Robinson 2024

Olivia Lindegren tröttnar på Ci Lindström i Robinson: ”En finne i min röv”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad kl. 20:05 | Publicerad 02 maj 2024 kl. 19:05

Två deltagare kommer att lämna varje vecka

I dagens avsnitt av "Robinson" så är det dags för den första Robinsontävlingen efter sammanslagningen. Idag är det minst lika viktigt att vinna som det är att inte hamna bland de fyra sista. Dock dyker ett störningsmoment upp för en deltagare och detta leder till arga känslor.

Ett brev anländer hos laget, det har blivit dags för deras första Robinsontävling efter sammanslagningen, de som kommer sist i tävlingen kommer att hänga löst och ha en osäker framtid i Robinson. Det som går runt i allas huvuden just nu är att så länge man inte är bland de sista så kommer det att gå bra. De börjar göra sig i ordning för tävlingen innan de beger sig till tävlingsplatsen.

Väl på plats så får de reda på vad de ska göra, här berättar även Anders Lundin att det kommer att vara två personer som lämnar Robinson varje vecka. Tävlingen går ut på att skaffa sig en immunitet som går till vinnaren, men de fyra som kommer sist kommer att hamna i en utslagstävling där en tvingas lämna.

Tävlingen går ut på att de ska lossa varsin planka för att sedan använda den för att ta sig över plattformarna. De sju som kommer först är vidare i tävlingen och de fyra som kommer sist är de som är ute. I nästa moment så ska de montera ihop pinnar med en krok på till ett fiskespö och ta tre nycklar, de som samlar ihop sina nycklar först är vidare till nästa moment. Vid nästa moment så ska de öppna en kista med en av nycklarna, det är nämligen bara en som passar. I kistan finns ett pussel som de ska lägga och den som lägger pusslet först vinner och är immun i veckans öråd.

– Jag kommer att köra 100 procent, men det känns som att prio är att ta sig till steg två, säger Gustav.

Foto: TV4.

Olivia, Karin, Ci och Zayera ska mötas i en utslagstävling

Anders startar tävlingen och de börjar lossa sina plankor, alla är snabbt iväg men Olivia Lindegren märker snabbt att hon har Ci Lindström bakom sig som går på samma plattor som Olivia gör.

– Jag kokar inombords, det känns som om att Ci är en finne i min röv, säger Olivia.

Pelle Flood är snabbt över med Alma Skoog, Rooble Gedi och Pål Schakonat tätt bakom sig, de är snabba med att börja montera sina fiskespön. Efter dem så kommer Maureen Asic och Simone Sjöström, och den sista platsen går till Gustav Jacobson, dessa sju har säkrat sin plats i Robinson.

De fyra som möts i utslagstävlingen är Olivia, Ci, Karin Nilsson och Zayera Khan. I det andra momentet så är vissa otroligt snabba på att montera ihop sitt fiskespö, alla som var först vid det andra momentet stöter på problem med att antingen montera ihop fiskespöt eller att få det att hålla när de fiskar efter nycklarna. Först klar är Simone och hon springer vidare till pusslet. Efter henne kommer Pelle och han sätter igång med pusslet han också. Efter en liten stunds kämpande från alla resterande så är det tillsist Gustav som tar sig vidare till det sista momentet. Alla hejar på från sidan där Simone och Gustav får hejarop från vissa deltagare, medan Pelle inte får några.

– Tack för alla hejarop hörni, jag var ironisk, säger Pelle när de andra fortsätter att heja på antingen Simone eller Gustav.

Detta gör Pelle otroligt irriterad och känner sig utfryst, han menar att man ska heja på alla i en tävling och inte välja tydliga favoriter. Medan Simone fortfarande kämpar med sin första del av pusslet så är både Pelle och Gustav vidare till den andra delen, men det visar sig att Gustav har den bästa taktiken och vinner tävlingen och immuniteten. När Anders säger att Gustav har vunnit så är det första han gör att springa och krama Pelle.

Foto: TV4.

