Detta är Pål Schakonat i Robinson 2024

Detta är Pål Schakonat i Robinson 2024

  • TV4 Play
Uppdaterad kl. 17:03 | Publicerad 18 mars 2024 kl. 12:03

Lär känna en av deltagarna i årets Robinson

Pål Schakonat är en av de yngre deltagarna i Lag syd, som tyvärr har fått en ganska knackig start i programmet på grund av en oturlig handskada.

Den 17 mars hade årets säsong av Robinson premiär på TV4. I år befinner vi oss i Filippinerna, där sammanlagt 20 deltagare ska kämpa för sin egen och lagets överlevnad i den tropiska miljön. Något som är nytt för i år är att Lag Syd bara innehåller män och Lag Nord bara innehåller kvinnor. I årets säsong deltar många starka karaktärer som sticker ut på sina egna sätt, där en av dem är spelutvecklaren Pål Schakonat.

Foto: TV4

Det här är Pål Schakonat – En taktisk men envis lagspelare 

Namn: Pål Schakonat
Ålder: 30 år
Yrke: Spelutvecklare
Bor: Malmö
Personlig sak: Filosofi-bok

Tidigt i Robinson-säsongen skadade Pål Schakonat tyvärr sig på handen, vilket har gjort att han har hamnat i fokus i Lag syd. Pål är kanske inte är lagets tuffaste kämpe, men han har stor empati och beskriver sig själv som en väldigt taktisk person. Som spelutvecklare gillar han att försöka förstå människors beteenden och att jobba systematiskt, vilket kan komma att bli en stor fördel för honom under tävlingarna. 

Som sin personlika sak att ta med till ön har Pål valt en filosofi-bok, närmare bestämt Encyclopedia of the Philosophical Sciences in Basic Outline, Part 1, Science of Logic. Den nätta lilla boken på 380 sidor publicerades redan i början av 1800-talet och är skriven av av Georg Wilhelm Friedrich Hegel, känd som romantikens främste filosof.

Orolig för att inte passa in

Däremot var boken inte hans förstaval av personlig sak, utan allra helst ville Pål ha med sig en dagbok. På sin Instagram har han visat upp mailet han skickade till Robinson-teamet innan inspelningarna, där den otroligt långa boktiteln samsas med saker som "filt", "sovsäck" och "kudde" som alternativ. Hittills har vi inte fått se filosofiboken i programmet ännu, men vi får hoppas att den kommer till användning framöver!

I premiäravsnittet oroade sig Pål över att han inte skulle passa in i gänget med grabbiga "crossfit-gymmisar" i Lag syd. När deltagarna fick reda på laguppdelningen i första avsnittet konstaterade han att han aldrig riktigt brukar umgås i killgäng, utan beskriver sig själv som "mer av en yoga-tjej". Å andra sidan betonar Pål att han inte kommer ge upp i första taget. Han berättar för kameran hur hans avsikt är att kämpa ända in i det sista när det väl gäller – "Jag kommer kämpa röv-hårt i robinson, för allting hänger ju på det", säger han. 

Robinson 2024 hade premiär söndagen den 17 mars och sänds söndag-torsdag på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL