ANNONS
ANNONS

Mest läst senaste veckan

Nyheter

Visa alla

Recensioner

Visa alla
ANNONS
ANNONS

Listor

Visa alla
ANNONS
ANNONS

Disney+ – Disneyfilmer, serier och nyheter

Walt Disney Company är Hollywoods största filmbolag. Nu har de lanserat en alldeles egen streamingtjänst där samlar allt sitt innehåll.

Tjänsten i fråga heter Disney+ och finns i dagsläget tillgängligt i 80 länder och territorier världen över. Däribland Sverige, Norge, Danmark, Frankrike, Spanien, USA, Kanada, Storbritannien och Indien.

Senare i år kommer Disney+ att fortsätta sin lansering i delar av Europa, Afrika och Mellanöstern. Då kan vi förvänta oss ett rejält tillskott till deras redan 150+ miljoner abonnenter.

Disney Plus Sverige

Efter en alldeles för lång väntan och flera uppskjutningar blev det äntligen dags för Disney Plus Sverige att bli verklighet. Den 15 september 2020 lanserades tjänsten i Sverige, resten av Skandinavien och några andra lyckligt lottade europeiska länder. Givetvis mottogs den med öppna armar.

Disney+ Sverige har också en app som har lanserats till både Android och iPhone. Appen har stöd för Chromecast och Apple TV och har fått ett väldigt positivt bemötande internationellt sett. Mycket för sin design och sitt gränssnitt.

På Disney Plus hemsida kan vi också läsa att allt material kommer att finnas tillgängligt för att ladda ner på ens konto så att man kan se dem när man vill, var man vill.

Filmer och serier på Disney+

Nyfikenheten inför lanseringen är enorm. Till och med till den grad att vissa har använt sig av VPN för att använda en amerikansk IP-adress till att registrera sig på Disney Plus. Men man behöver inte göra detta för att få veta vad som finns tillgängligt i bolagets enorma katalog.

Alla Disneyklassiker

På Disneys egna streamingtjänst kommer man givetvis att kunna se alla Disneyklassiker. Det vill säga alla utom notoriska Sånger om södern.

Med andra ord hittar du älskade favoriter som: Pinocchio, Aladdin, Lejonkungen, Dumbo, Pinocchio, Mulan, Djungelboken, Törnrosa, Svärdet i stenen, Hercules, 101 dalmatinerna och Skönheten och odjuret.

Givetvis kommer också alla Disneys live action-remakes att finnas med. Vissa till och med helt exklusivt. Exempelvis släpptes Lady & Lufsen exklusivt till Disney+.

Men filmutbudet slutar inte där. Inte på långa vägar.

Under årens gång har nämligen Disney köpt upp flera konkurrenter och filmbolag för att kunna norpa åt sig enorma filmer och serier. Dessutom är det ett paradis för alla Marvel- och Star Wars-fans där ute.

För en översikt över vad som finns tillgängligt på filmfronten, se vår sammanställning med de bästa filmerna på Disney Plus.

Exklusiva original-serier

De flesta förknippar nog inte Disney särskilt mycket med serier, men faktum är att jättebolaget har producerat tonvis av dem. För att slå an med några nostalgiska titlar så har vi faktiskt Darkwing Duck, Bumbibjörnarna, Duck Tales, Luftens hjältar och Doug, för att nämna några.

Men Disney har inte bara producerat tecknade serier under åren, utan även levererat en hel del "live action" (alltså "otecknat") under åren med. På senare tid är det framförallt The Mandalorian och High School Musical som har fått störst uppmärksamhet men det finns givetvis bra mycket mer än så.

Besök vår lista med de bästa serierna på Disney Plus för att få ett bättre hum om bolagets bastanta katalog.

Bolag Disney äger:

  • Fox 2000 Pictures
  • 20th Century Studios
  • Searchlight Pictures
  • Hulu
  • Pixar
  • Lucasfilm
  • Marvel Studios
  • The History Channel

Med dessa inköp har Disney bland annat införskaffat sig rättigheterna till Star Wars och Indiana Jones, skapat Marvel Cinematic Universe och familjeklassiker som Hitta Nemo, Upp, Superhjältarna och Toy Story, för att nämna några. Med uppköpen i 20th Century Fox döljer sig en enorm filmskatt med tonvis av bra filmer. 

På sin hemsida skriver Disney+ att de har över 500 filmer och 15 000 serieavsnitt i sitt bibliotek.

Disney+ – Mer än bara familjeinnehåll

På sin streamingtjänst har Disney ett stort fokus på familjevänligt innehåll. Något som bitvis har mötts av kritik, exempelvis när bolaget bestämde sig för att censurera Daryl Hannahs “sjöjungfru-rumpa” i samband med att Tom Hanks-filmen Splash (20th Century Fox) blev tillgänglig på Disney+.

Men det finns också en hel annan sida av Disneys innehåll. Under avdelningen Star finns filmer och serier som vänder sig till en äldre publik. Här blundar inte bolaget för varken sex, våld eller skräck.

Vad kostar Disney+ Sverige?

I dag kostar Disney+ 89 kronor i månaden för ett standardpaket med reklam och 119 kr/mån för premium utan reklam.