Robinson 2024

Otäckt i Robinson – deltagaren stungen av stingrocka

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad kl. 19:05 | Publicerad 02 maj 2024 kl. 15:05

Mark Bannon tvingas lämna Robinson

I ett händelserikt avsnitt av "Robinson" får vi se Mark Bannon tvingas lämna programmet efter att ha blivit stungen av en stingrocka. Likaså får vi se Pål ta ut sin hämnd på forna Lag Syd. Vidare stör sig alla på en person och efter en förstörd middag så leder detta till arga känslor mot någon som beter sig som "en elefant i en porslinsbutik".

Efter sin vinst i deras första tävling individuellt så har Pål Schakonat nu chansen att ändra på det förflutna, nämligen om Rooble Gedi ska få stanna kvar i Robinson eller om han ska få lämna och fortsätta sitt äventyr i Gränslandet, men om Rooble ska få stanna måste Pål välja någon i lägret som behöver lämna i hans ställe.

– Demonen Pål har vaknat, det kan inte bli bättre, säger Pål.

Foto: TV4

Mark Bannon lämnar Robinson 2024

Samtidigt som detta händer så ska resterade deltagare köra en runda GRIS i vattnet med Gustav Jacobsons fotboll. Precis innan de ska börja så ser de hur sanden rör på sig och en stingrocka simmar fram, i processen så snubblar Mark Bannon till och blir stungen av den. Som tur var så hade Mark sina skor på sig i vattnet så han blev inte stungen djupt och när doktorn kommer till platsen så konstaterar de att det inte var något som krävs att han behöver ta sig till sjukhus och han kan fortsätta sin tävling i Robinson en liten stund till. 

Otäckt i Robinson – deltagaren stungen av stingrocka
Foto: TV4.

sitt Instagram-konto uttrycker Mark sin glädje över att stingrockan inte lyckades träffa honom djupt i foten. 

– Jag hade tur i dag, säger han.

Otäckt i Robinson – deltagaren stungen av stingrocka
Foto: TV4.

När Pål och Rooble kommer tillbaka så blir alla otroligt glada över att få se Rooble igen. Men både Pelle Flood och Gustav inser att det kommer att vara någon som ska lämna i hans ställe. Pål har kommit fram till beslutet att Mark är den som behöver lämna istället för Rooble. Han säger att det är på grund av att han är en stark spelare, men alla märker att det har att göra med konflikten de hade tidigare under dagen.

– Ja det är nog lite bullshit faktiskt, säger Mark som nu flyttas till Gränslandet där han får försöka kriga sig tillbaka till Robinson.

Olivias middag blir förstörd

Under dagen så har det dykt upp en liten koja på stranden. Detta är något som intresserar Alma Skoog och hon väljer att undersöka detta, det visar sig vara Zayera Khan som har byggt det som Alma kallade för hönshus då hon behöver en kväll för sig själv.

– Jag är en person som behöver mycket ensamtid. Jag är så pass gammal att jag vet vad jag behöver och när jag behöver det, säger Zayera.

Det börjar närma sig middagstid och under majoriteten av dagen har Olivia Lindegren stått och förberett middagen. Någon som inte ville ha det Olivia lagade var Pål, han gav först ett förslag om att ha i kokosvatten, men när alla sa nej så hade han i det ändå och förstörde måltiden. När Olivia sedan blev ledsen över att det inte smakade som hon ville ha det så säger Pål att det var för att hon inte stekte kokosen tillräckligt länge, och inte för att han hade i en massa kokosvatten i rätten som inte skulle ha det.

Efter en otroligt regnig natt och en genomblöt Zayera så gryr en ny dag, men hon är den enda som är genomblöt då hon valde att sova på stranden. Vid frukosten sitter Alma, Gustav, Pelle och Ci Lindström och pratar om gårdagens middag. Alla börjar bli enade om att Pål är lite som ett skoskav, men forna Lag Nord har en pakt om att de inte ska rösta ut någon av dem och detta inkluderar Pål. Men pakten börjar bli lite skakig ju mer saker Pål gör.

– Pål gör en typical Pål här. Han är jävligt rädd för att framstå som en stark spelare, men han verkar inte det minsta rädd för att vara en störig jävel, Olivia.

Foto: TV4

Pål har ingen finkänsla

Under dagen fortsätter Pelle och Alma att prata om Påls beteende och tar upp andra exempel, ett är att under samma kväll som middagen så låg Alma med Rooble och Simone Sjöström och pratade om att de två var mörkrädda, de skrattade även lite åt det och sedan kommer Pål och byter samtalsämne, men Alma försöker att byta tillbaka då hon tyckte att de inte var färdigpratat om mörkräddheten. Alma tycker att Pål behöver lära sig att känna in en stämning, lyssna på en hel grupp och lyssna färdigt på en mening innan han byter samtalsämne, hon säger även att det handlar om social sense.

– Pål har inte finkänsla, vi har en elefant och vi har en porslinsbutik, säger Alma.

"Robinson" sänds söndag-torsdag klockan 21.00 och 19.30 på TV4, eller när som helst på TV4 Play.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL