk, explosiva pepparkakor – och en tomte som har roligare än någonsin.

Inbjudande turkosblått vatten, mjuka sandstränder, och paraplydrinkar är det första som möter oss i The Christmas Chronicles 2. Nej – vi har inte satt igång fel film, det kommer snart att bli den urjuliga film som vi förväntar oss. Den lilla familjen är nu på solsemester till nyblivna tonåringen Kates (Darby Camp) förtret. Hon motsätter sig mammans nya pojkvän (Tyrese Gibson), medföljande ettriga son (Jahzir Bruno) och önskar sig långt, långt, därifrån.

Som av en händelse tjuvlyssnar ex-alven Belsnickel (Julian Dennison) på hennes klagan och lurar slugt med både henne och den potentiella styv-lillebrorsan till det snöiga alplandskapet som är självaste Nordpolen. Här lever tomten och tomtemor gott bland nybakta pepparkakorna, glimrande snöänglar och förtjusta små tomtenissar.

Men allt är inte frid och fröjd i tomteland. Belsnickel smider sina planer för att kunna stjäla den lysande julstjärnan, och därmed få makten över hela julen. Till sin hjälp har han en julkatt, lite hemmabyggd magi, och gäng arga tomtenissar. Ska tomten, tomtemor, och de stackars barnen lyckas rädda julen?

Foto: Netflix

The Christmas Chronicles slog igenom med dunder och brak för två år sedan och blev direkt en modern klassiker. Julfilm som länge var något cheesy, alldeles för sockersött och överdrivet blev i detta skojiga äventyr passande både för stora och små. 80-talshunken Kurt Russell var som klippt och skuren för den där jultomten med glimten i ögat, som nästan fick oss skeptiker att börja tro på gubben med det vita skägget igen.

I slutet på ettan fick vi en sneak peak på den väntade uppföljaren och fick se självaste tomtemor spelas av Russells partner i verkliga livet, Goldie Hawn. Nu får vi äntligen se henne in action. Tyvärr verkar hon ha varit bofast i den snötäckta byn på Nordpolen lite för länge, för det känns inte riktigt som att hennes energi har hängt med. Sterotypiskt bakar hon mest kakor och oroar sig över hur alla mår.

Av någon anledning har de fyllt en stor del av filmen med dataanimerade små gröna jul-alver, som mest ger ett rörigt och tramsigt intryck. Självklart är The Christmas Chronicle 2 målgrupp barn och unga, men av erfarenhet finns det riktigt dålig animering även i storslagna julsagor (tittar på dig Polarexpressen).

Ett par härliga flashbackscener på en flygplats fylld av frustrerade julfirare, räddar oss från de obehagliga gremlins-alverna och påminns om den där äkta julkänslan. Känslan sitter inte helt oväntat i Russells jultomte som rätt fräckt stjäl hela filmen, så där har inte något tramsig julalv - ond eller dataanimerad - den minsta chans i världen.

För mer julig läsning: Spana in vår sida jultips!

Filmer som liknar The Christmas Chronicles 2

Relaterade artiklar

{{article.type}}

{{article.title}}

{{article.subHeader}}

Från Filmtopps YouTube-kanal

Visa mer

Filmtopps iPhone-app

All streaming på ett ställe.

Filmtopps Android-app

All streaming på ett ställe.

Vi samlar all streaming.

Testa vårt supersök!