Alska Mig Hero

Viaplay Original

Viaplay – Sveriges största streamingtjänst

Viaplay är en av de största streamingtjänsterna på den svenska marknaden och tveklöst den mest produktiva. Vi är knappast först med att kalla Viaplay för "Sveriges Netflix". Här finns nämligen allt från storfilmer till smala favoriter och en hel del bra serier. 

Viaplay Original

Vad som verkligen särskiljer Viaplay är produktionen av originalinnehåll, som sker i en takt som saknar motstycke bland de svenska aktörerna. Stort fokus ligger på bra TV, i form av olika dokumentärer och realityprogram, men Viaplay har också ett stort utbud av egna originalserier, som ständigt fylls på med nytt och spännande material.

Exempelvis har vi fått se serier som: Josephine Bornebuschs fenomenala relationsserie Älska mig. Därtill har vi givna favoriter som: Advoktan, Förhöret, Den inre cirkeln och Heder. För mer läsning, se vår egen lista med de bästa serierna på Viaplay.

Filmer på Viaplay

När det kommer till originalproduktioner så satsar Viaplay benhårt på serier. Om de kommer att producera egna filmer återstår att se och är givetvis något vi finner önskvärt. Viaplay är dock bra på att köpa in intressanta filmtitlar från utomstående aktörer, dels för deras streamingpaket, dels för deras hyressegment.

Filmutbudet har framförallt ett fokus på internationella storfilmer – gärna från Drömfabriken. Men här finns även smalare indierullar för den som är mer intresserad av detta.

Se biofilmer på Viaplay

Något som också särskiljer Viaplay från många andra streamingtjänster är att de numera har bioaktuella filmer i sitt utbud. Alltså filmer som precis gått upp på bio. Dessa filmer går endast att hyra men här finner vi spännande titlar som: Emma., The Invisible Man, Birds of Prey och The Hunt. Här kan du läsa mer om biofilmer hos Viaplay.

Se innehåll offline

Likt sin amerikanska kusin, Netflix, erbjuder även Viaplay möjilgheten att se material offline. Något som inte direkt är självklart bland dagens aktörer, men som välkomnas varmt av användarna. Som det brukar är inte allt innehåll för offline-tittning, även om här finns mycket att välja bland.