Tore01

Netflix – senaste nytt

Mest läst senaste veckan

Nyheter

Visa alla

Listor

Visa alla

Recensioner

Visa alla

Årets bästa filmer

Visa alla

Årets bästa serier

Visa alla

Streaming

Visa alla

Nya Netflix filmer och serier – Ett gediget bibliotek

Världen har inte varit sig lik sedan Netflix dök upp i allas hem med sina serier & filmer. Streamingjätten erbjöd ett nytt sätt att uppleva nya filmer och serier på, och idag kan vi uppleva titlar genom alla våra digitala plattformer. De erbjuder till och med offline-läge, så att vi kan komma åt nedladdade filmer och serier när och var vi vill.

Vad kostar Netflix?

Det finns tre olika typer av abonnemang för att välja mellan: Basic, Standard och Premium. Skillnaden mellan dessa, utöver priset så klart, rör framförallt bildkvalitet och hur många som kan titta på Netflix samtidigt. Själva utbudet varierar alltså inte. Samtliga abonnemang rullar löpande, utan bindningstid.

Låt oss titta närmare på de olika lösningarna:

Netflix Basic – 99 kr/mån

HD: Nej
Ultra HD: Nej
Skärmar du kan titta på samtidigt: 1
Titta på din bärbara dator, tv, mobil eller surfplatta: Ja

Standard 129 kr/mån

HD: Ja
Ultra HD: Nej
Skärmar du kan titta på samtidigt: 2
Titta på din bärbara dator, tv, mobil eller surfplatta: Ja

Premium 179 kr/mån

HD: Ja
Ultra HD: Ja
Skärmar du kan titta på samtidigt: 4
Titta på din bärbara dator, tv, mobil eller surfplatta: Ja

Netflix historia

Netflix, Inc. grundades redan 1997 i Scotts Valley, Kalifornien, av Marc Randolph. Den ursprungliga versionen var dock ganska olik dagens Netflix. Randolph ville nämligen skapa en motsvarighet till Amazons bokhandel men för DVD-filmer.

10 år senare, 2007, började Netflix istället satsa på streaming, om än i begränsad upplaga för en väldigt nischad publik. Men några år senare skulle det rassla till på allvar.

2011 började Netflix planera sin första originalserie, House of Cards, som fick premiär 2013, lagom till att Netflix spridit sig på den globala marknaden.

Sedan dess har Netflix ökat markant i antalet prenumeranter. I oktober 2019 avslöjade bolaget att de hade 158 miljoner användare världen över. I dag uppges de ha över 247 miljoner.

2018 var också ett viktigt år för Netflix, det var nämligen då bolaget skrev in sig i historien och blev den första streamingaktören att plocka hem en Oscar. Priset för Bästa dokumentära långfilm gick nämligen till Icarus en hyllad redogörelse över användandet av doping i cykeltävlingar.

Netflix Sverige

Netflix kom till Sverige 2012. I dag består deras katalog av tusentals titlar från hela världen. Inte minst är actionfilmer på Netflix väldigt omtyckt.

Sedan framgångarna med den egenproducerade serien House of Cards, har Netflix fortsatt att producera så kallat originalinnehåll. Något som har blivit streamingtjänstens kanske främsta konkurrensmedel. Inte minst sett till hur deras originalfilmer har börjat prisas på stora filmfestivaler och galor världen över.

Undersökningen Svenskarna och internet visade att 58 procent av svenskarna tittade på Netflix och bland dem tittare 20 procent varje dag.

Numera producerar också Netflix flera svenska filmer och serier på årlig basis, där flera har fått fin kritik världen över. Exempelvis Snabba Cash och Young Royals.

Netflix Originalfilmer och serier

Under 2018 spenderade Netflix runt 13 miljarder dollar på originalinnehåll. Resultatet blev en enorm mängd filmer och serier. En del grejer var lysande, andra mindre bra. Bland produktionerna såg vi exempelvis Roma, som fick ta emot Oscarn för bästa regi, bästa foto och Bästa icke-engelskspråkiga film på Oscarsgalan 2019.

Netflix är fortsatt störst i branschen och lanserar flera filmer och serier på veckovis basis. Spana in vår lista med de bästa filmerna på Netflix 2023 för att se årets spännande nyheter.

På Netflix finns också många bra dokumentärer att sätta tänderna i. Därför har vi också passat på att lista 15 dokumentärer Netflix du bara måste se.

Många nya Netflix-serier och filmer

Netflix seriebibliotek är förtjusande med både klassiska och nya titlar. Bland de äldre hittar vi publikfavoriter som "Homeland", förortskaramellen "Modern Family" och Birmingham-gangster-sagan "Peaky Blinders" där världens kanske mest spännande rockartist Nick Cave står för temamusiken. Här kan du se en lista på nya bra Netflixserier från 2023 med massor av bra tips!

Se Netflix offline

En annan fördel med Netflix är att de låter sina användare ladda hem filmer och serier direkt till plattan eller mobilen. Perfekt för att fortsätta sitt tittande på resande fot, helt enkelt!

Sedan ska också Netflix ha beröm för sin fantastiska streamingkvalitet. Även ljudkvaliteten är bra, trots att den inte riktigt kommer upp till samma nivå som Blu-ray eller DVD.

För fler tips, spana in vår lista med 11 Netflix-inställningar alla borde känna till!

Netflix Games

Utöver filmer, serier och reality fokuserar nu Netflix på att erbjuda spel till sina användare. Satsningen kallas för Netflix Games och är än så länge i ett tidigt skede.

Vad som är bra att veta är att spelen inte kostar någonting utöver ens vanliga abonnemangskostnad, utan ingår i ens paket.