Robinson 2024

Zayeras lycka över att få träffa Alexander Strandberg: “Aldrig sett henne springa”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
13 maj 2024 kl. 19:05

Varma välkomnande och en vinst i Alexanders comeback

I dagens avsnitt av "Robinson" så lyfts de tuffa stämningarna i lägret när en tidigare någon kommer tillbaka. Alexander Strandberg som tidigare har varit med i "Robinson" och inledde årets säsong i Gränslandet är tillbaka med vinst i siktet.

Det är en jobbig stämning i lägret efter den föregående veckan. Agget som Marcus Håkansson och Pål Schakonat har mot varandra växer och flera ogillar starkt Marcus och Påls beteenden. Under morgonen så ser deltagarna hur det kommer någon gåendes på stranden och de som har varit på Gränslandet inser snabbt att det är Alexander Strandberg. Alla blir otroligt glada över att se att det är Alexander som kommer gåendes, men gladast blir nog Zayera Khan som springer mot honom för att säga hej. Detta gör Olivia Lindegren otroligt förvånad.

– I nästa sekund så ser jag Zayera bara springa mot honom och jag har aldrig sett Zayera springa under hela min Robinson-vistelse, säger Olivia.

Zayera har väntat sedan hon kom tillbaka in i Robinson på att Alexander skulle komma in igen, hon hoppades verkligen att han skulle komma in samtidigt som henne och de andra. Alexander får varma välkomnanden från de tidigare gränsländarna och Marcus väljer att hålla en låg profil när han hälsar på Alexander, men han är glad över att det är han då de har valt att hålla varandra lite om ryggen. Han berättar lite om det som har hänt på Gränslandet och om när Ci Lindström och Karin Nilsson kom till Gränslandet, här säger han att han är otroligt stolt över Zayera som lyckades få ut Karin genom en duell under örådet. 

– Mitt första intryck av Alex är att han är väldigt lugn, empatisk... en riktig man liksom, säger Olivia.

Bortsätt från detta så ser alla snabbt att han är ett hot då han är stor och stark. Pål blir otroligt lättad när det är Alexander som kommer till lägret, dels för att det inte är en "justice warrior" som kommer tillbaka, till exempel som Mark Bannon, då de har otroligt olika sätt att spela på. Men även för att det är en person som kommer kunna vara på hans sida genom den resterande tiden på Robinson.

Zayeras lycka över att få träffa Alexander Strandberg: “Aldrig sett henne springa”
Foto: TV4.

Zayera lycklig över att Alexander Strandberg är i Robinson

Alexander och Zayera går iväg för att prata och här berättar Zayera om utslagskampen och örådet och att det är två personer som lämnar varje vecka. Alexander är otroligt glad över att Zayera har klarat sig kvar och att han vet att hon är en person som kommer att vara lojal mot honom och han mot henne. De pratar om risken att Zayera kanske är den som åker under örådet så här säger han att om han vinner tävlingen så kommer han att ge immuniteten till henne under örådet, om hon inte åker ut i en utslagskamp först. Zayera tycker att det är otroligt fint av Alexander att han väljer att hålla sitt ord då de pratade om detta på Gränslandet. Alexander undrar även om vem som hänger löst för tillfället, det vill säga vem som folk vill rösta ut och då säger Zayera att det är Marcus och att hennes lojalitet ligger hos Alexander.

– Alex, jag har bara väntat på att du ska komma tillbaka, säger Zayera.

Här berättar Alexander en hemlighet som hon inte får berätta för någon, nämligen att han har lovat Mark att försöka få ut Pål. Här berättar hon att Pål har haft immuniteten två veckor i rad, hon har även frågat Pål om han skulle kunna tänka sig att ge immuniteten till henne då hon har varit forna Lag Syds måltavla, men då har han sagt nej och det tycker Zayera har varit egoistiskt av honom.

– Han är väldigt egoistiskt lagd och då tänker jag att jag inte har några problem att rösta ut honom, men då kommer jag att berätta det för honom, säger Zayera.

Foto: TV4.

Sista pristävlingen och Alexanders första vinst i "Robinson"

Ett brev anländer i lägret och berättar att det är dags för Robinsons sista pristävling och att det är ett pris som kommer att ge en värdefull paus från det tuffa livet i Robinson. De gör sig i ordning och idag är det Alexander som får bära flaggan och det betyder mycket för honom. Vid tävlingsplatsen så får Alexander ett varmt välkomnande från Ander Lundin, han berättar även att Alexander var den sista att komma in från Gränslandet och att det nu är stängt för gott. 

Dagens pristävling går ut på att simma ut till en flagga och hämta en påse som innehåller tre bollar. När de väl har gjort det så ska de låsa upp en grind, men först måste de kasta en krok för att fånga in nycklarna, den ena nyckeln leder till grinden och den andra till ett pussel som de ska lägga. Pusslet formar en bana som de ska rulla bollen upp för till en plattform, där ska alla tre bollar stanna och då har man vunnit tävlingen. Priset är en middag med Anders där vinnaren och den som kommer tvåa får gå, men vinnaren får även ett extra pris, denna får nämligen välja en person som de vill ta med sig.

Tävlingen startar och det är jämnt fram till grinden, men här har Alexander ett bättre sikte än de andra och lyckas få in sina två nycklar och tar sig vidare till pusslet. Väl när Rooble Gedi anländer för att lägga sitt pussel så är Alexander redan klar med sitt och börjar rulla upp sina bollar på plattformen. När Alma Skoog sedan börjar lägga sitt pussel så har Alexander fått upp sin första, efter en liten stund så är alla tre uppe och han har vunnit tävlingen. Nu återstår och se vem som kommer tvåa och vem som får följa med på middagen med Anders, Alexander och tvåan.

– Jag vinner första tävlingen som jag är med på i Robinson och det känns såhär, tack, den var skön, den behövde jag, säger Alexander.

"Robinson" sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL