Recension: Yellowstone (säsong 5) – Så bra är premiären!

RYKTE: Yellowstone skrotas – Kevin Costner är problemet

  • SkyShowtime
07 februari 2023 kl. 11:02
ANNONS
ANNONS

Costners villkor äventyrar seriens framtid

Paramount Networks flaggskepp "Yellowstone" ser ut att avslutas tidigare än väntat, med Kevin Costners inspelningskrav som en huvudsaklig anledning. Den framgångsrika franchisen ryktas istället expandera med Matthew McConaughey som huvudrollsinnehavare i en ny serie.

Kevin Costner i Yellowstone
Foto: SkyShowtime.

Yellowstone läggs ner..

Taylor Sheridans hyllade westerndrama Yellowstone, med storstjärnan Kevin Costner i huvudrollen, har sedan premiären 2018 varit en av Paramount Networks främsta framgångar och dragplåstret i lanseringen av både Paramount+ och senare SkyShowtime. Serien är just nu mitt uppe i sin femte säsong – som oväntat ser ut att kunna bli den sista.

Det är Deadline som exklusivt kan avslöja att Paramount oväntat har ställt in siktet på att avsluta serien tidigare än först planerat. En huvudsaklig anledning bakom de ändrade planerna rapporteras vara att bolaget och Costner inte kan komma överens om inspelningsschemat.

Enligt Deadlines uppgifter ska Costner ha gjort sig tillgänglig för 65 dagars inspelning av den nya säsongen, som är uppdelad i två delar. För den första delen ska Costner sedan ha begränsat sig till 50 inspelningsdagar, men för den andra delen menar Deadlines källa att han endast var villig att ställa upp på sju inspelningsdagar.

Paramount Network vill dock inte bekräfta uppgifterna:

– Vi har inget nytt att rapportera. Kevin Costner är en stor del av Yellowstone och vi hoppas att det kommer fortsätta vara så en lång tid framöver, säger bolaget.

Yellowstone
Foto: SkyShowtime.

Problemen med Kevin Costners begränsade tillgänglighet ser nu ut att leda till att serien avrundas med den pågående femte säsongen. Det senaste förslaget från Costner – som nyligen vann en Golden Globe för sin roll i serien – ska ha ratats av Paramount, som nu istället väljer att istället fokusera på en ny serie inom Sheridans Yellowstone-universum.

...men en ny serie tar dess plats

Nedläggningen av "Yellowstone" tillskrivs även framgångarna för franchisens övriga serier, 1883 och 1923, som ska ha gjort att Paramount Networks inte känner sig lika beroende av flaggskeppsserien längre. Istället för att fortsätta fokusera på Yellowstone rapporteras planen vara en vidare expansion av franchisen, och det med en serie där det förhandlas med Matthew McConaughey som huvudrollsinnehavare.

Den nya McConaughey-ledda serien påstås även kunna ta ombord flera av stjärnorna från Yellowstone. Exakt vilka det rör sig om framgår dock inte.

– Tack vare Taylor Sheridans briljanta sinne arbetar vi alltid med franchise-expansioner av denna fantastiska värld som han har skapat. Matthew McConaughey är en enastående talang som vi gärna hade samarbetat med, säger Paramount Network i sitt uttalande till Deadline.

Kevin Costner är just nu upptagen med att regissera och skådespela i westerdramat "Horizon", som han skapat tillsammans med Jon Baird. "Yellowstone" finns att streama på SkyShowtime.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL