Mean Girls kommer tillbaka – som musikal

Amanda Seyfried avslöjar: Blake Lively fick nästan hennes roll i Mean Girls

Filmtopp
23 februari 2023 kl. 12:02
ANNONS
ANNONS

Blake Lively fick nästan rollen som Karen Smith i filmen Mean Girls

Blake Lively var nära på att bli en av stjärnorna i filmen "Mean Girls" (2004), men filmproducenten hade andra planer för vilka som skulle spela rollerna.

Amanda Seyfried avslöjar: Blake Lively fick nästan hennes roll i Mean Girls
Amanda Seyfried i "Mean Girls" (2004). Foto: United International Pictures.

"Mamma Mia"-stjärnan Amanda Seyfried spelade rollen som Karen Smith i filmen Mean Girls (2004). Till Vanity Fair berättar hon att Blake Lively nästan fick rollen som Karen, medan hon själv åkte ner till Los Angeles för att provspela för karaktären Regina George.

Filmens rollbesättare Marci Liroff har tidigare avslöjat för Cosmopolitan UK att Blake Lively var förstavalet för rollen som Karen, vilket nu bekräftats av Seyfried.

– Jag flög till L.A. för första gången tillsammans med min mamma. Det var väldigt spännande. Jag träffade Lacey Chabert för första gången, och Lindsay Lohan var i rummet, och Blake Lively spelade Karen, och så var jag Regina, förklarar Seyfried.

Efter Livelys sista provspelning så sa skaparna av filmen att fortsätta leta. Senare fick Rachel McAdams rollen som Regina George. Seyfried åkte hem och fick samtalet om att hon passade bättre som Karen Smith, enligt filmproducenten Lorne Michaels.

Blake Lively i Gossip Girl
Blake Lively i "Gossip Girl". Foto: CW.

Amanda Seyfried säger också att anledningen att så många älskar Karen och tycker att hon är rolig är för att hon är så brutalt ärlig. Hon fortsätter att berätta att Karen är inte så smart, men att hon vet om det och därför kan man lita på hennes reaktioner då de är hundra procent genuina.

– Hon är en person med det största hjärtat. Hon tror verkligen att hennes största hemlighet är att hon är synsk och har en sportkanal. Hur kan du inte bli kär i en karaktär som tror att hon har ESPN, säger Seyfried om Karen.

Blake Lively fick inte rollen som Karen men år 2007 fick hon rollen som Serena Van Der Woodsen i serien "Gossip Girl" (2007–2012).

Eyla Lundvall Runsten

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL