Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Klassiker

Filmklassiker på Filmtopp

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 januari 2021

Streama handplockade favoriter.

Lagom till julen erbjuder Filmtopp våra besökare möjligheten att streama handplockade filmer och serier helt gratis. Vårt handplockade utbud är uppdelat i tre kategorier: filmklassiker, dokumentärer och barn- och familjefilm. Här kan du läsa om våra klassiker.

För den so är sugen på annat än just klassiker har vi även nya filmer, dokumentärfilmer och barnfilmer. Kort sagt kan man dela in vårt klassikerutbud i två kategorier: älskade filmklassiker och kultförklarade pärlor.

Älskade klassiker.

The Stranger
Orson Welles i "The Stranger".

Bland dessa filmer hittar vi kända titlar som förvisso kan vara svåra att få tag på, men som kanske inte direkt överraskar någon. Bland dessa hittar vi exempelvis originalet av A Star Is Born, Orson Welles lysande thriller The Stranger och historiens bästa zombie-film Night of the Living Dead. Ja, eller varför inte Buster Keatons sanslöst hyllade komedi Så går det till i krig?

Kultförklarade pärlor.

Little Shop of Horrors
En ung Jack Nicholson hos tandläkaren. Little Shop of Horrors.

Dessa filmklassiker har blivit kult av en anledning. Ibland för att de är riktigt usla (typ Manos: The Hands of Fate) eller Stanley Kubricks pinsamma debut Fear and Desire – så dålig att han själv försökte tända eld på alla kopior.

Andra har blivit kult av andra anledningar – ofta för att de var för skeva eller utmanande när de släpptes. Som The Most Dangerous Game, skräckisen som inspirerade Zodiac-mördaren och Roger Cormans skeva komedi Little Shop of Horrors, i vilken vi bland annat får se Jack Nicholson i en tidig roll som en masochist som njuter av en rotfyllning.

Det och mycket mer hittar du bland våra filmer att streama gratis!

NÄSTA ARTIKEL