Detta är Alexander Strandberg i Robinson 2024

Detta är Alexander Strandberg i Robinson 2024

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 19 maj 2024 kl. 20:05 | Publicerad 11 april 2024 kl. 19:04

Hammarbyaren från Halmstad

Alexander Strandberg har återvänt till "Robinson", denna gången mer ödmjuk men med mer pannben och en större vilja för att vinna. Han hejar på Hammarby och har fyra söner och en fru hemma i Halmstad. Det som får honom att kämpa lite extra är hans söner som sitter hemma och vill se sin pappa vinna.

Den 17 mars hade årets säsong av Robinson premiär på TV4. Detta år befinner vi oss i Filippinerna där 20 deltagare ska kämpa om sin egen överlevnad i det tropiska klimatet. Något som är nytt för årets säsong är att de startade med Lag Syd, som enbart bestod av män, och Lag Nord, som enbart bestod av kvinnor. I år finns det många starka personligheter, tjockt pannben och ett driv för att vinna. Denna gång så har Alexander Strandberg kommit tillbaka för att ta revenge sedan sist, men denna gång startar han genom Gränslandet och deltagarna är helt omedvetna om hotet som kommer därifrån.

Läs också: Tove Dalsryd om Robinsons Alexander Strandberg: ”Ger mig en klump i magen”

 

Alexander Strandberg i Robinson 2024. Foto: TV4

Detta är Alexander Strandberg – Stolt familjefar och stort Hammarby-fan

Namn: Alexander Strandberg

Ålder: 44 år

Yrke: Egenföretagare

Bor: Halmstad

Personlig sak: Kortlek

Alexander Strandberg har redan haft sin start i Robinson, men detta var för två år sedan. Denna gång startar han i Gränslandet tillsammans med ett bekant ansikte från förra gången. Med en ny attityd och erfarenhet från förra gången så ska har han bestämt sig för att vara mer av en lagspelare och leva i nuet. Alexander bor i Halmstad med sin fru och fyra söner och jobbar som egenföretagare. Det som får honom att fortsätta tävla och sikta för vinst varje gång är tanken på att hans söner kommer behöva se sin pappa förlora, om han gör det. 

Alexander har redan haft en start i Robinson, men detta var år 2022. Den gången så åkte han ut innan finalen som topp fyra, men denna gången ska han komma längre och ta hem Robinson 2024. Förra gången åkte han hem med en gudfar till sina tvillingar, men denna gång satsar han på att ta hem vinsten. Han har kämpat i Gränslandet och gjort mycket för att vinna varje tävling, men även för att hans söner inte ska behöva se sin pappa förlora. 

Sönerna håller honom stark

När Alexander kom till Gränslandet hade han ett nytt tankesätt än förra gången, denna gång ska han leva i nuet, ha en bra stämning på ön men att om det kommer till att välja mellan honom eller laget så kommer han att sätta sig själv först, för att det här är en tävling för att kunna ta sig tillbaka in i Robinson. Varje tävling så satsar han allt och har fram till att han åkte till Robinson tränat upp sig för de olika tävlingarna han kan komma att ställas inför. Efter flera pristävlingar och flera vinster så har det visat sig att han sätter laget före jaget för att alla ska kunna ha det så bra som möjligt. Vid Gränslandet har det varit mycket torra skämt och skämt om hemliga immuniteter varje gång de är ute och letar efter något att äta, eller när de har fått ledtrådar av Anders om att det finns saker gömda på ön.

Utanför "Robinson" så jobbar Alexander som egenföretagare. Han har fyra söner med sin fru, och dessa fem personer har gjort att han har hållit sig stark genom tävlingarna. Alexander är ett stort Hammarby-fan och har mycket saker med Hammarby's logga på, detta inkluderar en tatuering på sitt högra bröst där det står Hammarby med stora bokstäver och sin älskade regnjacka som har hållit honom torr under regnstormarna som har träffat Gränslandet.

"Robinson" 2024 hade premiär den 17 mars. Programmet sänds söndagar klockan 21.00 och måndagar-torsdagar klockan 19.30 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL