Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Last Of Us01 (2)

HBO: Ett maxat utbud

HBO Max – Massor av bra och nya serier

HBO Max är en streamingtjänst som både distribuerar eget material och andra aktörers. Under åren har de gett oss självklara klassiker som: OZ, Sopranos, Six Feet Under, Sex and the City och The Wire, men också smalare och mer kultiga titlar som: Flight of the Concords och Treme. På senare tid har vi fått framtida kultserier som Game of ThronesWestworld och Succession.

Kort och gott kan man säga att inget bolag har varit lika viktigt som HBO när det kommer till den höga status serierformatet har fått de senaste åren. Det var de, som med sina exemplariska och revolutionerande produktioner under framförallt 90-talet och 2000-talet, förändrade hela filmvärlden.

Med det sagt, ska man inte på något sätt förringa att de fortfarande producerar material i världsklass. Längre ner i artikeln kommer du att kunna läsa om nya bra HBO serier, som nu finns tillgängliga att streama. Men de pumpar inte ut material på samma sätt som Netflix. Man kan väl säga att de jobbar mer kvalitativt (utan att på något vis se ner på Netflix, som står för några av de senaste årens bästa TV).

Så, rulla igång ditt HBO Max, luta dig tillbaka i soffan och scrolla igenom våra serietips och filmtips!

Populära HBO-titlar

På den här sidan hittar du allt det senaste nytt och det mest populära bland HBO:s titlar. Flera av dessa är säkert namn som du redan är bekantad med, såsom ovan nämnda Game of Thrones eller Westworld, men här finns också några dolda diamanter. En fantastiskt bra serie är exempelvis The Leftovers, som tyvärr inte riktigt har fått den megaspridning som den förtjänar.

Bra serier på HBO

I dagsläget producerar HBO hyllade serier som: The Last of Us, House of the Dragon, Euphoria och The White LotusSamtidigt som det är ett nöje kan det ibland kännas övermäktigt att tackla en så pass rik och mäktig katalog. Av den anledningen tänkte vi hjälpta dig och lyfta fram bra serier på HBO Max.

Här hittar du vår lista med de bästa serierna på HBO 2023 där du finner massor av guldkorn.

Även om tempot inte är lika skyhögt som hos Netflix, är HBO Max en av de absolut främsta och mest produktiva serieutvecklarna i världen. De har en hög kvalitativ lägsta nivå och här i Sverige kan man se hela bolagets katalog på streamingtjänsten HBO Max, vilket alltså är HBO:s skandinaviska streamingtjänst, som innefattar merparten av bolagets titlar.

HBO Max filmer

HBO Max är tveklöst främst associerat med kvalitetsserier, men streamingtjänsten har också arbetat med film. Den senaste tiden har bolaget även börjat producera så kallade "originalfilmer" för sin streamingtjänst. Här kan vi exempelvis se Brexit, The Wizard of Lies och The Immortal Life of Henrietta Lacks. 

Likaså plockar de i samarbete med Warner Bros. in färska biofilmer. På senare tid har vi fått se titlar som The Batman, The Matrix Resurrections och Godzilla vs. Kong.

Bland HBO Maxs filmer hittar vi ett medelstort utbud, något som knappast kommer som någon överraskning. HBO är synonymt med kvalitetsserier och därmed förefaller det naturligt att just serier är deras primära dragkrok. 

Fast även här kan man hitta flera guldkorn. Kanske inte lika mycket så om man är ute efter sprillans nya blockbusters, men om man är intresserad av lite smalare film finns det en del att hämta – utöver deras redan nämnda egenproducerade titlar, som ofta håller hög nivå. 

För mer läsning om detta, spana in vår lista med nya filmer på HBO.

Exempelvis kan vi rekommendera:

 • The Batman
 • The Suicide Squad
 • Sexy Beast
 • Malignant
 • Godzilla vs Kong
 • Tenet
 • Before Midnight
 • Pulp Fiction
 • What We Do in the Shadows
 • Allt om min mamma
 • The Fallout
 • KIMI

HBO pris – Så mycket kostar HBO Max

Till skillnad från vissa andra aktörer, som SF Anytime och Viaplay, har HBO Max inga hyrfilmer, utan här är det abonnemangsmodellen som gäller hela vägen. Att bli medlem på HBO kostar 89 kr/mån utan bindningstid.

För den prislappen ingår följande:

 • Över 5 000 avsnitt
 • Hundratals filmer
 • Innehåll framtaget för barnen (s.k. HBO Toonix).

Toonix – Något för barnen

Som sagt får alla medlemmar tillgång till HBO Toonix, som är streamingjättens alldeles egna barnutbud.Här hittar man massor av familjefavoriter och en hel del spännande nyheter för barnen.

Exempelvis visar de "Nicke Nyfiken", "Beethoven", "Madagaskar", "Greta Gris", "Byggare Bob", "Steven Universe" och "Tom och Jerry". Med andra ord så finns här något för alla, även de större barnen och de vuxna som vill ta en rejäl nostalgitripp.