Detta är Gustav Jacobson i Robinson 2024

Detta är Gustav Jacobson i Robinson 2024

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 23 april 2024 kl. 15:04 | Publicerad 27 mars 2024 kl. 17:03

27-åringen från Falun

Gustav Jacobson i "Robinson" 2024 har själv sagt att han är en Robinson-nörd och har sett alla avsnitt sedan han var liten. Med en respekt för mörkret och erfarenhet som Anders Lundin i sina egna "Robinson"-expeditioner så kan han äntligen uppfylla sin barndomsdröm.

Den 17 mars hade årets säsong av Robinson premiär på TV4. I år befinner vi oss i Filippinerna där 20 deltagare ska kämpa för lagets och sin egen överlevnad i det tropiska klimatet. Något som är nytt för årets säsong är att Lag Syd och Lag Nord är uppdelade i män och kvinnor. Denna säsong finns det många personer som sticker ut med sina starka personligheter och ett driv för att vinna, en av dessa är Gustav Jacobson.

Gustav Jacobsson i Robinson 2024. Foto: TV4

Detta är Gustav Jacobson – Journalist på dagtid och Anders Lundin på fritiden

Namn: Gustav Jacobson

Ålder: 27 år

Yrke: Journalist

Bor: Falun

Personlig sak: Boll

Gustav Jacobson uttryckte tidigt i det första avsnittet att det var stort att få se Anders Lundin då han är "Mr. Robinson" och att det inte var något påhittat. När Anders undrade hur mycket detta betydde för honom så var han snabb med att säga att han började kolla på Robinson redan när han var liten och har sett alla avsnitt sedan dess, även att han har lite koll på hur han ska göra för att ta sig vidare i tävlingen. Gustav kommer från Falun och är journalist, den senaste tiden har han spenderat mycket tid med att träna på balans och sitt bollsinne inför Robinson

Gustav hade en lugn start i Robinson och ställde inte till med mycket problem, han var duktig i tävlingarna och redan första stunden vid lägret så bidrog han till laget med att hjälpa till på olika ställen. Han beskriver sig själv som en Robinson-nörd när de ska fixa med sitt läger och säger att de har det sämsta lägret i Robinsons historia.

Är Anders Lundin på somrarna sitt egna "Robinson"

Gustav har varit med och bidragit till lägret och enligt andra i Lag Syd så är han lite utav en chef som drar samman alla. Han säger själv att han har ett respekt för mörkret och i en av pristävlingarna så visar han sin sarkasm och humor genom detta. Han har vunnit sin plats i laget genom att vara med och vinna pristävlingen som gav dem tennstål och en wok-panna. 

Hans mamma beskriver honom som en snäll själ med en svag vänsterfot när det kommer till balans, men hon tror att det kommer att gå bra för Gustav i Robinson. Att vara med programmet har varit en barndomsdröm för honom och på fritiden så håller han i sina egna Robinson-expeditioner varje sommar, där han är Anders Lundin. Men denna gång är han inte Anders Lundin utan är med och tävlar för att vinna. 

"Robinson" hade premiär söndagen den 17 mars och sänds söndagar klockan 21.00 och måndag-torsdag klockan 19.00 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL