Tove Dalsryd sluter fred med Karolina Tilander

Kostsamma tabben skickar ut Tove Dalsryd ur Robinson

  • TV4 Play
23 november 2023 kl. 21:11

Balanslek och sinnesspel – Tove Dalsryd utröstad från Robinson

Fyra av "Robinson"-deltagarna måste kämpa i utslagskampen för att stanna kvar. Inför örådet blir det en gissningslek om vem som har immunitet eller inte. Till slut blir Tove Dalsryd oväntat utröstad – efter att hon inte använt sin hemliga immunitet.

Emilia Persson, Karolina Tilander, Daniela Maniscalchi och Magnus Kannerbro förlorade gårdagens Robinsontävling. De måste nu kämpa för sin plats i Robinson i utslagskampen.

Innan de beger sig av tar Tove Dalsryd Karolina åt sidan. De två har haft en stark spänning mellan sig ett tag nu och har haft flera argument både i lägret och framför programledaren Petra Malm innan tävlingar. Men Tove säger att hon nu har släppt allt och ber om ursäkt till Karolina som godtar ursäkten och ger en tillbaka.

Kostsamma tabben skickar ut Tove Dalsryd ur Robinson
Utslagskampen. Foto: TV4.

En stressfull balanslek

Väl på plats förklarar Petra hur kampen ska gå till. Genom att använda ett långt rep måste deltagarna balansera ett svajande bord. På bordet ska de bygga ett torn av fem klossar som ligger längre och längre bort från bordet. De måste använda repet för att hålla sitt torn stadigt på bordet medan de hämtar de andra klossarna.

Magnus planerar i förtid och rätar till sitt rep hela vägen till den sista klossen innan han börjar. Hans taktik håller bra i början men när han har fått upp tre klossar faller hans torn och han får börja om. Trots det kommer han ändå på andra plats strax efter Karolina. Emilia följer efter som trea när hon bygger klart sitt torn, vilket betyder att Daniela åker ut ur Robinson.

Petra meddelar även att Gränslandet nu är stängt, så Daniela får ingen andra chans att ta sig tillbaka till Robinson.

Tove Dalsryd blir utröstad
Tove ber om att få stanna kvar efter utröstningen. Foto: TV4-

Toves ödesdigra misstag – spelar inte sin hemliga immunitet

Trots ursäkten tidigare önskade Tove att Karolina skulle åka ut under utslagskampen och Karolina är nu fast besluten att få Tove utröstad. Röstpakter skapas snabbt och flera av dem är på Karolinas sida. Men det går rykten om att Tove kan ha en hemlig immunitet, vilket kan leda till Karolinas utröstning istället.

Trots det kör Karolina, Wilmer Tuoremaa, Pelle Lilja med flera på med planen och röstar på Tove.

Det blir nära mellan Tove och Karoline, men i slutändan är det Tove som får flest röster. Trots att hon faktiskt hade haft en hemlig immunitet från ett tidigare besök på Entalula. Hon spelade på att kunna använda den senare i tävlingen istället, vilket uppenbart blev ett drag hon snart ångrade. 

– Finns det något jag kan göra för att komma tillbaka, frågade Tove när Petra förklarade att hon behövde ge bort sin hemliga immunitet till en annan deltagare. Petra svarade raskt nej.

Innan Tove lämnade örådet gav hon Pelle en blodshämnd. Och eftersom att Gränslandet är stängt finns det ingen chans för Tove att kunna komma tillbaka.

Tove berättar för Filmtopp

I en intervju med Filmtopp delar Tove med sig om hur det känns att åka ut ur Robinson, en tävling många trodde att hon skulle kunna vinna.

– Jag visste att det fanns ett Öråd kvar efter detta. Antingen åker jag ut i det här, så åker jag i nästa om de tycker att jag är det största hotet. Då kände jag att det inte spelade någon roll. Det var ändå ganska stor chans att jag skulle klara mig bara vid röstningen, och sen fanns det möjlighet duell, så jag gamblade lite. 

Ångrar du ditt val?

– Det är klart att jag hade spelat immuniteten om jag hade vetat hur det skulle bli med allt. 

Om du nu hade fått en duell, vem hade du valt att utmana?

– Karro, kanske. Eller Pelle. 

Det hade varit ett TV-ögonblick att minnas.

– Jag satt och valde hur länge som helst för mig själv. Tänk om jag hade tagit Karro, det hade inte funnits någonting som jag inte hade gjort för att vinna den duellen. Oh my God, det hade varit så sjukt!

Filmtopp önskar Tove all lycka i framtiden. För dig som inte vet, så kommer hon att släppa en podd tillsammans med den tidigare Robinson-deltagaren Valentino Demina. Arbetstiteln är Dalsryd Demina och den släpps inom kort.

Du följer “Robinson” hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL