Detta är Rooble Gedi i Robinson 2024

Detta är Rooble Gedi i Robinson 2024

  • TV4 Play
Eyla Runsten
02 april 2024 kl. 17:04

32-åringen från Fisksätra

Rooble Gedi är den sociala kameleonten i "Robinson" 2024. Han jobbar som socialarbetare och enligt honom så tror han att hans sociala erfarenheter kommer att hjälpa honom vinna programmet.

Den 17 mars hade årets säsong av Robinson premiär på TV4. I år befinner vi oss i Filippinerna där 20 deltagare ska kämpa för lagets och sin egen överlevnad i det tropiska klimatet. Något som är nytt för årets säsong av programmet är att Lag Syd och Lag Nord är uppdelade i män och kvinnor. Denna säsong finns det många personer som sticker ut med sina starka personligheter och med ett driv för att vinna, en av dessa vinnarskallar är Rooble Gedi.

Detta är Rooble Gedi i Robinson 2024
Rooble Gedi i "Robinson" 2024. Foto: TV4

Detta är Rooble Gedi – en social kille med stark mentalitet

Namn: Rooble Gedi

Ålder: 32 år

Yrke: Socialarbetare

Bor: Fisksätra

Personlig sak: Macawiis

Rooble Gedi stack ut redan i första avsnittet av Robinson 2024 där han var snabb med att bilda en pakt med tre andra i Lag Syd, detta efter att de fick reda på att de skulle rösta ut en av de som förlorade den första tävlingen. Rooble kommer från Fisksätra i Stockholm och jobbar som socialarbetare, där han åker till områden i Stockholm som har olika former av problem som sticker ut och uppmanar de att söka hjälp inom socialtjänsten.

Redan i det första avsnittet så märkte man av Rooble då han bildade en pakt med några av deltagarna i Lag Syd. Redan i den första röstningen om vem som skulle stanna kvar i Robinson så hade han bildat en pakt till sin fördel för att ha kvar den som han anser minst är ett hot. Pakten har stått kvar sedan dess och i den första tävlingen, som resulterar i att förlorarna hamnar i ett öråd, så valde han och en till i pakten att sikta på en förlust för att kunna rösta ut en av medlemmarna i Lag Syd.

En social kameleont

Rooble bildade sin pakt tidigt med de tre andra från Lag Syd, efter detta så har han försökt rekrytera och se till så att så mycket som möjligt gynnar paktmedlemmarna. Redan här såg man att han inte satsade sitt allt i alla tävlingar utan han satsar även på att hans sociala interaktioner med andra ska påverka andras beslut i ett öråd eller i en tävling om en immunitet. 

Utanför "Robinson" så jobbar han som socialarbetare med fokus på social problematik. Han anser att det är mentaliteten som är viktig när det kommer till tävlingarna och inte det fysiska då man måste vara bra på det sociala samspelet mellan andra. Rooble har redan innan han anlände på ön manifesterat att han kommer vinna Robinson och tror att hans fördelar i det sociala kommer att spela stor roll i att kunna vinna programmet.

"Robinson" 2024 hade premiär den 17 mars. Programmet sänds söndagar klockan 20.00 och måndag-torsdag klockan 19.30 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL