Disney Plus Hero Wallpaper

Disney+ – Disneyfilmer, serier och nyheter

Walt Disney Company är Hollywoods största filmbolag. Nu har de lanserat en alldeles egen streamingtjänst där samlar allt sitt innehåll.

Tjänsten i fråga heter Disney+ och finns i dagsläget tillgängligt i 14 länder världen över. Däribland USA, Kanada, Storbritannien och Indien.

Intresset har inte låtit sig vänta. På fem månader nådde Disney+ 50 miljoner abonnenter i dessa bara dessa 14 länder. Tänk hur enormt det blir när det lanseras i resten av världen.

Disney Plus Sverige

Än så länge har vi i Sverige, och resten av Skandinavien, fått vänta med att ta del av den efterlängtade tjänsten. Lanseringen har blivit uppskjuten vid flera tillfällen, men nu ser det ut som att vi äntligen får se Disney+ i de svenska hushållen till sommaren 2020.

Något exakt datum är ännu inte bestämt, men vi håller givetvis tummarna för att det handlar om juni snarare än augusti.

UPPDATERING: I samband med presentationen av sin senaste delårsrapport meddelade Walt Disney Company att Disney Plus kommer till Sverige i September. Alltså är lanseringsdatumet flyttat på nytt.

Disney+ har också en app som har lanserats till både Android och iPhone. Appen har Chromecast-stöd och har fått ett väldigt positivt bemötande internationellt sett. Mycket för sin design och sitt gränssnitt.

Filmer och serier på Disney+

Nyfikenheten inför lanseringen är enorm. Till och med till den grad att vissa har använt sig av VPN för att använda en amerikansk IP-adress till att registrera sig på Disney Plus. Men man behöver inte göra detta för att få veta vad som finns tillgängligt i bolagets enorma katalog.

Alla Disneyklassiker

På Disneys egna streamingtjänst kommer man givetvis att kunna se alla Disneyklassiker. Det vill säga alla utom notoriska Sånger om södern.

Med andra ord kommer du att kunna hitta älskade favoriter som: Aladdin, Lejonkungen, Dumbo, Pinocchio, Mulan, Djungelboken, Törnrosa, Svärdet i stenen, Hercules, 101 dalmatinerna och Skönheten och odjuret.

Givetvis kommer också alla Disneys live action-remakes att finnas med. Vissa till och med helt exklusivt. Exempelvis släpptes Lady & Lufsen exklusivt till Disney+.

Men filmutbudet slutar inte där. Inte på långa vägar.

Under årens gång har nämligen Disney köpt upp flera konkurrenter och filmbolag för att kunna norpa åt sig enorma filmer och serier. 

Bolag Disney äger:

  • Fox 2000 Pictures
  • 20th Century Studios
  • Searchlight Pictures
  • Hulu
  • Pixar
  • Lucasfilm
  • Marvel Studios
  • The History Channel

Med dessa inköp har Disney bland annat införskaffat sig rättigheterna till Star Wars och Indiana Jones, skapat Marvel Cinematic Universe och familjeklassiker som Hitta Nemo, Upp, Superhjältarna och Toy Story, för att nämna några. Med uppköpen i 20th Century Fox döljer sig en enorm filmskatt med tonvis av bra filmer. 

Disney Plus – Familjevänligt för hela slanten

På sin streamingtjänst har Disney helt och hållet valt att fokusera på familjevänligt innehåll. Här ska det inte finnas någonting som är barnförbjudet, utan det “läskigast” i utbudet kommer vara filmer som Marvel och Star Wars. Sett till att Disney äger delar av Hulu, snackas det om att deras plan är att köra sitt innehåll som är anpassat för högre åldrar där istället. 

Disneys fokus på att allt ska vara familjevänligt fick en hel kritik online, när bolaget bestämde sig för att censurera Daryl Hannahs “sjöjungfru-rumpa” i samband med att Tom Hanks-filmen Splash (20th Century Fox) blev tillgänglig på Disney+. 

Vad kostar Disney+ Sverige?

Än så länge har vi inga tydliga besked på hur mycket Disney Plus kommer att kosta i Sverige. Men runt om i världen ligger prislappen just nu på cirka 75 kronor i månaden. Det finns även ett alternativ till att köpa en helårspremie för 750 kronor i månaden, vilket man alltså sparar 150 kronor på.

Just nu finns det inga indikationer på att Disney+ kommer att kosta mer i Sverige.

Du hittar mer information om Disney Plus här.