Intervju: Danny McBride om komedin Arizona och Alien

Nytt på Netflix: se Ridley Scotts mest brutala Alien-film

Axel Diedrichs
29 november 2023 kl. 09:11

Skräckfilmsälskare, se hit!

Nu finns den mest brutala Alien-filmen av dem alla att streama på Netflix. Vi syftar förstås på Ridley Scotts "Alien Covenant" som gick upp på bio 2017.

Ridley Scotts klassiker Alien från 1978 nämns ofta som en av de bästa filmerna i både skräck och science fiction-genrerna. Uppföljaren Aliens som gjordes av James Cameron anses i sin tur vara en av de bästa actionfilmerna i mannaminne. Därefter har det följt en rad filmer av varierande kvalitet. Med den senaste av dem i ledet, Alien: Covenant, tar Ridley Scott, som är aktuell med krigsfilmen Napoleon, tillbaka skräcken till filmserien och adderar ett grafiskt slashervåld och en terrorkänsla som serien dittills inte hade skådat. Resultatet är en av seriens mer omtyckta filmer på länge, och nu finns den att streama på Netflix.

Streama Alien: Covenant
Foto: 20th Century Fox.

Alien: Covenant utspelar sig mellan Prometheus och originalet

Alien: Covenant är den senaste i ledet av Alien-filmer och är en uppföljare till spinoff-filmen Prometheus, samtidigt som den är en originalet Alien. Filmen ger oss berättelsen om besättningen på rymdskeppet Covenant som är på väg till en avlägsen planet i galaxens utkant. Målet är att ta sig till vad de tror är ett outforskat paradis, men väl där upptäcker de att det i själva verket är raka motsatsen. För att rädda sig själv måste de fly från det livsfarliga hot som härjar där. 

I filmen ser vi Katherine Waterston som den kvinnliga huvudrollen Daniels. Hon får sällskap av stjärnor som Michael Fassbender och Billy Crudup.

Har du inte Netflix? Se var mer någonstans du kan streama "Alien: Covenant".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL