Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
De spelade tvillingarna i The Shining – Vad gör de idag?

De spelade tvillingarna i The Shining – Vad gör de idag?

Kristian Andersson | Nyhet
01 november 2018
Kristian Andersson | Nyhet
01 november 2018

Vad gör de som spelade tvillingarna i Stanley Kubricks "The Shining" idag?

Bild på tvillingarna i The Shining
Foto: YouTube

Det bästa med hösten tycker jag är alla dessa pumpor som på ett suggestivt sätt lyser upp natten. En av mina favoritfilmer jag ser en gång om året, närmare bestämt under Halloween, är Stanley Kubricks "The Shining". Idag tittar jag närmare på två av filmens birollsinnehavare – De läskiga tvillingarna som figurerar på The Overlook Hotel. 

The Shinging är en fantastisk skräckfilm som verkligen har allt; skrämmande miljöer, fantastiska skådespelare, inte minst Jack Nicholson, och en fantastisk story (vi kan tacka Stephen King för). En av de mest läskiga scenerna i filmen är med de två tvillingarna, som dyker upp när Danny trampar omkring med sin leksaksbil i hotellets mystiska korridorer. När Danny möter dessa två tvillingar så utbrister de ett par av av de mest kusliga repliker som levererats på film – "Come and play with us Danny! Forever and ever and ever!" Och så ser vi inklippta bilder på när flickorna mördas av deras pappa.

Något jag länge undrat över är vad som hände tvillingarna (de är också tvillingar på riktigt) efter succéfilmen "The Shining". Jag har grävt lite djupare och hittat vad flickorna, som inte längre är flickor, gör idag. Passa också på att läsa om de skräckfilmer som omsatt mest pengar någonsin!

De två tvillingarna Lisa och Louise är nu 49 år gamla och bor i London. Idag jobbar Lisa som advokat och Louise som mikrobiolog. När tidningen Express frågar tvillingarna om vad de tycker om The Shining, så vill de inte riktigt veta av filmen eftersom de menar att den gjort att flera teaterskolor nobbat dem, trots att det är en prestige-roll i en enorm klassiker.

Här nedan kan du se hur Lisa och Louise ser ut idag: 

NÄSTA ARTIKEL