Netflix Logo 1

Nya Netflix filmer och serier – Ett gediget bibliotek

Världen har inte varit sig lik sedan Netflix dök upp i allas hem med sina serier & filmer. Streamingjätten erbjöd ett nytt sätt att uppleva nya filmer och serier på, och idag kan vi uppleva titlar genom alla våra digitala plattformer. De erbjuder till och med offline-läge, så att vi kan komma åt nedladdade filmer och serier när och var vi vill.

Tjänsten är flitigast av dem alla på att producera originellt material. Tack vare det har vi fått se succéserier som "House of Cards" och "13 skäl varför". Vi har även fått se riktigt bra filmer på Netflix, inte minst "Annihilation", med Natalie Portman i huvudrollen, och fyrfaldigt Oscarsnominerade "Mudbound". Med dessa titlar har Netflix blivit en stark konkurrent mot illegala streamingtjänster som Dreamfilm och Nyafilmer.

Populära filmer och serier på Netflix

Ovanför kan du se vilka filmer på Netflix och Netflix serier som är mest populära på Netflix just nu. Som du ser rör det sig både om nya filmer och serier, men också en del favoriter. Utöver egenproducerade Netflix filmer och Netflix serier har de köpt in ett minst sagt gediget utbud med populära filmer och serier, som de veckovis uppdaterar.

Netflix Originalfilmer och serier

Under 2018 spenderade Netflix runt 13 miljarder dollar på originalinnehåll. Resultatet blev en enorm mängd filmer och serier. En del grejer var lysande, andra mindre bra. Bland produktionerna såg vi exempelvis Roma, som fick ta emot Oscarn för bästa regi, bästa foto och Bästa icke-engelskspråkiga film på Oscarsgalan 2019.

En annan film som gjorde stort avtryck var Bröderna Coens The Ballad of Buster Scruggs,som Oscarsnominerades för Bästa sång skriven för en film, Bästa kostym och Bästa originalmanus. Det gjordes också flera lysande dokumentärer. Trenden ser ut att toppas i år. Bara under 2019 planerar de att släppa 90 originalfilmer vilket alltså är 7-8 filmer i månaden!

Många nya Netflix serier och filmer

Netflix seriebibliotek är förtjusande med både klassiska och nya titlar. Bland de äldre hittar vi publikfavoriter som "Homeland", förortskaramellen "Modern Family" och Birmingham-gangster-sagan "Peaky Blinders" där världens kanske mest spännande rockartist Nick Cave står för temamusiken.

Netflix har en svettig konkurrens av HBO, som i många år har producerat marknadens bästa serier. Längre fram kan vi förvänta oss att även uppåtstigande Amazon kommer att ta upp kampen med dem om att vara den bästa streamingplattformen. Men för tillfället kan vi sammanfattningsvis peka ut Netflix som den mest framträdande plattformen idag när det kommer till att producera nya filmer och serier.

Se Netflix offline

En annan fördel med Netflix är att de låter sina användare ladda hem filmer så väl som serier direkt till plattan eller mobilen. Använder man deras app kan man med andra ord ladda hem material och sedan se det under exempelvis en buss, tåg eller flygresa. Perfekt om man ska åka utomlands men är sugen på att ha lite film och serier att se under resans gång. När du vill. Var du vill. Klockrent med andra ord.

Sedan ska också Netflix ha beröm för sin fantastiska streamingkvalitet. Som det ser ut i dagsläget är de helt klart bäst på den fronten. Deras algoritmer och kompressorer är finslipade till hundra. Filmerna och serierna väger inte mycket, men likväl har de bäst bildkvalitet. Även ljudkvaliteten är bra, trots att den inte riktigt kommer upp till samma nivå som Blu-ray eller DVD.