"Gött att bara skicka hem kärringen"

När de återvände till lägret så sitter de och pratar om hur det känns efter tävlingen och Olivia berättar att hon tog förlusten ganska hårt. Men när Ci sitter och pratar så ser man att Olivia håller för öronen. Stämningen mellan henne och Ci är att Olivia inte klarar av henne mer, hon menar att hon riskerar att åka ut på grund av att hon har haft Ci som en pansarvagn bakom sig under tävlingen. Detta är inte första gången som Olivia är irriterad på Ci heller, det är nämligen så att Ci har väckt Olivia hela natten då de sover bredvid varandra, men även den förra tävlingen när de körde hinderbana så blockade Ci henne för att kunna ta sig vidare.

– Hon bara är där och hon är bara en jobbig jävel liksom, och hon fattar inte ens själv och det irriterar mig ännu mer, säger Olivia.

Olivia och Maureen sitter tillsammans på stranden och där börjar Olivia gråta, hon säger att hon inte orkar vara den som är arg men att det brast för henne idag. Hon har dock inte satt några gränser mellan henne och Ci då hon inte orkar med bråk, hon har det på känn att om hon tar upp det här med Ci så kommer de att börja bråka.

– Det hade varit så jävla gött att bara skicka hem kärringen imorgon, förlåt mitt språk, men ja, det är så jag känner, säger Olivia.

Foto: TV4.

Vid stranden sitter Alma, Pelle och Gustav och pratar om örådet och hur de känner inför det. Just nu sitter Pelle och Gustav och funderar på hur de ska göra med den hemliga immuniteten som de hittade tillsammans, om de ska använda den eller spara den till ett senare tillfälle. Alma berättar här att hon har pratat med Ci och undrar hur hon känner för att använda sin immunitetsförgörare och det visar sig att hon är beredd att lägga den på Pål. Alma berättar även att hon och Simone kan tänka sig att rösta på honom.

– Jag upplever en kollektiv vilja om att lägga röster på Pål, säger Gustav.

Pelle och Gustav går iväg och badar och pratar om det som Alma berättade, Gustav vill lita på henne men det är mycket att tänka på innan de kan göra det. Pelle tycker att det är mycket saker som kan gå snett med Almas plan, främst om Ci inte vill spela sin immunitetsförgörare. Pelle menar att det inte är många av dem som tror på att hon faktiskt kommer att använda den tillsammans som en grupp, då det är hennes egna.

Alla hade röstat ut Pål om han inte hade en immunitet

Det börjar närma sig middag och Pål har bestämt att han ska laga mat, han gör någon kokosgryta med chili och citron. Karin står bredvid och pratar lite med honom innan hon går iväg och pratar med Alma. Det visade sig att alla hade kommit överens om att Olivia skulle laga maten men att Pål själv bestämde att han skulle laga maten. Pelle ser detta och blir irriterad innan han springer iväg till Karin och Alma. 

– Återigen tog han över liksom, för han hade tagit över kvällen innan också. Vi ville inte ha chili, vi ville inte ha kokosjuice, men ändå lägger han i det. Han lyssnar ju inte, han tar ju inte in, säger Karin.

Olivia går fram och pratar med Pål och här berättar han att det kommer smaka lite spännande gott. Hon frågar om man ska ta ut citronen men Pål väljer att ha kvar den i då den kommer att stekas till lite extra. Hon går iväg och efter igår så insåg hon väldigt snabbt att om Pål inte hade haft en immunitet så hade alla nog röstat ut honom.

Foto: TV4

Pelle, Karin och Gustav går iväg och fyller på sina flaskor med vatten och pratar om hur mycket de stör sig på Pål. Pelle säger att han vill att Ci ska spela sin immunitetsförgörare och skicka hem honom till Malmö så att han aldrig sätter sin fot utanför den staden igen.

– Det låter så elakt men, jag vill rösta ut Pål, jag tycker att Pål är den som minst förtjänar sin plats i sammanslagningen av de som är här, säger Gustav.

Nu är det dags för Pål att presentera sin matlagning för resten av lägret som sitter runt elden. Ci har märkt att Pål är armbågig och girig och stör många i gruppen. Hon menar att han inte bara är ett hot utan även att han är väldigt osmidig. Enligt henne är hennes immunitetsförgörare väldigt viktig och hon ska försöka lägga den på Pål så att det finns en chans att få ut honom.

"Robinson" sänds söndagar-torsdagar på TV4, eller när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL