Detta är Marcus Håkanson i Robinson 2024

Detta är Marcus Håkanson i Robinson 2024

  • TV4 Play
20 mars 2024 kl. 16:03

Lär känna en av deltagarna i årets Robinson

Marcus Håkanson är näst äldst i Lag syd men har inga problem att hänga med i svängarna. Inledningsvis tar han en ganska betydande roll i laget, även om det inte var hans plan från början.

Den 17 mars hade årets säsong av Robinson premiär på TV4. I år befinner vi oss i Filippinerna, där sammanlagt 20 deltagare ska kämpa för sin egen och lagets överlevnad i den tropiska miljön. Något som är nytt för i år är att Lag Syd bara innehåller män och Lag Nord bara innehåller kvinnor. I årets säsong deltar många starka karaktärer som sticker ut på sina egna sätt, där en av dem är entreprenören Marcus Håkanson.

Foto: TV4

 

Det här är Marcus Håkanson –  En tävlingsinriktad "görare" med driv

Namn: Marcus Håkanson
Ålder: 47 år
Yrke: Entreprenör
Bor: Lidingö
Personlig sak: Picnicfilt med bilder på familjen

Marcus Håkanson beskriver sig själv som "en 47-åring som känner sig 27 år gammal, men beter sig som 13". Som person är han driven och gillar att få saker gjorda, utan att för den sakens skull kasta sig oförberedd in i utmaningarna. I sitt yrkesliv ligger han bakom minst fyra olika företag, som säljer tjänster inom diverse områden som läxläsning, städning och barnpassning. 

Hemma på Lidingö bor han tillsammans med sin fru och deras tre barn. Som sin personliga sak valde Marcus att ta med sig en picknickfilt, som han lät specialtillverkas innan han åkte. Filten är täckt med bilder på saker han älskar – Foton på barnen, frun och landstället bland annat, vilket resulterade i ett mäktigt collage med 64 bilder. På så sätt kunde han ta med sig något som skulle påminna om dem han tycker om, samtidigt som saken kommer till användning på andra sätt.

Vill visa upp sina "båda sidor"

Egentligen hade Marcus planerat att hålla sig i bakgrunden av laget till en början, för att inte kliva in och röra till saker. Men trots detta tog han tidigt lite av en ledarroll ändå, eftersom Lag syd trots allt saknade en del struktur i början. Detta gjorde att vissa deltagare upplevde att han tog för mycket plats, vilket alltid är ett farligt drag att spela i Robinson. Men själv verkar han ganska nöjd med sin insats i programmet så här långt.

Marcus säger sig också vara "en dålig förlorare, men kanske en ännu sämre vinnare". Trots det hoppas han att programmet ska visa upp hans "båda sidor" – I ett inlägg på sin Facebook betonar Marcus att han både kan vara "hård och kantig" men också "gråta till Julia Roberts i Pretty Woman ibland".

Robinson 2024 hade premiär söndagen den 17 mars och sänds söndag-torsdag på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL