Bruce Willis stänger debatten: "Die Hard är ingen julfilm"

Bruce Willis visste inte hur hans mest kända film slutar

Ivar Sandberg
11 april 2024 kl. 17:04

"Jag var helt oförberedd"

Bland alla actionhjältar är Bruce Willis en av tidernas absolut största. Men det betyder inte att han alltid visste vad det var han gav sig in på.

Bruce Willis är en av Hollywoods största actionprofiler någonsin. Han har arbetat och skådespelat på över 80 filmer och serier under sin livslånga karriär. Bland alla titlar hittar vi många älskade och ikoniska filmer, som Pulp Fiction (1993), Die Hard (1988), Expendables (2010) och många fler. Willis blev sorgligt nog nyligen diagnostiserad med demens och afasi, och kommer därför inte längre att kunna skådespela. Hans sista filmroll blev den som karaktären Valmora i i Assassin (2023).

Bruce Willies visste inte hur hans mest kända film slutar
Foto: Buena Vista Pictures Distribution.

Bruce Willis blev lika chockad som publiken

En av Willis största roller är den som Malcolm Crowe i The Sixth Sense (1999). I en dokumentär som gjordes om filmens produktion berättar Willis om att han nästintill spontant valde att göra filmen, och utan att veta vad den handlade om läste han manuset.

– Jag tror jag var lika chockad när jag läste manuset som publiken på bio var, säger Willis om rollen.

Ville inte ge bort slutet

Efter att han hade läst manuset visste han att huvudkaraktären (varning för spoiler) var död genom hela filmens gång. Han behövde direkt efter han läst det försöka glömma bort det och låtsas som att han var vid liv. Willis sade:

– När jag visste slutet av filmen och att min karaktär faktiskt var död, behövde jag glömma det och skådespela som att jag inte vore det. Jag hade aldrig tänkt att jag spelade ett spöke.

Slutet på Sjätte sinnet har en av de mest omtyckta twisterna genom filmhistorien, och det är självklart att hans insats spelar stor roll i det.

Känner du för att riva av klassikern? Här kan du streama The Sixth Sense.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL