Urspårade natten i Robinson – smäller mellan Pelle, Tove och Karolina

Urspårade natten i Robinson – smäller mellan Pelle, Tove och Karolina

Axel Diedrichs
20 november 2023 kl. 06:11

Natten efter det senaste Örådet blev en kaotisk sådan med ett sällsynt stort bråk i "Robinson", då mellan Pelle Lilja, Tove Dalsryd och Karolina Tilander.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur dagens (måndag) avsnitt av "Robinson" hösten 2023. Läs EJ vidare om du ännu inte sett det.

Förra veckan trodde vi att bråken i Robinson-lägret hade nått sin höjd när Pelle LiljaTove Dalsryd och Charlie Wiberg tjafsade fritt efter att den sistnämnda kastats ut ur programmet. Men det skulle visa sig vara bara början. Under måndagens avsnitt får vi se vad som händer under natten efter det senaste Örådet, och med Robinson-mått är det en av de stormigaste sekvenserna i programmets senaste historia.

Urspårade natten i Robinson – smäller mellan Pelle, Tove och Karolina
Karolina skriker på Tove. Foto: TV4.

Tove Dalsryd, Pelle Lilja och Karolina Tilander med storbråk i Robinson

Även om han tycker att hon är smart, så har Pelle Lilja varit tydlig med att han tycker Tove Dalsryd är "ormen i paradiset" och den enda i lägret han aktivt vill rösta ut. Men inför det kaos som bryter ut under måndagens avsnitt har även Karolina Tilander tröttnat ordentligt på Tove. När de samlas på stranden efter vad som varit ett Öråd med vansinnig stämning och där Els-Marie Enbuske röstats ut, blir det desto mer bråk. Den här gången säger deltagarna saker som blir svåra att reparera.

– Det var det sjukaste jag varit med om. Det var nära slagsmål där, tänkte jag nästan, säger Wilmer Tuoremaa om kvällen.

När gruppen sitter vid lägerelden och diskuterar Örådet som varit, försöker Pelle säga till Tove att han är tveksam till henne för att hon påstått att han viskat taktik med henne, något han inte känner igen. Då hugger Tove genast tillbaka – men avbryts av Karolina som går hårdast in i bråket. Trött på att Tove inte låter folk prata till punkt, ber hon henne att "hålla käften" och tänka på sin ton för att kort därefter kalla henne för "fucking häxa".

– Det är nånting i ditt huvud. Jag vet inte, men du ska hävda och hävda dig. Låt folk prata. Det är ingen som pratar med dig, säger Karolina till Tove som försvarar sina uttalanden om Pelle i Örådet.

– Det är så jävla patetiskt, säger hon.

– Vi är vuxna människor. Man behöver inte stå och skrika och säga fula saker till varandra. Jag tycker att det blir ganska låg nivå, säger Emilia Persson som satt mellan den bråkiga trion.

Tove Dalsryd och Karolina Tilander bråkar
Foto: TV4.

Stortjafs innan tävlingen

I avsnittet följer den tävling som vi i reklamsnuttar sett hinta om en skandal i veckans Robinson. När Petra Malm tar upp nattens storbråk blir det på nytt hetsigt mellan Tove och Karolina. En het argumentation landar i att Tove lägger sin hand på Karolina, som knuffar bort den. Tove blir då ordentligt upprörd och ifrågasätter hur produktionen kan tillåta det. 

Allt eftersom lugnar det ned sig – även om stämningen är fortsatt spänd i gruppen.

Du följer "Robinson" hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL