Starka känslor i Alexander Strandbergs nya örådskamp: ”Finns bara vinst idag”

Starka känslor i Alexander Strandbergs nya örådskamp: ”Finns bara vinst idag”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 15 april 2024 kl. 11:04 | Publicerad 14 april 2024 kl. 21:04

Lag Nord tävlar mot varandra om de sista immuniteterna

I dagens avsnitt av "Robinson" så närmar sig örådskampen med stormsteg. Det är fortfarande immuniteter kvar att hämta för Lag Nord, men de behöver tävla mot varandra då hela Lag Syd är immuna. I örådskampen så blir det en jämn match, nämligen vem som kan öppna kokosnötter snabbas och fylla upp ett kärl.

Efter ytterligare en tung förlust för Lag Nord så närmar sig örådskampen med stormsteg, ingen i laget har en immunitet och fyra kommer att behöva duellera ikväll. Laget kommer att behöva tävla mot varandra för att kunna vinna en immunitet för sig själv och slippa duellen. När de anländer till tävlingsplatsen så få de reda på att de ska ta sig igenom en klassisk hinderbana. De ska ta sig förbi hinderna och ta en flagga i slutet av banan. Den som tar den gröna flaggan har möjligheten att byta plats på en person som behöver duellera med en som sitter säkert i Lag Nord. Det finns fyra flaggor totalt.

Svenska realitystjärnan dömd för barnmisshandel – känd från TV4-program

Tävlingen går snabbt och det är flera som fastnar på balanshindret. Det är tätt bland de som ligger först, men den som kommer i mål snabbast och tar den gröna flaggan är Maureen Asic. Tätt efter henne kommer Rooble Gedi, som är otroligt besviken över att han inte kunde ta den gröna flaggan. Efter honom kommer Olivia Lindegren. Sist men inte minst så kommer Hanna Danemyr och tar den sista flaggan. Dessa fyra sitter säkert inför kvällens örådskamp, men det är inte säkert då Maureen har makten att ändra på konstellationen. Hon väljer dock att behålla det som det är då alla presterade sitt bästa och vill inte ändra på någons öde. Någon som inte är nöjd över att Hanna klarade sig är Charlotta. Hon anser att det är dåligt beteende av Hanna då hon för det mesta sitter av lagtävlingarna och skyller på att hon inte har energin att vara med. Men när det kommer till individuella tävlingar så är hon redo att satsa 100 procent och mår bra. 

– Hon lossas vara dåligare än vad hon är för att spara på krafterna till att hon tycker att det är bättre att prestera, säger Charlotta.

Foto: TV4

"Det känns jättebra i mitt hjärta"

Det är dags för öråd och Charlotta Hedlund, Simone Sjöström, Lars Koefoed och Fredrik Bolander gör sig redo för duellerna. De sätter sig och in kommer Alexander Strandberg, Pål Schakonat, Alma Skoog och Zayera Khan från det nu stängda Gränslandet. Anders Lundin frågar hur det känns för alla, vad det skulle betyda att ta sig tillbaka in i Robinson igen. Fredrik undrar hur det är med Påls fingrar, då han skar sig under de första dagarna på ön, och om han kunde tävla ordentligt, vilket han äntligen kan. Zayera är sugen på att ta revansch efter att hon blivit utskickad redan andra dagen. Alexander är otroligt revanschsugen då han blev utröstad i ett öråd innan finalen och slutade som topp fyra under hans säsong 2022. 

– Mina grabbar kommer att sitta hemma och kolla på det här och i mitt huvud finns det bara vinst idag, säger Alexander.

Denna örådskamp kommer att testa deras färdigheter i att öppna kokosnötter, vilket de borde ha blivit ganska bra på efter snart tre veckor. Tävlingen går ut på att öppna kokosnötter och hälla vattnet i ett kärl, den som fyller upp kärlet till markeringen vinner. Alexander är först ut, detta för att de hade tävlingar vid Gränslandet om i vilken ordning som de ska tävla i. Han väljer Lars som sitt motstånd. Efter att flera kokosnötter har öppnats och hällts ut så är det till sist Lars som vinner och han får behålla sin plats i Robinson. Efter detta är det Påls tur och han väljer att möta Fredrik, efter flera tomma kokosnötter så är det Pål som vinner och får ta sig tillbaka in.

– Det känns jättebra i mitt hjärta att Pål får komma in i Robinson igen, det ville jag faktiskt, säger Fredrik.

Foto: TV4

Charlotta Hedlund ute ur Robinson 2024

I den tredje omgången är det Alma som ska duellera och hon väljer Simone som sin motståndare. Efter att en av de har fyllt upp kärlet hela vägen upp till markeringen så är det Alma som är tillbaka i Robinson. Alma gråter och hon är så ledsen över att hon inte kan gå tillbaka med Simone. Till sist är det Zayeras tur och hon kommer att möta Charlotta.

Efter en tuff duell och ett sår på handen så är det tyvärr Charlotta som behöver lämna Robinson och Zayera är äntligen tillbaka. Efter denna örådskamp så är tre gränsländare tillbaka i programmet och går med i Lag Nord. Efter att de tre vinnarna av duellerna har återvänt till Lag Nords strand så undrar Anders hur det känns för Alexander. Här berättar han att sista kvällen på Gränslandet var en av de finaste kvällarna han har varit med om och att det är ett minne han kommer att ta med sig för livet, han säger även att sången Anders sjöng träffade honom djupt i hjärtat och att han väldigt tacksam för det.

– Det var en fin kväll, det var en fin plats och det känns så jäkla rubbat allting, säger Anders.

"Robinson" sänds söndagar klockan 21.00 och måndagar-torsdagar klockan 19.00 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL