Robinson 2024

Fredrik Bolander om sin egen insats i Robinson: ”Jag tänker bara på mig själv”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 15 april 2024 kl. 11:04 | Publicerad 10 april 2024 kl. 19:04

Skickar egna lagkamraten till duell

I dagens avsnitt av "Robinson" 2024 ska Pelle Flood och Fredrik Bolander förhandla om vem som ska duellera mot en gränsländare under örådet. Men ingen av dem är helt ärliga, och För Fredriks del så tänker han fatta det beslutet som gynnar han själv mest.

Pelle Flood och Fredrik Bolander ska förhandla om vem av deltagarna som behöver duellera mot en av gränsländarna. Pelle läser upp att de har 30 minuter på sig att komma fram till en deltagare, annars så är det dem som kommer behöva duellera om sin plats i Robinson. Fredrik frågar här om Lag Syd har någon som vill duellera, här väljer Pelle att ljuga och säga att Mark Bannon vill duellera, men att han inte kan för att han är immun. Här säger Pelle att Lag Nord har ett nummerärt övertag då de är åtta personer, medan Lag Syd är sex personer. Här säger Fredrik att han kan tänka sig att sätta Lars Koefoed i en duell då han är en av de svagaste i laget. Pelle försöker här få honom att välja en av tjejerna i laget, då det är en fördel för Fredrik och Rooble Gedi om tjejerna blir färre. 

– Jag vet ju att Charlotta vill tävla, det har hon sagt, berättar Fredrik

Här försöker Pelle övertala Fredrik att välja Charlotta Hedlund som den som ska duellera under örådet, med tanke på att hon vill duellera. Anledningen varför Pelle försöker se till att Charlotta blir den som blir vald är för att hon är den som Lag Syd vill ha ut helst då hon är en utav de starkaste deltagarna i Lag Nord. Efter att Fredrik fick fundera på saken så kommer de båda fram till att Charlotta tillsist blir den som ska duellera, Fredrik förklarar detta som att de har mer spelare och att rättvist ska vara rättvist. Båda är nöjda med hur förhandlingen gick och Pelle berättar sedan att Mark inte var immun, bara för att lätta på sitt hjärta och för att Fredrik hade ju sett det tillslut.

Fredrik Bolander om sin egen insats i Robinson: ”Jag tänker bara på mig själv”
Foto: TV4

Charlotta Hedlund tvingas duellera i Robinson

De två förhandlarna återvänder till sina respektive läger och berättar hur förhandlingen gick till. Fredrik förklarar att han har ändrat på sina moraler och hittat sig själv mer nu när han är med i Robinson och ville att det skulle vara rättvist mellan lagen, därför blev det en från Lag Nord som ska duellera under örådet och att det till sist blev Charlotta. I Lag Syd blir de överlyckliga över att det blev Charlotta som ska duellera och att än så länge så är det ingen i deras lag som behöver duellera under örådet.

– Jag tackar ju aldrig nej till en tävling egentligen, men nu riskerar det ganska mycket om en tävling, så det är lite splittrade känslor faktiskt, säger Charlotta.

En av de som inte känner så mycket över att det blev Charlotta som blev vald till duellen, är Olivia Lindegren. Hon förstår inte riktigt varför han valde Charlotta och inte någon annan då de två har varit ganska tajta sedan de kom till Lag Nord. Charlotta inser ganska snabbt att han valde henne för att hon är ett hot för honom och att om hon åker ut så blir det bättre för Fredrik.

Fredrik Bolander om sin egen insats i Robinson: ”Jag tänker bara på mig själv”

Charlotta förklarar för Hanna Danemyr och Olivia att hon känner sig ganska självsäker i att behöva duellera, hon säger även att hon kommer ångra sig mer om hon inte gör det och istället spelar säkert. Hon är här för att tävla. Varken Olivia eller Hanna tror helt på henne då hon verkar lite nervös och sätter upp en fasad. Hanna har lite samma känslor som Olivia och känner varken eller om hon åker ut. Hon förklarar att Charlotta alltid har sagt att hon är bäst på det hon ställs inför, men Hanna vet inte hur det kommer att sluta.

– Det skulle varit väldigt roligt om hon förlorade, säger Hanna.

Charlotta hoppas att hennes lagmedlemmar blir lite skrämda av henne på grund av hennes lugna reaktion till att behöva duellera, hon menar att hon kommer inte gå in i det hela med tanken om att det här blir lätt och att hon inte behöver ge allt, utan Charlotta kommer ge allt för att vara kvar i Robinson. Fredrik och Rooble går iväg från laget och diskuterar valet av person till duellen. Rooble tycker att det var ett bra beslut och Fredrik säger här att Pelle hade velat se honom duellera, han gjorde detta för att rädda deras pakt och att Charlotta var det enklaste alternativet.

– Jag tänker bara på mig själv, berättar Fredrik.

I Lag Syd så har stämningen höjts och de skojar om att Marcus Håkansson kommer att öppna en egen restaurang på Lidingö när han kommer hem igen, detta för att han alltid lagar maten. Enligt Ci Lindström så förgyllde Pelle tillvaron genom förhandlingen. En ny dag gryr och lagen har fått ett brev. Här står det att örådet närmar sig och att idag är den sista dagen för att kunna vinna immuniteter. Gustav Jacobson förklarar att ingen i Lag Syd är nöjda med bara tre immuniteter, de kommer att kämpa för att se till att alla i laget sitter säkert.

"Robinson" sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL