Sommarens biofilmer 2024 – storfilmerna du inte vill missa

Sommarens biofilmer 2024 – storfilmerna du inte vill missa

Sofie Landgren
01 juni 2024 kl. 16:00

Vi har sållat bland sommarens utbud för att kunna ge bästa tipsen

Sveriges bästa filmkritiker har gått igenom utbudet över sommarens biofilmer 2024. Här har vi samlat de bästa tipsen i vår sommar-bioguide!

Filmtopp har gått igenom hela sommarens utbud när det kommer till biofilmer och sammanställt en guide med de absolut bästa tipsen. Det blir en biosommar fullt med storslagna produktioner inom allt från action, drama och romantiska komedier till några härliga skräckisar!

Nedan hittar du 13 av våra favoriter med biopremiär i juni, juli och augusti.

Sommarens mest sevärda biofilmer – 13 filmer du inte vill missa

Bad Boys: Ride or Die (2024)
Foto: Sony Pictures Releasing.

Bad Boys: Ride or Die (2024) – biopremiär 5 juni

Will Smith och hans kompanjon Martin Lawrence är äntligen tillbaka i den tredje uppföljaren till Bad Boys-franchise. Den här gången har poliserna Mike och Marcus hamnat på fel sida av lagen för att rentvå deras bortgångne polischefs (Joe Pantoliano) namn. Produktionen har lovar att denna fjärde film kommer att gå i exakt samma anda som tidigare filmer, det varvas fullblodat action med humor och vänskap.

The Watchers (2024)
Foto: Warner Bros. Pictures.

The Watchers – biopremiär 7 juni

Baserad på A.M. Shines irländska roman med samma titel kommer nu skräckfilmen med Dakota Fanning i huvudrollen upp på vita duken.

När den 28-åriga konstnären Mina hittar skydd efter att ha blivit strandsatt i en vidsträckt, orörd skog i västra Irland, blir hon omedvetet instängd tillsammans med tre främlingar som övervakas och förföljs av mystiska varelser varje natt.

A Quiet Place: Day One (2024)
Foto: Paramount Pictures.

A Quiet Place: Day One – biopremiär 28 juni

Nu kommer uppföljaren till de två första skrämmande rysarna från hitskaparen John Krasinski. Med en ny regissör, Michael Sarnoski, och nya skådespelare, Lupita Nyong'o, Djimon Hounsou, Alex Wolff och Joseph Quinn, får vi följa nya livsöden som försöker överleva. Från lantliga gården till New York City, den mest bullriga platsen i landet, börja denna nya berättelse om monster som dödar allt som ger ifrån sig ett ljud.

Kinds of Kindness (2024)
Foto: Fox Searchlight Pictures.

Kinds of Kindness – biopremiär 28 juni

Poor Things-regissören Yorgos Lanthimos och stjärnan och producenten Emma Stone följer upp sin Oscar-vinnande hit med ytterligare en bländande och förvirrad fabel. Den här filmen berättar tre historier som involverar en man med en identitetskris, en fru som saknas till sjöss och någon som är avsedd att bli en andlig ledare.

Horizon: An American Saga - Chapter 1 (2024)
Foto: SF Studios.

Horizon: An American Saga - Chapter 1 – biopremiär 28 juni

Om du undrar vad Kevin Costner gjorde när han diskuterade när/om någonsin, han borde återvända till sin succéserie Yellowstone så kommer förklaringen här. Kevin Costner har varit med och skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i denna episka historia om amerikanska västern under inbördeskriget, en så pass episk saga att den varit tvungen att delas upp i två delar. Den andra delen, Horizon: An American Saga - Chapter 2 (Costner har för avsikt att på sikt skapa fyra delar) har premiär den 16 augusti.

Fly Me to the Moon
Foto: Columbia Pictures.

Fly Me to the Moon – biopremiär 12 juli

Kommer du ihåg den gamla goda tiden när romcoms styrde biljettkassan? Nu visar Channing Tatum och Scarlett Johansson varför kemi mellan skådespelare är nyckeln till framgång. Den här romantiska komedin handlar om Cole Davis som är högt uppsatt inom NASA och förbereder sig för att skjuta upp Apollo 11, och Kelly Jones, en marknadsförings-diva som är redo att sätta rymdprogrammet på kartan, även om det innebär att fejka en månlandning.

Deadpool & Wolverine (2024)
Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures.

Deadpool & Wolverine – biopremiär 24 juli

Nu möts Ryan Reynold och Hugh Jackman i den nya superhjältefilmen Deadpool & Wolverine. Filmen är baserad på Marvel Comics-karaktärerna med samma namn och är en uppföljare till 20th Century Fox-filmerna Deadpool och Deadpool 2. Det här är den 34 filmen i Marvel Cinematic Universe, och den nionde delen av Phase Five.

Wolverine återhämtar sig från sina skador när han korsar vägar med den högljudda Deadpool. De bestämmer sig för att ta följe och slår ihop sig för att besegra en gemensam fiende.

It Ends with Us (2024)
Foto: Sony Pictures Releasing.

It Ends with Us – biopremiär 7 augusti

Colleen Hoovers bästsäljande roman med samma titel från 2016 om ett destruktivt förhållande kommer nu upp på vita duken med Blake Lively i huvudrollen som Lily, en florist som gifter sig med Ryle, en duktig neurokirurg som spelas av filmens regissör, ​​Justin Baldoni. Lily kämpar för att fly från sin våldsamma make och vänder sig till sin tidigare kärlek Atlas (Brandon Sklenar) för säkerhet och stöd.

Borderlands (2024)
Foto: Nordisk Film..

Borderlands – biopremiär 9 augusti

I Eli's Roths maffiga och storslagna anpassning av ett världskänt videospel spelar den tvåfaldige Oscarsvinnaren Cate Blanchett en prisjägare som slåss mot utomjordingar med ett par certifierade galningar, Kevin Hart som legosoldat och Jack Black som en otäck robot.

Efter att ha återvänt till sin hemplanet Pandora, får den ökända fredlösa Lilith ett farligt uppdrag och bildar en allians (och potentiell vänskap) med andra brottslingar, inklusive före detta legosoldaten Roland, rivnings-mannen Tiny Tina och hennes beskyddare Krieg, galna vetenskapsmannen Tannis och den kloka roboten. Claptrap. Uppdraget: hitta och skydda den saknade (och viktiga) dottern till en mäktig man vid namn Atlas. Men saker och ting kanske inte är som de verkar, eftersom flickan har nyckeln till stor makt som kan förändra universums öde.

Trap (2024)
Foto: Warner Bros..

Trap – biopremiär 9 augusti

Tänk på en pappa som tar med sin dotter till en Taylor Swift-konsert och du kommer att få en uppfattning om vändningarna som The Sixth Sense-regissören M. Night Shyamalan har i beredskap i denna skräckblandade thrillern.

En far och tonårsdotter går på en pop-konsert, där de plötsligt inser att de hamnat mitt i centrum för en våldsam, mörk och olycksbådande händelse.

Alien: Romulus (2024)
Foto: 20th Century Studios.

Alien: Romulus (2024) – biopremiär 14 augusti

Det "Ridley Scott och James Cameron-godkända", nya kapitlet i Alien-serien intar biografera i sommar. Det här är den sjunde filmen i Alien-serien – om man inte räknar med de två Alien vs. Predator crossover-filmerna.

När en grupp unga rymd-kolonisatörer genomsöker de djupa ändarna av en övergiven rymdstation, möter de den mest skrämmande livsformen i hela universum.

The Bikeriders
Foto: Focus Features / Universal Studios.

The Bikeriders – biopremiär 23 augusti

Ett nytt maxat kriminaldrama från Jeff Nichols med bland annat Austin Butler och Tom Hardy i några av huvudrollerna, följer uppkomsten av en motorcykelklubb i mellanvästern, The Vandals. Sett genom medlemmarnas liv utvecklas klubben under loppet av ett decennium från en samlingsplats för lokala utomstående till ett mer olycksbådande gäng, vilket hotar den ursprungliga gruppens unika livsstil.

The Crow (2024)
Foto: Lions Gate Entertainment..

The Crow – biopremiär 30 augusti

Sommaren avslutas med denna actionladdade fantasy-skräckfilmen med vår svenska Hollywoodstjärna Bill Skarsgård i huvudrollen. Filmen är en remake på långfilmen från 1994 med samma titel och är baserad på James O'Barrs tecknade serie med samma namn.

De två älskande själsfränderna Eric Draven och Shelly Webster mördas brutalt när demoner från hennes mörka förflutna kommer ikapp dem. Eric ges chansen att rädda sin stora kärlek genom att offra sig själv och beger sig iväg för att söka skoningslös hämnd på deras mördare. Han korsar de levandes och de dödas världar för att ställa allt tillrätta.

Fler biofilmer att överväga i sommar:

  • Late Night with the Devil (skräck) – 14 juni
  • Dumma mej 4 (animation, familj) – 3 juli
  • Mother, Couch (komedi) – 5 juli
  • Insidan ut 2 (animation, familj) – 17 juli
  • Sommartider: Filmen om Gyllene Tider (drama) – 17 juli
  • Twisters (action) – 17 juli
  • Gudstjänst (skräck) – 2 augusti
  • Det slutar med oss (romantik) – 7 augusti
  • Blink Twice (thriller) – 23 augusti

Biljetter till samtliga filmer hittar du hos Filmstaden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL