Foto: Warner Bros. Pictures

Låten som gav Austin Butler rollen som Elvis Presley

Filmtopp
07 september 2022 kl. 20:09

Stjärnan berättar om sin snudd på magiska audition

I en intervju berättar Austin Butler om låten han framförde som vann över Baz Luhrmanns fascination och som gav honom rollen som Elvis Presley i filmen "Elvis".

Den nya musikbiografin Elvis som regisserats av Baz Luhrmann (Moulin Rouge! och The Great Gatsby) har varit en av årets mer populära filmer. Den har dragit till sig stor publik och likaså har huvudrollsinnehavaren Austin Butler hyllats unisont för sitt porträtt av Rock n' Roll-kungen. Men vi vet inte ifall han hade fått rollen ifall det inte vore för hans överväldigande audition, som grundade sig i äkta känslor framkallade av en särskild låt han valde att framföra. En hint: det är ingen Elvis-låt.

Låten som gav Austin Butler rollen som Elvis Presley

Låten som gav Austin Butler rollen som Elvis Presley
Foto: Warner Bros.

I en intervju med Smooth Radio återberättar Austin Butler när han spelade in sin auditionvideo till produktionen. Han valde först att filma sig själv när han spelade klassikern Love Me Tender. Men när han tittade på den kände han då att det var en Elvis-imitation, och vägrade därför att skicka iväg den. Några dagar senare vaknade Butler ur en mardröm om att hans bortgångne mamma var döende sjuk på nytt. Då kom han att tänka på texterna till Unchained Melody, en låt av The Righteous Brothers som det ska sägas att Elvis gjorde en cover på. 

– Jag tog det alltid för givet att texten är ägnad åt en romantisk partner, men varför skulle jag kunna sjunga den för min mamma?, berättar Butler i en intervju med Smooth Radio.

Han berättar vidare att han då satte sig vid pianot i sin morgonrock och filmade när han spelade Unchained Melody

– Det sättet att kanalisera mina känslor på kändes bara så rätt.

Regissören Luhrmann berättar även han för Smooth Radio om sina första intryck när han såg audition-videon Butler hade skickat. Han menar att det kändes så äkta att han hade kunnat tro att de spionerade på honom: 

– Var det en audition? Eller hade han ett nervsammanbrott?, säger Luhrmann.

Butlers mamma gick bort i cancer 2014 när han var 23 år gammal.

"Elvis" finns nu att streama på HBO Max.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL