Detta är Fredrik Bolander i Robinson 2024

Detta är Fredrik Bolander i Robinson 2024

  • TV4 Play
Uppdaterad 17 april 2024 kl. 11:04 | Publicerad 18 mars 2024 kl. 11:03

Lär känna en av deltagarna i årets Robinson

Fredrik Bolander väntade inte med att göra sig tillkänna i årets säsong av Robinson. Hans uttalanden om kvinnor och män har väckt starka reaktioner hos tittarna, men Fredrik står fast vid sina ord och verkar mest nöjd över all publicitet.

Den 17 mars hade årets säsong av Robinson premiär på TV4. I år befinner vi oss i Filippinerna, där sammanlagt 20 deltagare ska kämpa för sin egen och lagets överlevnad i den tropiska miljön. Något som är nytt för i år är att Lag Syd bara innehåller män och Lag Nord bara innehåller kvinnor. I årets säsong deltar många starka karaktärer som sticker ut på sina egna sätt, där en av dem är den kontroversiella Fredrik Bolander.

Foto: TV4

Det här är Fredrik Bolander – Provokatören med stort självförtroende 

Namn: Fredrik Bolander
Ålder: 40 år
Yrke: Handläggare
Bor: Vikingstad
Personlig sak: Morgonrock

Fredrik Bolander hamnade genast i blåsväder redan i första avsnittet av Robinson, när han uttryckte sin åsikt om att "killar är ofta lite starkare och bättre än tjejer" inför hela deltagargruppen. Fredrik verkar väldigt nöjd med årets laguppdelning, eftersom han enligt sig själv inte går speciellt bra ihop med kvinnor eller feminister. Han beskriver sig själv som "väldigt manlig med en manlig jargong" och han tycker det är viktigt att "man ska förstå vem som är mannen i huset". Fredrik valde att spendera sin första dag på ön genom att lyfta stenar tillsammans med några andra deltagare.

Imponerande nog hann han med ännu ett kontroversiellt uttalande redan första dagen, när han spekulerade i för- och nackdelar med de könsuppdelade lagen. "Om jag hade fått bestämma hade det varit en kvinna i laget för de är ju bra på att laga mat, de är bra på att hålla ordning och städa. Där har vi det negativa med att inte ha en kvinna i laget. Vi män vill ju äta såklart", konstaterar han för kameran. 

Till Aftonbladet säger Fredrik att han yttrar sig som han gör "för att han älskar att provocera", men han vill inte svara på om han menar allvar med sina uttalanden eller inte. På Aftonbladet har han kallats alltifrån chauvinist till mansgris – titlar som Fredrik inte alls vill känna sig vid.

Enligt honom själv så har han inte en enda svaghet, utan han kan det sociala spelet och förstår sociala koder bra, samtidigt som han är väldigt starkt fysiskt. Han är inte heller rädd för någonting alls, utom möjligtvis "tanter" över 40 år, förklarar han. Redan från start var han övertygad om att en man skulle vinna årets säsong – och till ingens förvåning topptippar han sig själv till att plocka hem vinsten i programmet.

Robinson 2024 hade premiär söndagen den 17 mars och sänds söndag-torsdag på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL