Robinson 2024

Deltagare firar när Karin behöver lämna Robinson: ”Ge respekt till den som åkt ut”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 09 maj 2024 kl. 13:05 | Publicerad 05 maj 2024 kl. 22:05

Ci Lindström berättar inte något om immunitetsförgöraren

I dagens avsnitt av "Robinson" så återvänder duellanterna från utslagskampen. Resultatet leder till att planer förstörs och att vissa personer ligger risigt till i örådet igen utan en immunitetsförgörare. Men personen som till slut får lämna "Robinson" 2024 är Karin Nilsson,

Medan duellanterna är och tävlar sitter Gustav Jacobson och Alma Skoog och diskuterar vad de ska göra om Ci Lindström förlorar och inte kommer tillbaka till Robinson. De hade gjort upp en plan där Ci skulle använda sin immunitetsförgörare på Pål Schakonat för att kunna få ut honom, men allt hängde på om hon kommer tillbaka eller inte. Det visar sig att Gustav redan hade tänkt på detta och sagt åt Ci att gömma immunitetsförgöraren och säga till Karin Nilsson vart den ligger gömd.

– Skulle hon åka ut så kommer hon viska till Karin vart den finns, säger Alma.

Olivia Lindegren, Zayera Khan och Karin återvänder till lägret och det är blandade reaktioner, samtidigt som att alla är glada för de som återvänder så har även Ci lämnat, vilket kan riskera att det sätter stopp för planen om att rösta ut Pål. Detta gör att de som är kvar från forna Lag Syd hamnar i en riskfylld situation, speciellt Pelle Flood som har fått reda på att han är det största hotet just nu och han hoppas verkligen att Ci berättade för Karin vart immunitetsförgöraren är.

Foto: TV4

Forna Lag Nord mot forna Lag Syd

Karin och Gustav går iväg och pratar om immunitetsförgöraren och det visar sig att Ci inte hade sagt något om vart den är till varken Gustav eller Karin. Då både Ci och Karin var iväg och tävlade i utslagskampen så glömde Karin bort att fråga om immunitetsförgöraren och fick aldrig riktigt chansen att prata ihop sig om den.

– Skit också tror jag är den första spontana tanken, jag hade hellre haft kvar Cis immunitetsförgörare och det är därmed omöjligt att rösta ut Pål ikväll, säger Gustav.

De inser detta och börjar prata om andra allternativ att rösta på och där dyker Zayeras namn upp, Karin undrar även om Gustav har pratat något med Pelle om detta, detta är för att Pelle är den taktiska utav de tre. Gustav berättar även att han trodde att det inte var Lag Nord mot Lag Syd längre nu när de har varit med varandra som ett lag, men så fort alla insåg att Ci var den som lämnade så ställdes det om. Nu är det Lag Nord mot Lag Syd igen.

Samtidigt som Gustav och Karin är iväg och pratar så sitter Pelle med Olivia och gör upp en eld. Han försöker se hur forna Lag Nord kommer att rösta inför kvällens öråd, han vet att Alma, Olivia, Maureen Asic och Simone Sjöström har en liten pakt men även att Pål och Zayera är väldigt nära varandra. Olivia väljer att inte säga något om hur de andra tänker rösta men de som ligger risigt till är Pelle och Karin.

Med denna information går han iväg och pratar med Gustav. Pelle tror verkligen att Lag Nord kommer att hålla sin pakt intakt nu när immunitetsförgöraren är ute ur spelet. Pelle har kommit på en plan för att se till att alla röster hamnar på honom. Han och Gustav hittade en hemlig immunitet andra dagen av sammanslagningen, denna kommer de ge till Karin som ska visa för någon i Lag Nord att hon har en immunitet som hon kommer att använda ikväll. Helst vill Pelle att Karin ska visa den för Olivia, som i sin tur kommer att berätta för hela Lag Nord att hon har en av de två hemliga immuniteterna och att alla ska rösta på Pelle istället.

– Du är ju helt magisk, säger Karin.

Foto: TV4

Nu när Karin vet om planen så går hon till Olivia och Simone som sitter i vattnet och redan pratar om örådet. Hon berättar för dem att hon har den hemliga immuniteten och att hon kommer att använda den ikväll. Olivia försöker här lugna ner Karin och säga att hon antagligen inte kommer att behöva använda den.

– För om vi ska rösta. Vi tjejer. Så röstar vi på Pelle, berättar Olivia för Karin.

Olivia försöker här skapa en tjej-pakt, som egentligen inte finns, för att kunna få med Karins röst på Pelle så att så många som möjligt röstar på honom. Detta berättar Karin för Pelle och Gustav, detta betyder dock att Karin inte kan hänga med Pelle eller Gustav fram till örådet. Här kommer de fram till att alla i forna Lag Syd ska rösta på Zayera då hon redan har en blodshämnd från Lars Koefoed och inte är så bra i tävlingar, dock så har även Karin en blodshämnd från Marcus Håkansson.

Irritationen som Pål har skapat

Nu börjar örådet att närma sig och alla plockar ihop sin packning innan de beger sig mot örådet där Anders Lundin väntar på dem. Olivia märker att Pelle är otroligt nervös inför örådet och att han känner på sig att det är han som kommer lämna här näst. Här undrar Anders hur det går att leva tillsammans som ett lag och Pelle berättar att alla försöker sitt bästa att hitta lösningar som passar alla, dock har det varit lite problem under veckan. Här hoppar Karin in och berättar om matlagningsproblemen som de har stött på. Pål säger dock att det inte är någon fara med det.

– Säger du ja, säger Anders till Pål.

Här berättar de även om andra saker som har varit lite problem i lägret som Pål har gjort i och med sammanslagningen. Bland annat att under måltiden de fick första dagen av sammanslagningen så var det vissa grejer på matbordet som inte alla fick ta del av då gamen Pål har varit i farten. Detta skrattar Pål högt åt samtidigt som Pelle fortsätter att förklara om måltiden. Detta blir Anders själv lite irriterad på då han förstår irritationen hos de andra deltagarna.

– Men ta det här på allvar Pål, mat är ju en viktig fråga, det förstår vi ju. Ni pratar ju om det hela tiden, ni drömmer om det och ni har väldigt lite av det, säger Anders till Pål.

Han undrar även om Pål tar till sig det och då svarar Pål att gör det, men att det finns något som han vill vara och att det är en kamp som han jobbar med hela tiden. Här kliver Rooble Gedi in för att försvara Pål. Han berättar att Pål alltid är den som hämtar, knäcker och delar ut kokosnötter till alla och är väldigt engagerad när det kommer till trivseln i lägret.

Foto: TV4

Anders undrar hur det är nu när det inte finns ett Lag Nord och ett Lag Syd. Pål säger att alla pratar med alla och att det har blivit ett individuellt spel, men Pelle är snabb med att stoppa Pål från att fortsätta. Han berättar att det inte alls är så och att de inte har kommit till dit än, han menar att idag är det fortfarande Lag Nord mot Lag Syd.

Nu börjar de närma sig röstningen och påminner här att Zayera och Karin har en varsin blodshämnd från tidigare öråd. Han undrar även om Pål, Simone och Gustav vill behålla sina immuniteter, vilket alla svarar ja på. Efter detta så är det Gustav som är den första som lägger sin röst.

Gustavs tryckeri gör att Pelle blir immun

När alla har lagt sina röster så kommer Anders ut med urnan där alla lappar ligger i. Nu undrar han om det är någon som har en hemlig immunitet som de vill spela, då börjar Gustav att fibbla med sin ficka på sina byxor och berättar om att hans morfars kallar toaletten för ett tryckeri, han berättar här att han har fått ett personligt tryckeri på ön där folk håller sig borta och där ramlade han över en hemlig immunitet. Här undrar Anders vem han vill spela den på då han redan är immun.

– Jag tänkte att Pelle kunde få bruka den, om han vill, säger Gustav.

Pelle tar emot immuniteten och väljer att använda den. Alla röster som har lagts på Pelle kommer inte att räknas och rivas sönder. Detta resulterar i många besvikna miner från forna Lag Nord som har blivit lurade, främst från Olivia då det var henne Karin gick till för att säga att det är hon som har en av de hemliga immuniteterna.

När Anders är färdig med att räkna upp rösterna och riva sönder de som hamnat på Pelle, så är det Zayera som fick flest röster. Men hon har fortfarande en chans att stanna kvar, det finns tre ödesurnor att välja mellan, två innehåller en duell och en innehåller en blodshämnd. Zayera gör sitt val och det blev en duell, innan de får reda på vad duellen är så ska hon välja vem hon vill möta och väljer därför Karin. Detta var Karin beredd på och går upp för att möta Zayera. Duellen går ut på att balansera ett klot på en platta och den som lyckas göra det längst vinner och kommer att stanna kvar i Robinson.

Foto: TV4

Karin Nilsson ute ur Robinson 2024

Efter några minuter så är det tillsist Karin som tappar klotet och det är hon som behöver lämna. Forna Lag Nord är otroligt glada över att Zayera fick stanna där de kramas och jublar. Detta är svårt att inte lägga märket till och det gör Pelle otroligt irriterad och sur.

– Ni kanske kan ge respekt till den som åkt ut, eller? undrar Pelle.

Men Karins äventyr är inte över än, utan det fortsätter i Gränslandet och hon är den sista som kommer att få den chansen innan det stängs för gott. Detta är något som ger lite hopp i Pelle och Gustav då de kanske kommer att få chansen att se Karin igen i Robinson.

Du följer "Robinson" 2024 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL