Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bästa serierna på HBO Max 2023 – alla bra serietips

Bästa serierna på HBO Max 2023 – alla bra serietips

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 januari 2023

Tipsen du inte vill missa

Filmtopp samlar de bästa serierna på HBO Max 2023, detta för att underlätta ditt letande. Det finns ett gäng höjdpunkter som du lär vilja kasta dig över...

Streamingtjänsten har ett stort år med flera nya storproduktioner samt favoriter som kommer tillbaka med nya avsnitt. Bland höjdpunkterna av de bästa serierna på HBO Max 2023 hittar vi tv-spelsbaserade The Last of Us med Mandalorian-stjärnan Pedro Pascal, och den efterlängtade fjärde säsongen av True Detective, där Jodie Foster spelar huvudrollen. Vidare kan vi se fram emot nya säsonger av stora favoriter som BarryCurb Your Enthusiasm med flera. 

Filmtopps lista uppdateras allt eftersom med betygsatta rekommendationer av vår redaktion. För fler tips som inte uteslutande håller till på streamingtjänsten, spana in vår lista med de bästa serierna 2023

Bästa serierna på HBO Max 2023 – alla bra serietips

Bästa serierna på HBO Max 2023 – alla bra serietips
Foto: HBO Max.

The Last of Us 

Genre: Drama, Action, Äventyr
Medverkande: Pedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna, Marlene Dandrige, Murray Bartlett, Nick Offerman m.fl.

HBO Max startar året på bästa möjliga vis. Redan i januari landade tv-serien baserad på det postapokalyptiska action-äventyrsspelet som släpptes 2013, och genast hyllades för sitt berättande, sin spelkänsla och grafik – och även serien levererar ordentligt.

I centrum för handlingen står Joey och en yngre, immun överlevare som kan vara mänsklighetens stora hopp för att återställa balansen i en virussmittad värld. Tillsammans beger de sig på en stor och farofylld resa västerut genom det som finns kvar av landet. Seriens posternamn är Pedro Pascal som även spelar "Mando" i Star Wars-serien The Mandalorian.

betyg 5 av 5

Perry Mason säsong 2 kan bli en av HBO:s bästa serier 2023
Vi tror stenhårt på "Perry Mason" säsong 2 som en av de bästa serierna på HBO Max 2023.

Perry Mason (säsong 2)

Den första säsongen av Perry Mason som hade premiär sommaren 2020 bjöd på en visuellt slående första säsong med ett bitvis sagolikt skådespel av sina huvudrollsinnehavare. I mars får vi ta del av den efterlängtade andra säsongen där vi återser försvarsadvokaten Perry Mason när han kämpar för rättvisa i ett helt nytt fall. Den här gången kretsar det runt en död ättling till en enormt rik oljefamilj.

Premiär: 6 mars

Bästa serierna på HBO Max 2023 – alla bra serietips
Foto: HBO Max.

White House Plumbers

En produktion med stor potential att bli en av de bästa serierna på HBO Max 2023 är politiska dramat White House Plumbers. Miniserien berättar historien om hur Nixons egna politiska sabotörer och Watergate-hjärnor, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) och G. Gordon Liddy (Justin Theroux), av misstag störtade presidentskapet som de nitiskt försökte skydda.

Premiär: mars

Succession kommer tillbaka med ny säsong 2023
Foto: HBO Max.

Succession (säsong 4)

Den tokhyllade dramaserien med Brian Cox som den mäktige mediemagnaten Logan Roy kommer tillbaka med vad som kan bli dess allra sista säsong. Succession har förmågan att bli serien alla pratar om, och vi förväntar oss inget undantag när fortsättningen väl landar. Om det här nu blir det sista vi ser av den, förväntar vi oss att få se en maffig final som kommer att skaka om oss i grunden.

Premiär: våren

Bästa serierna på HBO Max 2023 – alla bra serietips
Foto: HBO Max.

Curb Your Enthusiasm (säsong 12) 

En annan storfavorit som återvänder under årets första halva är Larry Davids långkörare till komediserie, Curb Your Enthusiasm, som nu är inne på sin tolfte säsong. Vi kan förvänta oss flera obekvämt pinsamma situationer och skarpsinnig dialog när Larry fortsätter att leva som en irriterad rik man i Los Angeles. Om vi här har en av de bästa serierna på HBO Max 2023? Efter vad vi fått avnjuta genom åren skulle allt annat förvåna oss.

Premiär: våren

Bästa serierna på HBO Max 2023 – alla bra serietips
Foto: HBO Max.

Love and Death

I denna nya biografiska miniserien spelar Avengers-stjärnan Elizabeth Olzen rollen som Texas-kvinnan Candy Montgomery som blev anklagad för att brutalt ha mördat sin väninnan Betty Gore med en yxa år 1980. En annan berömd skådespelare som tar plats bland seriens bärande roller är Oscarsnominerade Jesse Plemons, känd från Breaking Bad, den andra säsongen av Fargo och The Power of the Dog.

Premiär: våren

Jodie Foster har huvudrollen i True Detective säsong 4 som har premiär under 2023
Foto: HBO Max.

True Detective (säsong 4)

Världen höll länge andan under tiden True Detective hölls i limbo efter sin tredje säsong. Det ledde förstås till en kollektiv suck av lättnad när vi fick veta att en fortsättning skulle komma. Snart är den fjärde säsongen här, och då med tungviktaren Jodie Foster som utredare. Den här gången kretsar sig fallet runt en grupp försvunna forskare i Alaska. För att knäcka gåtan om var de tagit vägen måste vår hjälte gräva i de hemsökta sanningarna som ligger begravda under den eviga isen.

Premiär: hösten

Barry får ny säsong under året
Foto: HBO Max.

Barry (säsong 4) 

Senare i år får vi se fortsättningen på den fantastiskt mörka komedin Barry, som är skapad av dess huvudrollsinnehavare Alec Berg och Bill Hader. Du som följer serien vet mycket väl om hur bra den är med sin unika ton, och hur starka prestationer vi ständigt får av Hader och hans medspelare. Vi känner oss trygga med att Barry säsong 4 – när den väl landar – kommer att tillhöra bästa serierna på HBO Max 2023.

Premiär: TBA

Nya serien The Idol har premiär på HBO Max under 2023
Foto: HBO Max.

The Idol 

En av årets största höjdpunkter på streamingtjänsten är The Idol, dramaserien med Johnny Depps dotter Lily-Rose Depp och världsartisten The Weeknd. Storyn följer en självhjälpsguru tillika ledare för en modern sekt som träder in i en komplicerad relation med en uppåtgående popidol. Även om Rose Depp redan gjort ett antal roller kan det mycket väl bli med The Idol som hon verkligen sätts på kartan. The Weekend, som tidigare endast skådespelat i sina musikvideor och lånat ut sin röst till ett Simpsons-avsnitt gör här sin stora debut framför kameran. Att Euphoria-skaparen Sam Levinson är en av produktionens kreativa överhuvuden gör att vi vågar tro att det här kan bli en av årets bästa serier.  

Premiär: TBA

Bästa serierna på HBO Max 2023 – alla bra serietips
Robert Downey Jr i "Iron Man 3". Foto: Disney.

The Sympathizer

Den kommande serien The Sympathizer som frontas av Iron Man-stjärnan Robert Downey Jr. är en spionthriller och kultursatir om kampen hos en halvfransk, halvvietnamesisk kommunistisk spion under de sista dagarna av Vietnamkriget. Serien är en adaption på Viet Thanh Nguyens Pulitzer-belönade roman med samma namn, som beskrivs som en skoningslös utforskning av identitet och Amerika, en gripande spionroman och en kraftfull berättelse om kärlek och vänskap. 

Premiär: TBA

Bästa serierna på HBO Max 2023 – alla bra serietips
Foto: HBO Max.

Warrior (säsong 3)

När den första säsongen av Warrior släpptes var den en av årets mest actionladdade och imponerande produktioner. Den uppföljande säsongen lämnade nog ingen besviken, och så förväntar vi oss även bli fallet när Warrior säsong 3 slår ner på streamingtjänsten.

Premiär: TBA

Vår lista med de bästa serierna på HBO Max 2023 uppdateras allt eftersom med betygsatta rekommendationer av Filmtopps recensenter, där en hel del dolda guldkorn har möjlighet att lyftas fram. Håll utkik!

NÄSTA ARTIKEL