Oväntade draget i Robinson – deltagarna får själva välja vem som ska lämna

Oväntade draget i Robinson – deltagarna får själva välja vem som ska lämna

  • TV4 Play
Eyla Runsten
24 april 2024 kl. 19:04

Pakter bildas inför sammanslagningen

I dagens avsnitt av "Robinson" så får Lag Nord konsekvenser av sitt frosseri. Samtidigt så är stämningen låg och irritationen växer hos vissa, men då kommer någon för att lyfta upp stämningen.

Lag Nord vann ett frosseri i pristävlingen och märker snabbt av konsekvenserna av att bara äta socker. Rooble Gedi berättar snabbt att hans energi har försvunnit och att sockerchocken är borta, han har även fått lite problem med magen. När laget får uppleva konsekvenserna så ifrågasätter dem priset och hur bra det faktiskt var. Zayera Khan börjar tycka att det är ett form av sabotage inför Robinsontävlingen.

– Lite diarré har väll ingen dött av i det här jävla stället tänker jag? säger Pål.

Pål Schakonat har redan dött Robinson-döden en gång och känner sig tacksam över att vara tillbaka i tävlingen från Gränslandet. Under sin tid på Gränslandet så fick Pål tipset av Alexander Strandberg att han skulle hitta en person att spela med och tillsist kommer dem spela som ett litet lag i sammanslagningen. Pål föreslår idéen för Olivia Lindegren och de bildar en liten pakt tillsammans.

– Jag tycker att det låter toppen att vara i en pakt med honom, det är ju bara positivt för mig. Ju mer allierade jag har på min sida i sammanslagningen desto bättre. Kommer jag ta den på största allvar? Kanske inte, säger Olivia.

Oväntade draget i Robinson – deltagarna får själva välja vem som ska lämna
Foto: TV4.

Det var Marcus som började pakta först

Efter förlusten i pristävlingen så berättar Marcus Håkansson att han tyckte att det var märkligt att se Pål igår under tävlingen. Marcus känner att han och Pål har ouppklarade affärer på grund av att Pål var med i pakten som tänkte rösta ut honom. Han tycker att Pål inte är genuin och de grejer som han har gjort är enligt honom inte skönt. Någon som håller med Marcus, är Mark Bannon. Han tycker att det var dåligt av Pål att börja pakta första dagarna och Mark menar att det är något som han aldrig hade varit stolt över.

– Pål är ingen person som jag kommer ha kvar i mitt liv, säger Mark.

Oväntade draget i Robinson – deltagarna får själva välja vem som ska lämna
Foto: TV4.

Gustav Jacobson är dock inte helt enig med hatet mot Pål, han tycker att deras anledning varför Mark och Marcus har ett agg mot Pål inte är något som de borde ha. De gillar inte fulspelet som Pål gjorde första veckan medan Gustav menar att det var Marcus som började pakta först av alla och pratade med Gustav om det. Gustav berättar detta för Pelle Flood som tycket att Mark borde få reda på detta.

Pelle tycker att det är kul att Marcus och Mark har börjat pakta men att Mark inte vet den faktiska anledningen bakom att Pål började pakta mot honom. Anledningen varför Marcus blev en måltavla var för att han började pakta med alla i laget för att de skulle ta sig till final och lämnade ute Pelle, Mark och Lars Koefoed utanför pakten.

– Vi inser ju att det här är ju någonting som kan vara vara bra om Mark kan få reda på, på något sätt, säger Pelle.

Beroende på vad som händer i Robinsontävlingen så har Gustav och Pelle bestämt att det är olika prioritet på när Mark ska få reda på det här. Om de vinner Robinsontävlingen får det ta den tid det tar, men om de förlorar så kommer de att försöka berätta för Mark ganska omgående om Marcus och hans paktande mot Mark, Pelle och Lars.

Gasig natt för Lag Nord och en tuff stämning i Lag Syd

En ny dag gryr och Lag Nord har haft en gasig natt som en av konsekvenserna av deras sockerchock. De sitter och diskuterar och Alma Skoog menar att det är synd att de inte fick sockerchocken precis innan tävlingen. Hon menar även att sötsakerna var något som var bra för själen men inte för magen på grund av att energin är låg och många har haft diarré. Under frukost så sitter de och diskuterar hur de känner inför tävlingen och om de ska komma på någon taktik. Zayera tycker att de ska vänta och se för att kunna ge alla en roll som de är bekväma med och är bra på.

I Lag Syd är det en låg stämning, Pelle hade vaknat och var sur. Han insåg snabbt att han börjar tröttna på sitt lag och behöver lite omställning. Han ligger och pratar med Karin Nilsson om hur de mår och undrar om deras lagkamrater har gjort frukost, vilket de inte hade då de ville spara så mycket energi som möjligt inför Robinsontävlingen.

När Pelle och Karin ska resa på sig för att göra frukost ytterligare en morgon så låser sig Pelles nacke, han har fått nackspärr. Han hoppas att det inte är något som kommer påverka hans tävlingsförmåga då detta har hänt honom förut och då var han sängliggandes i flera dagar.

På grund av den dåliga stämningen hos Lag Syd så bestämmer sig Gustav för att höja stämningen med ett musikquiz. Gustav menar att så länge de skrattar tillsammans så tror han att de kan slå Lag Nord och ta sig till sammanslagningen.

– Man är glad varje gång man får lyssna på Gustav, säger Mark.

Oväntade draget i Robinson – deltagarna får själva välja vem som ska lämna
Foto: TV4.

De får själva välja vem som lämnar Robinson 

Breven anländer hos båda lagen där Anders påminner de båda om vad som står på spel under dagens Robinsontävling. De får inte någon information om självaste tävlingen men de får reda på att det lag som vinner idag går direkt till sammanslagningen och får en fördel, medan förlorarna hamnar i öråd. Båda lagen inser här att detta är den viktigaste tävlingen hittills.

Detta är sista gången som de kämpar mot varandra som Lag Nord och Lag Syd. Anders berättar här att segrarna går direkt till sammanslagningen med en fördel. Förlorarna hamnar i öråd och kommer att rösta på två personer som ska lämna, medan fördelen för vinnarna är att de kommer få välja vem av de två som ska lämna Robinson.

– När jag hör om fördelen så poppar två namn upp i mitt huvud. Marcus och Pelle, det är dags för min revansch, säger Rooble med ett leende.

"Robinson" sänds på söndagar klockan 21.00 och måndag-tisdag klockan 19.30 på TV4, eller när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL