Ikoniska filmen Will Smith ångrar att han tackade nej till

Den ikoniska filmen Will Smith ångrar att han tackade nej till: “Inte stolt“

Axel Diedrichs
Uppdaterad 10 juli 2024 kl. 09:24 | Publicerad 23 juli 2023 kl. 18:00

Gjorde istället "Wild Wild West"

Innan sin kända Oscarsskandal hade han en av de finaste karriärerna i Hollywoods historia. Men det finns likväl en ikonisk film Will Smith ångrar att han tackade nej till.

Will Smith satte sin karriär i gungning när han valde att kliva upp på scenen för att slå till Chris Rock under Oscarsgalan. Innan den kvällen kan vi lugnt säga att han var villkorslöst älskad världen över. Detta redan under 90-och 00-talet när Smith lade grunden för vad som skulle göra honom till en av Hollywoods mest framgångsrika skådespelare genom tiderna. Han gjorde ett flertal klassiker i Independence DayMen in Black, Hitch, Jakten på lycka och I Am Legend. Men frågan är om någon av dessa filmer kommer upp i samma klassikerstatus som den han en gång ratade. 

 Den ikoniska filmen som Will Smith ångrar att han tackade nej till
"Wild Wild West" (1999). Foto: Warner Bros.

 Den ikoniska filmen som Will Smith ångrar att han tackade nej till

I ett klipp på Will Smiths Youtube-kanal berättar han om när han valde att tacka nej till att göra rollen som Neo i den första Matrix-filmen. Anledningen? För att göra Wild Wild West, den milt sagt ökända västernfilmen som floppade stenhårt. 

– Jag är inte stolt över det, säger han. 

Han fortsätter med att trösta sig själv: 

Keanu Reeves var perfekt (för rollen). Laurence Fishburne var perfekt. Hade jag gjort den hade de castat Val Kilmer som de tittade på för rollen som Morpheus. Jag hade förmodligen förstört Matrix. 

Flera medier uppger att Smith när det begav sig tyckte pitchen för filmen var för krånglig och att han inte kunde se hur resultatet skulle se ut när den väl var färdig. I ett senare skede ska skådespelaren även ha ha sagt att han önskar att han kunde åka tillbaka i tiden och bytt sin medverkan i Wild Wild West mot The Matrix

"The Matrix" finns i dag med på IMDb:s lista bland de tjugo bästa filmerna någonsin. Likaså tjänade den in 467 miljoner dollar efter budget på 60 miljoner dollar och har sedan dess fått tre uppföljare. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL