Collage Ciaplay2206

Viaplay Original

Mest läst senaste veckan

Listor

Visa alla

Nyheter

Visa alla

Recensioner

Visa alla

Intervjuer

Visa alla

Årets bästa filmer

Visa alla

Årets bästa serier

Visa alla

Viaplay – Sveriges största streamingtjänst

Viaplay är en av de största streamingtjänsterna på den svenska marknaden och tveklöst den mest produktiva. Vi är knappast först med att kalla Viaplay för "Sveriges Netflix". Här finns nämligen allt från storfilmer till smala favoriter och en hel del bra serier. Dessutom är Viaplay ambitiösa när det kommer till sitt originalinnehåll. 

Viaplay Original

Vad som verkligen särskiljer Viaplay är produktionen av originalinnehåll, som sker i en takt som saknar motstycke bland de svenska aktörerna. Stort fokus ligger på bra TV, i form av olika dokumentärer och realityprogram, men Viaplay har också ett stort utbud av egna originalserier, som ständigt fylls på med nytt och spännande material.

Exempelvis har vi fått se serier som: Den som dräper, Meningen med livet, Litvinenko, Riket: Exodus och Lyckoviken.

En annan milstolpe för Viaplay har varit den hyllade thrillerserien Partisan, som också har beskrivits som Fares Fares stora Sverige-comeback.

Viaplay Serier

Viaplay satsar stort på att producera serier. Jämte C More är de tveklöst Sveriges, om inte Nordens, främsta producenter när det kommer till att skapa populära serier. Både när det kommer till reality-TV (inte minst efter att de köpt in Paradise) och dramaserier.

En populär kategori de ständigt utforskar är just kriminalare. Något som det svenska folket älskar. Här hittar du fler tips på de bästa serierna på Viaplay.

Filmer på Viaplay

När det kommer till originalproduktioner så satsar Viaplay benhårt på serier. Men de har också börjat producera egna filmer – även om det är i ett helt annat tempo. Nämnvärda titlar där är kärlekskomedin Tack för senast, äventyrliga Guldtransporten  och Lasse Hallströms Hilma.

Viaplay är också bra på att köpa in intressanta filmtitlar från utomstående aktörer, dels för deras streamingpaket, dels för deras hyrsegment.

Bland alla nya filmer på Viaplay finns det framförallt ett fokus på internationella storfilmer – gärna från Drömfabriken. Men här finns även smalare indierullar för den som är mer intresserad av detta.

Se också vår lista med de bästa filmerna på Viaplay.

Viaplay offline

Likt sin amerikanska kusin, Netflix, erbjuder även Viaplay möjligheten att se material offline. Något som inte direkt är självklart bland dagens aktörer, men som välkomnas varmt av användarna. Som det brukar är inte allt innehåll för offline-tittning, även om här finns mycket att välja bland.

Vad kostar Viaplay?

Viaplay har olika typer av paket och dessa skiljer sig i pris:

  • Viaplay Film & Serier: 129 kr/mån
  • Viaplay Medium: 379 kr/mån
  • Viaplay Total: 549 kr/mån

Viaplay Film & Serier – 129 kr/mån

I Viaplays enklaste paket får man, precis som namnet antyder, ta del av alla Viaplay filmer och Viaplay serier. Både originalinnehåll och inköpt innehåll. 

✅ Film

✅ Serier

✅ Barninnehåll

Paketet rullar på månadsbasis och är inte bindande.

Viaplay Medium – 379 kr/mån

I detta paket ingår alla serier och hela Viaplays sportutbud. Med andra ord får man access till alla fotboll, hockey och även fighting. Utöver detta ingår också allt barninnehåll på Viaplay.

✅ Film

✅Serier

✅ Barninnehåll

✅ Sport

Paketet rullar på månadsbasis och är inte bindande.

Viaplay Total – 549 kr/mån

I Viaplays största paket får man ta del av allt ovanstående plus lite till… Alltså ingår alla serier och filmer och all sport. Till skillnad från Viaplay Sport får man även tillgång till allt barn- och familjeinnehåll Viaplay har att erbjuda. 

✅ Film

✅ Serier

✅ Barninnehåll

✅ Sport

✅ Premium Sport (Premiere League, Formula 1, NHL, Golf Majors & Ryder Cup

Paketet rullar på månadsbasis och är inte bindande.