Robinson 2024

Marcus Håkansson ute ur Robinson – Alma och Rooble lägger den fallande domen

  • TV4 Play
Eyla Runsten
28 april 2024 kl. 12:04

Får andra chans i Gränslandet

I dagens avsnitt av "Robinson" 2024 är det dags för immunitetstävling innan örådet. I Lag Syd börjar de dela upp sig lite i två grupper och båda sidor vill se till att de andra inte får den. Dagens öråd är lite speciellt, två representanter från Lag Nord får välja vem i Lag Syd som ska lämna tävlingen.

Efter en tuff Robinsontävling där Karin Nilsson känner mycket skuld i förlusten är det låg stämning på stranden. Denna immunitetstävling är den sista som de gör som Lag Syd innan sammanslagningen och alla försöker att samla energi. Under en av tävlingarna så skadade sig Ci Lindström och sedan dess har hon gått runt med en skadad axel, hon måste vila den så mycket som möjligt då det känns som om att något kommer att brista i den.

Någon som verkligen vill vara för sig själv just nu är Mark Bannon. När Karin kommer fram till honom är han är inte sugen på att prata och vill bara njuta av utsikten. Han känner sig nervös inför kvällen då det kan vara han som ryker här näst. Han är lite irriterad på Karin då hon är anledningen bakom deras förlust och han kommer att rösta på Karin i kvällens öråd om hon inte vinner immuniteten i dagens tävling.

Mark och Gustav Jacobson står och pratar inför tävlingen och om örådet. Gustav vill inte behöva tänka på hur det kommer se ut ikväll och vem han behöver rösta på, han är taggad på att de ska åka iväg på en sista tävling tillsammans som Lag Syd. Mark berättar för Gustav hur han tycker och att man inte ska undvika att rösta på någon om man tycker synd om personen eller på känslor. Han berättar att han alltid kommer att stå på Marcus Håkanssons sida och försöker nu få över Gustav för att rösta ut Karin på grund av hennes senaste prestation. 

Gustav är tveksam till att rösta på Karin då hon har räddat honom en gång, men då säger Mark att det bara var en gång, och han har redan betalat tillbaka till henne. Gustav har märkt att Marcus och Mark har dykt upp som fanbärare som inte vill pakta, men detta har resulterat i att de två har bildat en liten pakt

– Mark försöker påverka mig och hur jag ska rösta för att trygga Marcus tillvaro, och då kanske man inte kan ha den svansföringen som de har gällande paktande, säger Gustav.

Foto: TV4

Mark vinner immuniteten och Alma vill vara med på örådet

På Lag Nords strand så förbereder de sig inför dagen. Rooble Gedi och Pål Schakonat städar lite och stämningen är lugn och skön vid deras läger. Zayera Khan lägger märke till att det är ormspår på stranden och det är något som Alma Skoog inte riktigt tror på, hon försöker till sist skoja med henne och säger att det är en liten säl som har krupit runt på stranden eller att det möjligtvis är krabbor. De forsätter sedan att sätta upp näten för att fånga lite fisk under dagen.

Alma berättar att hennes och Zayeras relation har varit lite som en berg- och dalbana, där hon tyckte att hon skulle lämna första dagen till att nu ha kul i hennes sällskap och förstår hennes humor. Alma är taggad inför ikväll då hon hoppas att de kommer att få vara med på örådet.

– Jag vill sitta med och se den här stämningen, vem som röstar på vad och sen lägga den fallande domen, säger Alma.

Foto: TV4

I Lag Syd har de fått brev, detta brev säger att det nu är dags för immunitetstävling och påminner dem om att den som vinner dagens tävling sitter säkert och är redo för sammanslagningen. Laget gör sig redo inför immunitetstävlingen och börjar bege sig mot tävlingsplatsen. Väl framme så får de reda på vad de ska göra, de ska kasta sandsäckar på bord, men innan de så måste de åla sig över för att hämta två till då de redan har en, dessa ska de hämta en åt gången innan de får börja kasta sandsäckarna för att försöka placera dem på borden. När Ci får reda på vad de ska göra så väljer hon att heja på från sidan då hon har en skadad axel och kommer inte kunna vara med.

Väl igång så leder Mark, han ålar sig snabbt iväg och hämtar en sandsäck, strax efter honom är Pelle Flood och Gustav som lyckas hålla sig nära brandmannen. Marcus är strax efter duon och sist ligger Karin som har stora problem att åla sig fram. Mark är först framme vid markeringen där han ska kasta sandsäckarna och får några försök innan Gustav kommer fram. De båda står och kastar en stund innan Marcus kommer fram med Pelle efter sig. Efter några försök så är det tillsist Mark som vinner tävlingen, han sitter nu säkert inför örådet och är klar för sammanslagningen.

Foto: TV4

Väl tillbaka vid lägret så slår sig Gustav och Mark sig ner för att prata. Gustav är glad över att Mark vann tävlingen då han aldrig hade velat rösta på Mark då de har blivit bra vänner under sin tid här. Pelle och Karin pratar och inser snabbt att de inte kommer att kunna använda immunitetsförgöraren på Mark då det inte känns bra. 

– Jag hoppas ju att det står mellan Marcus och Ci inför örådet, säger Pelle.

Marcus har gått iväg med Ci för att ta reda på vem som hon tänker rösta på ikväll, men detta såg Ci igenom och sa inget om det, men att hon kommer att rösta på det tuffaste motståndet enligt henne. Men hon berättar här att hon aldrig kommer att rösta på Karin då de har lovat varandra och är enligt henne inte ett hot.

– Jag har bestämt mig och jag står fast vid att jag kommer att rösta på Marcus, säger Ci.

Karins hemliga immunitet och Roobles hämnd

Samtidigt i Lag Nord så anländer ett brev, här får de reda på att de ska välja ut två representanter som ska lägga den avgörande rösten. Rooble är snabb med att säga att han vill åka, men lika snabb är Pål att säga att han inte vill åka. Zayera kan även hon tänka sig att åka då hon inte är partisk. Men Alma menar att man behöver vara partisk i detta för att kunna välja den bästa personen som behöver lämna. Tillsist så blir det Rooble och Alma som är representanterna för Lag Nord. De gör sig redo och beger sig mot örådet.

– Jag ska ta min hämnd på Pelle, Marcus och Karin, säger Rooble.

För Lag Syd så börjar örådet närma sig och de packar sina grejer innan de beger sig. Mörkret har lagt sig över ön och det är dags för öråd. Laget anländer och tar sina platser Anders berättar att röstningen kommer att gå till som vanligt, men att de två som får flest röster är de två som representanterna från Lag Nord kommer att välja mellan. Alla är nervösa och Mark är den första som lägger sin röst. När alla har lagt sin röst undrar Anders om det är någon som har en hemlig immunitet, vilket Karin svarar ja på och väljer att spela den på sig själv. 

Denna hemliga immunitet är Pelle och Gustavs gemensamma då de hittade den tillsammans. Pelle har räknat och tänkt på hur alla kommer att rösta ikväll och de bestämmer sig för att ge Karin deras immunitet. Enligt Pelle så är detta det enda sättet som de är lojala mot Marcus och Mark och lojala mot deras egna pakt. Anders säger namnen på rösterna och tillsist så är det två på Marcus, Ci och Karin, men då Karin är immun så räknas inte de. Det är antingen Marcus eller Ci som kommer behöva lämna ikväll.

Foto: TV4

Marcus Håkansson röstas ut av Alma och Rooble

Anders välkomnar de två representanterna från Lag Nord, som är Alma och Rooble. De tycker att det känns lite jobbigt men att det är kul att få vara med på ett öråd utan att behöva riskera att lämna. De går iväg och diskuterar innan de lägger sin röst och återvänder till Anders.

– På rösten läser jag... Marcus, säger Anders.

Det finns forfarande en chans för Marcus att få stanna kvar, han ska nämligen välja en ödesurna som antingen innehåller en duell eller en blodshämnd. Han väljer en urna och i den är det en blodshämnd som han väljer att lägga på Karin. När alla har gått så går Anders och pratar med Marcus som tycker att det är tufft att han behövde lämna precis innan sammanslagningen.

– Den får vänta för jag har en annan adress till dig, ditt äventyr fortsätter i Gränslandet, säger Anders.

"Robinson" sänds söndag klockan 20.00 och måndagar-torsdagar klockan 19.30 på TV4, eller när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL