Balansen sviker Robinson-Karin: “Så här ledsen har jag aldrig sett dig“

Balansen sviker Robinson-Karin: “Så här ledsen har jag aldrig sett dig“

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 26 april 2024 kl. 15:04 | Publicerad 25 april 2024 kl. 19:04

Marcus om Pål: "Ut med honom bara"

I dagens avsnitt av "Robinson" så är det dags för Robinsontävling, denna gång så får vinnarna en enorm fördel, de får välja vem som lämnar i söndagens örådet. Det var en jämn match fram till balanshindret där Lag Nord drog ifrån. I Lag Syd så paktar man för att få ut rätt person i örådet.

Karin Nilsson lämnar tillbaka Robinsonstatyetten till Anders Lundin innan han förklarar vad de ska göra i dagens Robinsontävling. De ska idag starta på plattformen ute i vattnet och simma till en lina, här ska de balansera sig över linan en i taget och ta med sig en nyckel. Sedan ska de ta sig över ett balanshinder utan att ramla i vattnet, för att göra detta svårare så kommer det finnas en sabotör från det andra laget som ska försöka putta ner dem i vattnet med hjälp av en sandsäck. När alla har tagit sig förbi balanshindret så ska de upp på stranden där de låser upp en kista med hjälp av nyckeln. I kistan ligger det pusselbitar, de ska ta ut pusselbitarna och försöka lägga ett pussel, den som blir klar först vinner Robinsontävlingen.

När signalen går att de får starta är båda lagen snabbt iväg, Lag Syd är lite snabbare i vattnet och tar sig till linan väldigt smärtfritt. Men Lag Nord är inte långt efter, dock när det blir Zayera Khans tur så går det lite långsammare och Lag Syd tar sig till balanshindret. Maureen Asic står redo med sin sandsäck för att få ner Lag Syds medlemmar i vattnet. Först ut är Marcus Håkansson och han tar sig förbi hindret, och väntar på resten av sina lagmedlemmar uppe på stranden. De tar sig förbi en och en medan Karin har stora problem med balanshindret.

Balansen sviker Robinson-Karin: “Så här ledsen har jag aldrig sett dig“
Foto: TV4

För Lag Nord så är det problematiskt att ta sig förbi då sabotören är Ci Lindström som har erfarenhet av detta från när hon var med i Gladiatorerna. Tillsist så tar sig Alma Skoog förbi och det är som om att något släpper i Lag Nord, de alla lyckas ta sig förbi hindret, låser upp kistan och börjar pusslet. Samtidigt som detta händer så är Karin forfarande kvar vid balanshindret, just nu ligger allt på henne för att de ska kunna ta sig förbi. Det tar flera försök innan Karin klarar balanshindret och precis när hon tar sig upp till stranden så blir Lag Nord klara med sitt pussel och de vinner Robinsontävlingen.

När de alla står framför Anders så ser han hur ledsen Karin är och undrar hur hon mår. Hon förklarar att hon är otroligt besviken och ledsen på sig själv för att hon fastnade så länge på balanshindret.

– Såhär ledsen har jag aldrig sett dig, säger Anders.

Marcus vill ha ut Pål

Väl tillbaka vid sitt läger så sätter sig Lag Syd sig ner för att prata om förlusten. Karin berättar att hon tar till sig det faktum att hon var anledningen bakom deras förlust och ber om ursäkt. Hon förklarar även att hon kommer att vara otroligt ledsen resten av dagen och hon ber även om ursäkt för det. Alla trodde att de skulle sitta och prata om förlusten och hur alla mådde, men det brister för Marcus och han berättar att han skiter i om han åker ut, så länge Pål Schakonat inte vinner Robinson och att de som bestod av Lag Syd röstar ut honom så snart som möjligt.

– Ut med honom bara. That's my point of view. Bara ut med honom, säger Marcus och kastar sina skor på marken.

Mark Bannon försöker lugna ner Marcus med att säga att de förstår, men att de har viktigare saker att prata om nu, med tanke på att ett öråd väntar på dem. Någon som tycker att Marcus utbrott var oproffsigt, är Ci. Hon trodde att alla satt och var arga och ledsna över förlusten, men han väljer att fokusera på det andra laget och att någon som han inte gillar är det, hon säger även att hon inte står bakom ett sådant beteende.

Balansen sviker Robinson-Karin: “Så här ledsen har jag aldrig sett dig“
Foto: TV4

 

Hos Lag Nord så är det en god stämning då de har vunnit Robinsontävlingen och är klara för sammanslagningen. De står och diskuterar om att de ska få påverka Lag Syds öråd och om vilka som de kanske kommer att rösta på ikväll. Pål vill skicka Pelle Flood som en av de som ska hem, detta då han är en stark spelare och förstår Robinson på ett annat sätt än resten av Lag Syd. Rooble Gedi är enad med Pål men han vill även ha ut Marcus. Alma hoppas att Ci hänger löst, då hon inte litar på henne, men även att Marcus är lite hal och skulle inte bli ledsen om han åker.

Strategier och pakter i Lag Syd

Marcus och Mark sitter och diskuterar om vilka som kanske kommer att hänga löst under örådet. Marcus säger att Lag Nord vill ha ut så pass starkt motstånd som möjligt och när han frågar Ci så håller hon med. Mark tror att han ligger bra till och han själv kommer antingen att rösta på Ci eller Karin i örådet. Marcus är enad med Mark, Ci är en av de som han inte har kommit så nära under hennes tid i Lag Syd, men även Karin då han inte tycker att hon har bidragit i de senaste tävlingarna.

Pelle, Karin och Gustav Jacobson sitter i vattnet och diskuterar strategier inför örådet. De diskuterar om de ska få över Ci på deras sida eller inte och att de tvingar Lag Nord till ett svårare val, de tror att Nord kommer att spara den som blir utsatt, vilket i detta fall är Ci. Den andra strategin är att de ställer Marcus och Mark mot varandra och kanske kan dra in Ci i deras pakt så att hon kan använda sin immunitetsförgörare på antingen Marcus eller Mark om de vinner immunitetstävlingen.

Balansen sviker Robinson-Karin: “Så här ledsen har jag aldrig sett dig“
Foto: TV4

Karin hänger på Pelles idéer och går iväg för att prata med Ci om deras plan. Hon berättar att hon, Pelle och Gustav har hennes rygg i örådet och kommer se till så att hon stannar kvar i Robinson

– Karin och jag har faktiskt lovat, ända från första dagen egentligen, att vi inte ska utsätta varandra för röstning. För både hon och jag fick ju det ganska jobbigt med de här brudarna på Nord, säger Ci.

Hon säger även att hon har sin immunitetsförgörare som hon hade egentligen hoppats att få använda i sammanslagningen, men att hon kommer använda den för att kunna rösta på den som hon vill rösta på om den har en immunitet.

"Robinson" sänds söndagar klockan 20.00 och måndag-torsdag klockan 19.40 på TV4, eller när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL