Fear and Desire (1953)

Fear and Desire (1953)

Filmtopp
Uppdaterad 11 december 2020 kl. 10:12 | Publicerad 04 december 2020 kl. 11:12

Se filmen mästerregissören själv avskydde.

Filmtopp visar Stanley Kubricks debutfilm "Fear and Desire", filmen regissören försökte förstöra varenda kopia av.

Se "Fear and Desire här:

Tryck på spelaren för att starta filmen. Fler tekniska frågor hittar du här under avdelningen "tekniska krav för att streama gratis".

Stanley Kubrick var en perfektionist och hyllas idag som en av de främsta filmskaparna i vår tid. Han kunde göra allting, från romantiska draman och krigsfilm till rymdodyssé och hotellskräck. Innan karriären skulle resultera i en rad klassiker av olika slag kom först en ökänd debutfilm: Fear and Desire

Med bleka 5.5/10 i betyg på IMDb är fansen enade om att Fear and Desire är kaffefläcken på Kubricks CV. Likaså var regissören själv så besviken på filmen att han försökte få tag på varje existerande kopia och förgöra dem. Har du ännu inte sett filmen kan du nu få ta reda på vad som inte fungerade med den – om du inte blir positivt överraskad, förstås!

Här hittar du alla våra filmklassiker!

Handling: Fyra soldater som överlever en kraschlandning befinner sig ute i skogen, bakom fiendens linje. Deras plan att ta sig säkert därifrån kompliceras av en kvinna de stöter korsar väg med och en av soldaternas hämndplan.

TIPS: Du kan även se dokumentären Stanley Kubrick – A Life in Picture hos oss!

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL