Spända scener i Robinson – deltagarna ska förhandla om en persons öde

Spända scener i Robinson – deltagarna ska förhandla om en persons öde

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 15 april 2024 kl. 11:04 | Publicerad 09 april 2024 kl. 19:04

Gustav, Pelle och Karin får de tre immuniteterna

I dagens avsnitt av "Robinson" så ställs Lag Syd inför ett jobbigt beslut, nämligen vilka tre som ska få immuniteterna från den senaste tävlingen. I Lag Nord är stämningen låg, vissa skyller ifrån sig och andra önskar att de kunde vara lite mer som Lag Syd.

Lag Syd återvänder till sitt läger med en efterlängtad vinst, men tyvärr så ställs de inför ett jobbigt beslut i och med detta. De behöver dela ut de tre immuniteterna som de vann i tävlingen. Alla i lägret är glada och en god stämning går att hitta hos alla, innan Pelle Flood påminner alla att de måste välja tre personer som ska få immuniteterna. De tre personerna som får immuniteterna kommer sitta säkert i duellerna mot de som kämpar sig tillbaka in i Robinson från Gränslandet. Mark Bannon berättade att han inte behöver en immunitet utan han tycker att det ska gå till de som verkligen behöver en. Pelle gav sedan förslaget att alla har två röster var att lägga på två personer som de kan tänka sig få immuniteterna. 

"Det här förtjänar jag inte"

Pelle röstar på att Ci Lindström och Gustav Jacobson ska få immuniteterna, för att han anser att de är sämst på duellerna. Karin Nilsson berättar att hon har lagt sina röster på två personer som har varit nära på att åka ut, dessa var Ci och Marcus Håkansson. Ci berättar att hon vet hur tufft det är att duellera så en av hennes röster går till Karin då hon redan har varit i två duell under öråden, hon väljer även Gustav. Karin fick ytterligare en röst från Gustav då hon var i duell under det senaste örådet och han valde även Pelle. Marcus hade en annan ingång i detta än de andra så han valde att lägga sina röster på en av de som gör livet gladare och som är en fin vän, denna person är Gustav. Han lägger även sin röst på en som kämpade för att ha kvar honom och det var Pelle.

Nu är det klart att Gustav kommer att få en av immuniteterna då han fick tre röster, det står jämt mellan Pelle, Karin och Ci medan Marcus har en röst. Mark valde att inte vara med i röstningen då han inte vill ha en immunitet, men då alla har röstat och det står jämt mellan tre personer så fick han två röster att lägga på två personer som han tycker ska ha en immunitet. Han valde till sist Karin och Pelle som de två som skulle få en immunitet, detta då Ci hade en immunitet under det senaste örådet.

– Jag blir så chockad. Wow, asså jag är så ödmjukt tacksam. Det här förtjänar jag inte, säger Gustav.

Spända scener i Robinson – deltagarna ska förhandla om en persons öde
Foto: TV4.

Spända scener i Robinson – deltagarna ska förhandla om en persons öde

När morgondagen gryr så är det en lugn stämning i Lag Nord. De är lite nedstämda över att de inte fick några immuniteter och börjar tänka på vilka de skulle ha gett de till. Fredrik Bolander hade gett en till sig själv, Charlotta Hedlund och Rooble Gedi, detta för att det är så osäkert vilka som är i Gränslandet och vilka de väljer att duellera. Charlotta säger att hon tror att hon inte behöver en då hon är stark att möta i en duell, även för att hon tror att ingen kommer välja henne på grund av att hon är så stark. Men de hoppas på att de kan vinna tre immuniteter idag och skicka hem några från Lag Syd.

– Hur stark du än är så kan ett misstag ske. Så även ifall du är en vinnare från början så kan du gå där ifrån och vara en förlorare helt enkelt, säger Fredrik.

Nu har brevet anlänt och de ska få reda på vad de ska göra idag. Båda lagen ska skicka iväg en person för förhandling om en persons öde, och den som blir vald för förhandling ska bege sig omgående för att påbörja förhandlingen. Lag Syd väljer att skicka någon som har en immunitet, eftersom de kan ha en mer överblick då de inte behöver riskera att åka ut i en kommande duell. Efter en liten diskussion så väljer de att skicka iväg Pelle, dels för att han har en immunitet men även för att han är jurist. I Lag Nord så diskuterar de lite vilka som vill gå, Charlotta är sugen på att förhandla igen, Fredrik är även han sugen på att förhandla och Lars Koefoed är sugen på att förhandla. Charlotta tycker att hon ska förhandla igen för att alla var nöjda med hennes beslut från förra gången, men tillslut blev det Fredrik som skulle ta sig iväg för att förhandla.

– Det är jaget före laget, säger Fredrik.

Pelle och Fredrik möts upp för att förhandla. Innan de påbörjar förhandlingen så pratar de lite om hur de har det i deras respektive läger. Fredrik försöker få fram vilka i Lag Syd som har en immunitet, men Pelle väljer att hålla det för sig själv.

"Robinson" går att se på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL