Robinson 2024

Spända läget i Robinson – Lars anklagar Zayera för att vara stor egoist

  • TV4 Play
Eyla Runsten
17 april 2024 kl. 19:04

De ska bygga Flotten Anders – Alma och Zayera blir oense direkt

I dagens avsnitt av "Robinson" kommer förhandlarna tillbaka nöjda med sin förhandling, men det är inte lagmedlemmarna. I Lag Nord tycker man att maten skulle ha delats upp på ett annat sätt eller att de inte skulle ha fått någon mat, medan i Lag Syd så tycker man att det blir lite oroligt då Ci har en immunitetsförgörare nu. Stämningen är inte på topp i Lag Nord när de väl bestämmer sig för att bygga flotten inför Robinsontävlingen.

Förhandlarna återvänder stolta till sina respektive lag med sitt pris i famnen. Lars Koefoed kommer tillbaka och hoppet stiger i Lag Nord, när de ser kistan så är de mycket hoppfulla om att det är mat i den. När Ci Lindström kommer tillbaka så visar hon vad hon har och berättar snabbt att de har en immunitetsförgörare tillsammans med maten i kistan. Här berättar Ci att hon gärna ville ha immunitetsförgöraren för sitt lags skull, vilket Lars sa ja till så länge han fick potatisen istället för dem. Resten av maten delade de upp på hälften. Olivia Lindegren skiner upp när Lars kommer tillbaka med kistan i högsta hugg.

– Ska jag ge er en ledtråd? Asså det är ju för din skull det här Olivia, säger Lars.

Hela Lag Nord är otroligt glada över maten de har fått då energin är låg hos många i laget. Dock när Lars började berätta om vad som stod på spel så var det många som blev missnöjda med hur allt fördelades. Alma Skoog tycker att maten skulle ha fördelats på ett annat sätt där deras lag fick majoriteten av maten om Ci skulle ha immunitetsförgöraren. Rooble Gedi tycker inte heller om sättet som Lars fördelade det på men skrattar mest åt det. Enligt Zayera Khan så hade skulle han tagit all mat.

– Jag hade tagit all mat, för den där immunitetsförgöraren är väldigt viktig, säger Zayera.

Foto: TV4.

Konflikter uppstår när de ska bygga flotten

Inför kommande Robinsontävlingen så ska de bygga en flotte. I Lag Nord så börjar de diskutera hur de ska bygga, om alla ska vara med och här är Alma och Zayera väldigt oense. Enligt Alma ska de alla vara med och bygga för att kunna samarbeta och att de ska kunna vara sju personer på flotten, men även att de ska följa det manualen säger. Zayera håller inte riktigt med då de ska kunna navigera flotten och att det blir för många inblandade för att kunna bygga.

När de väl drar igång är alla där och hjälper till, de tar fram allt material som de behöver för flotten och dubbelkollar att allt finns. Alma är otroligt säker när det kommer till att bygga saker då hon har en del "Gör Det Själv" möbler hemma och att hennes familj säger att hon är väldigt duktig på det. När de ska börja snöra ihop alla delar så krockar Alma och Zayera direkt och det brister i kommunikationen. Rooble och Lars blir förvirrade och vet inte riktigt vad de ska göra då de har fått en instruktion av Alma och får en annan av Zayera. Tillsist så ger Alma upp och följer istället Zayeras instruktioner.

– Jag gillar inte Zayeras sätt att kommunicera, när hon vet en sak så vet hon rätt, säger Alma.

Foto: TV4.

Spänt mellan Lars och Zayera – anklagar henne för att vara egoistisk

I Lag Syd så går det hur bra som helst att bygga flotten, alla är enade om att de ska följa manualen som de fick med sig bland allt material. Efter en stunds byggande så inser de snabbt att de är hungriga och två personer går iväg för att laga mat medan de andra fortsätter på flotten. När flotten är byggd så ska de testa den, alla i Lag Syd kliver på och de märker direkt att den sjunker, den är inte menad för sex personer. Marcus Håkansson inser detta väldigt snabbt och känner direkt att den känns trög och att det kommer bli extremt jobbit i tävlingen.

– Jag blir orolig för att det här är ingen pil som kommer försvinna iväg i horisonten, säger Marcus.

En ny dag gryr och Lag Nord ska få instruktioner av Zayera som brukar paddla kajak. Men enligt Lars som också brukar paddla så kan man göra på andra och lättare sätt. De blir snabbt oense om detta och de blir lite konflikter i laget.

– Om uttrycket "Me, Myself and I" hade ett ansikte så skulle det vara Zayera, säger Lars.

Under dagen så anländer ett brev och en rulle, de ska välja vilka från det andra laget som ska vara med i Robinsontävlingen. Lag Syd väljer samma trea som förra gången, Rooble, Lars och Zayera, och väljer även Maureen Asic. Lag Nord väljer exakt samma fyra som förra gången, Marcus, Ci, Karin Nilsson och Gustav Jacobson. De fyra som ska tävla från de respektive lagen gör sig redo för Robinsontävlingen där Flotten Anders ska vara med.

"Robinson" sänds på söndagar klockan 21.00 och måndagar-torsdagar klockan 19.30 på TV4, eller när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL