Robinson 2024

Robinson-deltagarna skrämda av rabiata apor

  • TV4 Play
Eyla Runsten
22 april 2024 kl. 19:04

Tuff natt för Lag Syd

I dagens avsnitt av "Robinson" så har den hårda stämningen från gårdagens öråd lett till oväntade grupperingar, där samarbetet i Lag Nord börjar se ljusare ut. Snart är det dags för sammanslagning och dagens tävling är en pristävling, dock halkar vissa tillbaka i gamla vanor när det väl kommer till kritan. Men innan tävlingen vaknar deltagarna i Lag Syd upp efter en omtumlande natt som präglats av vilda apor.

Efter ett tufft öråd så bestämmer sig Lag Nord för att ha ett litet samtal om hur de ska kunna göra i framtiden för att förbättra deras samarbete och laganda. Pål Schakonat föreslår att Alma Skoog och Zayera Khan ska ta ett steg tillbaka för att låta de andra i laget ha en chans att komma med sina tankar och åsikter, detta tycker hela laget är en bra idé och de släpper sedan konversationen. 

– Jag känner mig peppad och jag känner att hela laget är lika peppat som jag, säger Olivia.

Lag Syd har haft en tuff natt då aporna i djungeln hade hoppat runt i träden och låtit. Några som störde sig mest på detta var Pelle Flood och Karin Nilsson. Pelle berättar för både Karin och Ci Lindström att han var orolig över att aporna skulle attackera dem under natten. 

– Jag var ju rädd över att aporna skulle mobilisera en attack mot oss och dra iväg mig, berättar Pelle.

Foto: TV4.

Frosseri, diskussion och prickskjutning

Breven anländer till de båda lagen och förklarar vad pristävlingen handlar om, det som de ska tävla om handlar om ett frosseri, vilket antyder på att det är mat. Båda lagen blir genast taggade och började förbereda sig för pristävlingen. När de kommer fram till tävlingsplatsen är det lerigt, det ligger kokosnötter i leran och det finns en slangbella.

Lagen ska dela upp sig där tre personer ska springa i leran och plocka kokosnötter åt de som ska skjuta, när de hör Anders slå i gonggongen så ska de börja hämta kokosnötterna och när han slår i en igen så ska de sluta leta så att de andra lagkamraterna kan skjuta kokosnötterna på sina måltavlor. 

Foto: TV4.

Diskussionen började direkt i Lag Nord, trots deras konversation imorse så börjar Zayera styra och ställa direkt. De andra i laget gav sig och gjorde som hon sa, tillsist så blev det Pål, Alma och Maureen Asic som skulle hämta kokosnötter och Zayera, Rooble Gedi och Olivia Lindegren som skulle skjuta. I Lag Syd så gick denna diskussion smärtfritt och de enades om vilka som skulle ta sig igenom leran och vilka som skulle skjuta, de som skjuter är Ci, Mark Bannon och Gustav Jacobson medan de som är i leran är Pelle, Karin och Marcus Håkansson

Grupperingarna i Lag Nord är inte något som de förväntade sig, med tanke på att majoriteten i laget har ett litet agg mot Zayera. Denna gång var det jämt mellan lagen och tillsist så var det Lag Nord som vann med sitt nya samarbete där Rooble var en stor anledning till vinsten. Efter fyra förluster så var det deras tur att ta hem en vinst, dock vet dem bara att de ska få frossa, men de vet inte vad priset är.

"Robinson" sänds på söndagar klockan 20.00 och måndagar-torsdagar klockan 19.30 på TV4, eller när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL