Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Stranger

The Stranger (1946)

Filmtopp
Filmtopp | Klipp
04 december 2020
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
04 december 2020

Filmtopp kan med stolthet ge dig Orson Welles "The Stranger".

Fem år efter sitt mest berömda verk, "Citizen Kane", gjorde Orson Welles det spännande noir-dramat "The Stranger", som du nu kan se här på Filmtopp.

Se Orson Welles "The Stranger" här:

.Tryck på spelaren för att starta filmen. Under symbolen "CC" kan du välja engelsk textning. Fler tekniska frågor hittar du här under avdelningen "tekniska krav för att streama gratis".

Den legendariske filmskaparen Orson Welles fick blott en Oscar i sin karriär. Men låt dig inte luras av hans prisskåp: det mesta Welles gjorde var lysande och vi på Filmtopp känner oss hedrade som får visa ett av hans bästa verk. Vi pratar givetvis om The Stranger (på svenska: "Främlingen"), som tar oss till ett mörkt Connecticut där en utredare från Krigsförbrytarkommissionen reser till Connecticut för att hitta en ökänd nazist.

The Stranger är inte bara den första Hollywoodfilmen att visa dokumenterat material från förintelsen. Den är en märkligt underskattad pärla som ofta avfärdas för att vara en dussinthriller. Hur detta ens är möjligt har vi inget svar på. Som vanligt är bildspråket slående och stämningen intensiv. Och det är inte heller för inget som Victor Trivias Oscarsnominerades för sitt manus.

The Stranger har plats #6 på Filmtopps ranking av Orson Welles filmer. Mycket nöje!

HÄR HITTAR DU FLER FILMKLASSIKER ATT STREAMA PÅ FILMTOPP!

 

NÄSTA ARTIKEL