Robinson 2024

Hanna Danemyr lämnar Robinson självmant: ”Vill inte vara här”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
15 april 2024 kl. 19:04

Samtidigt kommer Alma, Pål och Zayera tillbaka

I dagens avsnitt av "Robinson" så återvänder vinnarna av duellerna till Lag Nord. Laget har fått tillbaka både gamla men även nya medlemmar, de gamla är Zayera, Alma och Lars medan den nya är Pål som var i Lag Syd. Men något de inte vet om i båda lagen är att "Gränslandet" har öppnat upp igen. Det är även dags för pristävling och lagen kommer själva att få välja sitt motstånd, fyra från Lag Nord och fyra från Lag Syd där priset är något som alla vill ha, mat.

Det är spänd stämning i Lag Nord när de väntar på vilka som kommer tillbaka från örådskampen. Vissa hoppas på att det kommer vara lite nytt blod medan andra hoppas att vissa kommer tillbaka, lag Syd är minst lika nyfikna på vilka som återvänder från duellerna. Tillbaka till Lag Nord kommer Alma Skoog, Lars Koefoed, Zayera Khan och Pål Schakonat. Zayera berättar om vad som hade hänt under duellerna, hon berättar om deras tid på Gränslandet tillsammans med Helen Lindgren och Alexander Strandberg och de tävlingar som de hade gjort under tiden för att se vilka fyra som ska vara med i örådsduellen.

Under dagen så får de båda lagen två brev var, där det ena innehåller information om pristävlingen. De får reda på att denna tävling handlar om att ta reda på den svagaste länken i vardera lagen. Tävlingen innehåller balans, klurighet och bra samarbetsförmåga. Det andra brevet är tomt, där ska de skriva vilka de väljer inför pristävlingen. Lag Nord väljer Gustav Jacobson, Ci Lindström, Karin Nilsson och Marcus Håkansson, medan Lag Syd väljer Zayera, Lars, Hanna Danemyr och Rooble Gedi

Hanna Danemyr lämnar Robinson självmant: ”Vill inte vara här”
Foto: TV4.

Hanna Danemyr väljer att lämnar "Robinson"

Under natten har Hanna inte kunnat sova, hon har legat och funderat på varför hon är här och inser efter det att hon inte kommer att fortsätta sin resa i Robinson 2024. Hon berättar detta för Lag Nord och de alla blir ledsna över att hon ska åka men att de förstår och att det är hennes beslut. Samtidigt som Rooble, Lars och Zayera tar sig till tävlingsplatsen så åker Hanna hem och hennes resa slutar här.

– Det var inte så mycket att jag tänkte att jag vill hem, snarare jag vill inte vara här och det var väldigt skönt att landa i den känslan att jag är klar nu, säger Hanna.

Hanna Danemyr lämnar Robinson självmant: ”Vill inte vara här”
Foto: TV4.

De tävlande anländer till tävlingsplatsen där Anders står och väntar på dem. Här meddelar han att Hanna har lämnat Robinson och då hon var en av de som skulle tävla idag behöver Lag Syd ställa av en, men att Lag Nord ska välja en. Utan mycket diskussioner så väljer de att ställa av Gustav, vilket ha tar som en komplimang.

– Det är en komplimang att Lag Nord ställer mig i den här tävlingen, de tycker uppenbarligen att jag är den bästa av oss fyra. Tack Lag Nord, säger Gustav.

I denna tävling får de reda på vad de ska tävla om, vilket är två stora köttbitar, potatis, grönsaker och barbequesås, vilket genast får de båda lagen att tagga till.

"Robinson" sänds söndagar klockan 21.00 och måndagar-torsdagar klockan 19.00 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL