Klassiker Collage01

Streama filmklassiker!

ANNONS
ANNONS

Mest läst senaste veckan

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS

Se handplockade filmklassiker kostnadsfritt

Varje vecka kommer du kunna se riktiga filmklassiker här på Filmtopp. Bland våra filmer kommer du att hitta några av historiens absolut viktigaste filmer blandat med de mest pinsamma missarna Drömfabriken hoppades att vi skulle glömma!

Från Stanley Kubrick till A Star Is Born!

Vad sägs som den ultimata zombiefilmen Night of the Living Dead varvat med Stanley Kubricks regidebut Fear and Desire – en film så usel att Kubrick försökte förstöra alla exemplar!

Vi är också stolta över att kunna visa filmer som Orson Welles isande thriller The Stranger och den episka originalversionen av A Star Is Born.

Se historiens stora klassiker

Flera av titlarna vi lyfter fram finns på IMDb:s topplista över världens bästa filmer och andra rankar högt på listor som Sight and Sound och 1001 Movies You Must See Before You Die.

Vilka filmklassiker som komma skall vill vi ännu inte avslöja, men vi lovar dig – om du älskar film så kommer du älska våra handplockade favoriter!

Likaså får du här en chans att se filmer som du annars kanske inte skulle kunna få tag på och som har varit avgörande för att forma den filmvärld vi har i dag.

Barnfilmer och dokumentärer

Varje vecka kommer vi en erbjuda nya titlar i vår katalog. Vi på Filmtopp erbjuder även möjligheten att streama mycket annat gratis, som barnfilmer och dokumentärer. Bland barnfilmerna finns nostalgiska pärlor som Mr. Bean och Smurfarna varvat med nya favoriter som Brandman Sam.

I vårt utbud av dokumentärer hittar du bland annat hyllningar till gamla mästare, som Stanley Kubrick och Clint Eastwood, naturdokumentärer och en hel del behind the scenes-material.

Sugen på att få en inblick i vad som egentligen pågick när Christopher Nolan skapade The Dark Knight? I så fall behöver du inte leta längre!

Tekniska krav för att streama gratis

För att kunna se dessa filmer räcker det att du har en webbläsare (Chrome, Firefox, Safari). Om det skulle vara några problem med att se filmerna så kan du testa följande:

  • Starta om enheten.
  • Uppdatera din webbläsare till en senare version.

I för Apple-miljö rekommenderas följande webbläsare:

Mobil:

  • Chrome >= 73
  • Safari >= 9
  • Firefox >= 19

Desktop:

  • Safari >= 9
  • Firefox >= 83
  • Chrome >= 80

För att använda Chromecast

Samtliga barnfilmer och dokumentärer använder YouTube som spelare, vilket innebär att du kan chromecasta direkt från datorn eller telefonen.

Våra klassiker använder Vimeo som spelare. För att kunna chromecasta dem, behöver du antingen använda casting-möjligheten i din telefon, Google Chromes webbläsare eller använda Vimeos mobilapp (Android, Apple). I appen söker du sedan på "Filmtopp" för att hitta alla våra filmer.

Om filmernas undertextning.

För att få igång textning till vara filmklassiker trycker du på "CC-"symbolen i videospelaren. Alla filmklassiker har tyvärr inte fått svensk text eller restaurerats till de fantastiska format vi har idag. Likväl är dessa utgivningar viktiga för filmhistorien och ligger till grund för mycket av dagens filmskapande.

Tack och lov är nästan alla filmer textade. Givetvis visar vi inte heller några otextade filmer på något annat språk än engelska.