5 serier för dig som älskar All of Us Are Dead

5 serier för dig som älskar All of Us Are Dead

Uppdaterad kl. 09:02 | Publicerad 01 februari 2022 kl. 09:02
ANNONS
ANNONS

Apokalypser och zombies

Har du precis sett klart Netflix All Of Us Are Dead och vill ha mer människoätande zombies och apokalypser? Ta då en titt på listan nedan!

1. The Walking Dead (2010)

The Walking Dead
Foto: AMC Networks

En epidemi av apokalyptiska proportioner har tagit över världen som får de döda att stiga och livnära sig på de levande. På bara några månader har samhället rasat. I en värld som styrs av de döda är vi tvungna att äntligen börja leva. Serien följer en polis, Rick Grimes, som vaknar upp ur ett koma endast för att upptäcka världen där zombies härjar. Han och en grupp överlevande söker tillsammans efter sina nära och kära.

För den som inte får nog av postapokalyptiska serier, i synnerhet med zombies i fart med att ödelägga mänskligheten, bör se Frank Darabonts The Walking Dead. Andrew Lincoln har huvudrollen som sheriff Rick Grimes till och med nionde säsongen. Andra återkommande skådespelare är Norman Reedus, Steven Yeun, Chandler Riggs, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam och Ross Marquand. Serien som är baserad på Robert Kirkmans serietidning med samma namn, finns att se hela 11 säsonger av! 

Finns på: Viaplay och Disney+

2. Ash vs Evil Dead (2015)

Ash vs. Evil Dead
Foto: Lionsgate Television

Serien följer Ash Williams, en åldrande lothario och motorsågshändig monsterjägare som har ägnat de senaste tre decennierna åt att undvika mognad och Evil Deads skräck. Men när en Deadite-pest hotar att förstöra hela mänskligheten, tvingas han möta sina demoner – både metaforiskt och bokstavligt.

Serien utspelar sig i Sam Raimis "Evil Dead-värld" och utspelar sig trettio år efter originaltrilogin. Bruce Campbell repriserar rollen som Ash Williams gör bl.a. sällskap av Ray Santiago, Dana DeLorenzo, och Lucy Lawless.

Finns på: Netflix

3. Fear The Walking Dead (2015) 

Fear The Walking Dead
Foto: AMC Networks

En familj kämpar för att överleva zombieapokalypsen i denna spinoff till The Walking DeadFear The Walking Dead utspelar sig i Los Angeles och visar oss hur zombieapokalypsens startade i de två serierna. 

I spinoffen som fått svalare mottagande än sin föregångare medverkar bl.a. Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey och svenska skådespelerskan Elizabeth Rodriguez.

Finns på: HBO Max

4. The Strain (2014)

The Strain
Foto: 20th Television

Serien följer Dr. Ephraim Goodweather, chef för Center for Disease Control Canary Team i New York City. Han och hans team uppmanas att undersöka ett mystiskt viralt utbrott av vampyrism. När påfrestningarna sprider sig, krigar Eph, hans team och en samling av vanliga New York-bor för mänsklighetens överlevnad.

Guillermo del Toro och Chuck Hogan är skaparna bakom denna skräckserie som är baserad på deras romantrilogin med samma namn. I rollen som Dr. Ephraim "Eph" Goodweather ser vi Corey Stoll och han gör sällskap av bl.a. David Bradley, Jim Watson, Mía Maestro, Kevin Durand och Jonathan Hyde.

Finns på: Disney+

5. Z Nation (2014)

Z Nation
Foto: Dynamic Television

Tre år efter att zombieviruset har förstört landet måste ett gäng vardagshjältar transportera den enda kända överlevande av pesten, från New York till Kalifornien, där det sista fungerande virala labbet väntar på hans blod.

Karl Schaefer och Craig Engler är skaparna bakom denna skräck/komedi-serie som ska verka som en komisk version på alla zombie–serier där ute. I rollerna ser vi bland andra Keith Allan, Kellita Smith, Anastasia Baranova, Nat Zang, Russell Hodgkinson och DJ Qualls.

Finns på: Netflix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL